2018. június 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Krüger&Matz MOVE 4 v.2 - három év kómában

Hogy ez honnan került elő, az teljes rejtély. A mai mezőnyben ezzel a hardverrel ez az egyik legolcsóbb okostelefon, aminek okos mivolta nemigen domborodik ki.

Hirdetés

Doboz, külső

A doboz apró, de ennyi pénzért meglepően gazdag, mivel a headset sem maradt ki a csomagból, nem mintha bármilyen értéket képviselne, de beszélgetéshez hellyel-közzel elmegy, zenét hallgatni viszont büntetés vele. A töltőfej 1 Ampert ad le, microUSB-kábel tartozik hozzá. Meglepetés, hogy az akkumulátor is külön entitást képez, magyarán nekünk kell kibontani a zacskóból és belehelyezni a készülékbe, a művelet során pedig fény derül arra, hogy két microSIM és ezeken felül még egy microSD is berámolható a burkolat alá.


[+]

Ha az ember olyan telefonokat nyomkod, mint az LG G6, a Huawei Mate 9, vagy mondjuk a OnePlus 3T, akkor a Krüger&Matz MOVE 4 egészen szürreálisan kicsi és könnyű kis játékszernek tűnik. Ezt egyébként az adatok is alátámasztják, alig több, mint 10 dkg-t nyom a mérlegen a 4 hüvelykes kijelzővel felszerelt csöppség, ennek az erősen műanyag borítás és a mindössze 1420 mAh-s akkumulátor is az oka.


[+]

Az első pofont a kijelző adja. 4 hüvelyken WVGA, oké, nem túl acélos, de ezzel önmagában nem lenne baj. A baj inkább a panel minősége, ez a TFT kijelző az érintős telefonok leggagyibb vonalát idézi meg, pont szemből nézve is már szétcsúsznak a színek kissé (az egyetlen tökéleteshez közeli pont kissé alulról szemlélve adódik), de a legminimálisabb forgatásra, döntésre teljesen invertálódik a tartalom, ráadásul tükröződik is az egész, fényerőben is igen gyenge, kültéren konkrétan használhatatlan, főleg, ha a Windows Phone fekete sémáját választjuk. És mindez a fényerő “nagy” beállítása mellett.

Kijelző-teszt
Mérés Krüger&Matz MOVE 4 Xiaomi Redmi 4A Huawei Y6 II Samsung Galaxy J3 (2016)
Képátló 4 hüvelyk 5 hüvelyk 5,5 hüvelyk 5 hüvelyk
Felbontás 480 x 800 720 x 1280 720 x 1280 720 x 1280
Technológia TFT IPS LCD IPS LCD Super AMOLED
Fehér fényerő (max.) 288 nit 454 nit 464 nit 334/428 nit
Fehér fényerő (min.) 105 nit 1,4 nit 13,6 nit 4,2 nit
Fekete fényerő 0,75 nit 0,53 nit 0,38 nit 0 nit
Kontrasztarány 385:1 857:1 1221:1 végtelen
Színhőmérséklet 9087 K 6955 K + kézi 9038 K + kézi 7515 K


[+]

Ugyanakkor viszont a készülékház további aspektusaira nem lehet különösebb panasz, ahhoz képest, hogy filléres műanyagból van az egész egyáltalán nem érződik törékenynek, masszív kis gép benyomását kelti. Extrákra ne számítsunk, felül van egy elsőre elég méretes luk a 3,5 mm-es jack csatlakozó számára, a microUSB-t bal felül lehet betolni, a szokásos gombhármas (kijelzőkapcsoló, hangerőszabályozó) pedig jobb oldalon található meg. Alul semmi nincs, a kissé érdesített hátlap rákanyarodik az oldalélekre, fogása kiváló, nem csúszik, nem gyűjti az ujjlenyomatokat.


[+]

A kamerát és az apró villanót a hátsó rész felső harmadának közepére tették. A hátlap ugyebár lehántható, ebben a jobb alsó sarokba tett mélyedés segít, innen indítható a folyamat. A visszarakás sem bonyolult, pár pattintással masszívan a helyére kerül a burkolat. Érződik nyilván az egész telefonon, hogy az olcsó kategória tagja, de nincs semmi bántó hiba, rendesen össze van rakva és kényelmes fogni, egy kézzel is vígan használható az egész. Persze a kijelző alatti gombokról hiányzik a háttérfény, de közelségszenzor például akad, tehát a beszélgetések során nem manuálisan kell kikapcsolni a megjelenítőt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Krüger&Matz Mist - belépni szabad

    Új márka került a hazai boltok polcaira, a lengyel székhelyű cég mérsékelt áron kínál eszközöket, mi a termékskála alsó szegmenséből választottunk egy ígéretes versenyzőt.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.