2018. május 20., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Krüger&Matz MOVE 4 v.2 - három év kómában

Hogy ez honnan került elő, az teljes rejtély. A mai mezőnyben ezzel a hardverrel ez az egyik legolcsóbb okostelefon, aminek okos mivolta nemigen domborodik ki.

Hi​r​d​et​és

Bevezető

Volt már nálunk Krüger&Matz márkájú telefon, akkoriban meglepően jó áron és ahhoz képest normális tudással. És már akkor is muszáj volt megjegyezni, hogy a márkanév telitalálat, senki sem tudja, hogy mi ez, de annyira extravagánsan hangzik, mint a Bang & Olufsen, vagy a Lars & Ivan, esetleg mint a Krüder & Dorfmeister. Pedig a név gazdája egy lengyel cég, a Lechpol, akik egyébként kilenc különböző márkát próbálnak építgetni egyszerre, a Krüger&Matz eleinte az audio vonalon mozgott, aztán nyergeltek át a telefonokra, itthon is van egyébként hivatalos disztribútoruk, bár mi az XXL GSM-től kaptuk a dobozt.


[+]

A termék egyébként elvileg már 2015 végén megjelent, de mind a mai napig kapható nem csak itthon egy csomó boltban, de még a német Amazon is listázza, vagy annyit gyártottak belőle, hogy még 10-15 évig elég a készlet, vagy egyszerűen csak nem vette senki és felgyűlt a raktárban egy pár raklap, de az biztos, hogy akárki szert tehet egy ilyen eszközre mindössze 20 ezer forintért, ami bizony a legolcsóbb okostelefonok közé helyezi a lengyel csodát. Már amennyiben lehet okostelefonnak hívni egy olyan terméket, amin egy már kvázi halott oprendszer dolgozik és egészen biztosan egy bitnyi frissítés sem fog rá érkezni, az elérhető alkalmazások csekély számáról nem is beszélve.


[+]

Feltételezéseim szerint most két csoportra osztódik az eddig eljutó olvasók tábora, az első halmazba tartozó júzerek meglátják, hogy ez egy Snapdragon 200-as chipsettel szerelt, WVGA-kijelzős, Windows Phone 8.1-es futtató termék és már keresnek is maguknak más olvasnivalót, a másik tábor viszont azt mondja, hogy 20 ropiért azért nézzük már meg, hogy az alapvető funkciókban hogyan teljesít a masina és akár még érvényes is lehet idősebb, vagy nagyon fiatal családtagjaink számára. Mert azért mégiscsak annyiba kerül kábé, mint egy korrektebb nyomógombos telefon, de ezen azért van egy 5 megapixeles kamera, Office alkalmazások, levelezés, böngészés és navigáció, ami mindenképpen túlmutat egy hagyományos mobil tudásán. És én mindkét csoportot pont meg tudom érteni, mert akik szeretik az okostelefonokat, azok erre a cuccra csak legyintenek, akik viszont valami nagyon alapszintű, de mégsem fapados, netképes eszközt keresnek baromi olcsón, azoknak az igényei akár találkozhatnak is a termék által kínált funkciókkal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Krüger&Matz Mist - belépni szabad

    Új márka került a hazai boltok polcaira, a lengyel székhelyű cég mérsékelt áron kínál eszközöket, mi a termékskála alsó szegmenséből választottunk egy ígéretes versenyzőt.

Gyártók, szolgáltatók

Hi​r​det​és​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.