2019. február 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Krüger&Matz Mist - belépni szabad

Új márka került a hazai boltok polcaira, a lengyel székhelyű cég mérsékelt áron kínál eszközöket, mi a termékskála alsó szegmenséből választottunk egy ígéretes versenyzőt.

Hirdetés

Bevezető

Sokszor előfordul, hogy egy új telekommunikációs márka színre lépését követően a forgalmazó felkeres minket, mert azt gondolja, hogy jót tesz az ismertségnek, ha nálunk megjelenik egy termékükről anyag. Bízunk benne, hogy ez így is van, de az már egyáltalán nem törvényszerű, hogy ilyenkor kellemes szájízzel tudunk nekifogni egy készülék tesztelésének. Számos alkalommal találkoztunk már olyan próbálkozásokkal, amelyekről pár perc után meg tudtuk mondani, hogy nincs sok esélyük. Ennek sok oka lehet, legtöbbször az árazás nagyon túlzó, sok esetben nagy márkák modelljeinek utánérzéséről van szó, amire bizony a hazai közönség nemigen vevő, de szoktak lenni minőségbeli problémák is.

Krüger&Matz Mist elölről
[+]

A Krüger&Matz fiatal hazai csapata viszont elkerülte ezeket a hibaforrásokat, amiben persze nagy szerepe van annak is, hogy nem egy teljesen ismeretlen és tapasztalatlan cég termékeiről van szó. A Lengyelországban alakult brand elég fiatal, 2013 óta vannak jelen az ottani piacon ezzel a névvel, de az anyacég, a Lechpol már 1990 óta létezik. Tavaly már 2 millió táblagépet értékesítettek odahaza, ami elég komoly számnak minősül, noha a lengyel piac azért nem kicsi. És mivel nem csak tabletekkel, hanem okostelefonokkal is foglalkoznak, ezért mi is úgy döntöttünk, hogy a mobilos termékskálából mazsolázunk, a specifikációk és az árak áttekintése után a Mist nevű ketyerét kértük el tesztre.

Krüger&Matz Mist oldalról
[+]

Azért esett erre a modellre a választásunk, mert egész pofásan néz ki, ha pedig azt nézem, hogy négymagos processzor, 1 GB RAM és qHD kijelző van benne, ezt pedig 35 ezer forint alatti áron kínálják, akkor ígéretesnek tűnt a masina. Ebben az árszegmensben ugyanis ennél általában gyengébb gépeket kínál még a ZTE is, hasonló hardverrel akad Prestigio masina, de ezek vagy kevesebbet nyújtanak, vagy drágábbak, tehát van esélye a Mistnek, még ha nem is mindenben tökéletes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.