2018. április 20., péntek

Gyorskeresés

S​z​po​nzor​un​k​

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Krüger&Matz MOVE 4 v.2 - három év kómában

Hogy ez honnan került elő, az teljes rejtély. A mai mezőnyben ezzel a hardverrel ez az egyik legolcsóbb okostelefon, aminek okos mivolta nemigen domborodik ki.

Hi​r​d​e​t​és

Multimédia

Itt aztán tényleg ne várjunk csodát, pedig már önmagában az is annak számít, hogy a kamerához van autofókusz. A felbontás 5 megapixel, a beállítások között az ISO és a fehéregyensúly babrálható, itt kábé be is zárul az opciók köre. A fotózás művelete relatív gyors, a dolgot inkább az nehezíti, hogy kültéren nagyjából vaktában exponálgatunk, mert a kijelzőn alig-alig látszik valami. Videózni maximum 864 x 480 pixeles felbontásban tudunk, de sok köszönet nem lesz benne, nem csak a felbontás alacsony, hanem a minőség is, a fókusz ugrál, de legalább az optikai stabilizátor hiánya nem fájó, mert egy ekkora kis telefont egész jól meg lehet tartani remegés nélkül. Az előlapi kamera nagyon gyenge, itt egy selfie VGA felbontásban, mert ennyit tud.


[+]

A fenti képeket ki is hagyhattam volna, ha azok megtekintése nélkül írom meg, hogy a dinamikatartomány roppant alacsony, hogy a vonalélesség gyenge és hogy a színek fakók, akkor sem lőttem volna mellé (ellentétben a kamerával). Ha megnézem a fotókat, akkor még inkább kiborulok, a színek nem csak fakók, de kevés közük van a valósághoz, a világosabb részek úgy beégnek, mintha ott a mennyország kapuja nyílna meg minden alkalommal, fókusz pedig az esetek 60%-ban van egyáltalán. Ez van, ezen a szinten ennyit tud egy 5 megapixeles szenzor, végszükség esetén talán jó egy-két dolog megörökítésére, de azért összességében harmatgyenge a produkció, amin nem sokat segít a ledes villanó sem. Hideg fénnyel deríti be a téma hozzánk közelebb eső részét, hogy közben minden más sötét és zajos legyen, a kamerás teljesítményre a legfinomabb jelző is az, hogy csapnivaló.


[+]

Zeneileg nehezebb ennyire mellérúgni, a Qualcomm chipsethez van DAC, a 3,5 mm-es kimeneten ki lehet tolni egy közepesen jó fülesre a zenét (na, nem arra, amit adnak a termékhez), különösebb gond nem lesz vele, persze audiofilek számára ez kevés, de átlagos zenehallgatásra a termék megfelel. Pláne, hogy van FM-rádió is, antennaként pedig a gyári tartozék is megfelel. Kihangosítva viszont rémesen gyenge a MOVE, hangosnak hangos, de roppant fülsértő. Equlaizer nincs, véletlenszerű és ismétlődő lejátszás viszont van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Krüger&Matz Mist - belépni szabad

    Új márka került a hazai boltok polcaira, a lengyel székhelyű cég mérsékelt áron kínál eszközöket, mi a termékskála alsó szegmenséből választottunk egy ígéretes versenyzőt.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdeté​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.