Karácsonyi telefonajánló 2021

Eléggé átrendeződött a mezőny tavalyhoz képest, de idén is igyekszünk összegyűjteni a releváns ajánlatokat, hogy az ünnepek után se okozzon csalódást az ajándék.

Hirdetés

Új szereplők, régi motorosok

Honor, Motorola, Oppo, ZTE — ez csak négy (majdnem) új szereplő a hazai piacon, miközben a vezető trió (Samsung, Apple, Xiaomi) megingathatatlanul ül a dobogón. Közben kipontozódott a Huawei és végleg lehúzta a rolót az LG, de nagyon igyekszik a Realme, itt van velünk az Asus, a OnePlus, a Nokia, a Sony és a TCL, tele vannak a kínai webhsopok C-kategóriás, relatív ismeretlen márkanevű termékkel, és néha labdába igyekeznek rúgni rétegtermékeket szállító gyártók is, mint az Evolveo és a CAT. Nem volt egy eseménytelen év, és csak most kezdődik a karácsonyi szezon, ami minden márka számára a legfontosabb időszak az értékesítési darabszámok szempontjából. A Black Friday-nek nevezett felhajtásnak vége, kicsit tisztul a kép, úgyhogy idén is megpróbáljuk összeszedni az egyes kategóriákban a legjobbnak tűnő vételeket.


[+]

Ráadásul nem csak a telefonokkal kéne foglalkoznunk, hanem a másodvirágzásukat élő táblagépekkel is, plusz az okosórák és a karperecek világa is egyre népesebb és mozgalmasabb, egy nemrég megjelent kutatás szerint ez lesz az egyik legnépszerűbb termékkategória az ünnepi időszakban. Továbbra is a válogatásunk alapja a kártyafüggetlen piacon elérhető hivatalos árazás, a szolgáltatói ajánlatokkal nem foglalkozunk, ahogyan a himihumi boltok kínálatával sem, hogy ott hogyan lesznek olcsóbbak a cuccok és az milyen következménnyel jár, azt ebben a videóban elég részletesen kifejtettük már idén.


[+]

A mezőnyt ezúttal is ár alapján kategorizáljuk, a legolcsóbb szegmensben 50 ezer forintos a plafon, aztán átcsapunk az 50-100 ezer forintos sávba (ami elég népes), utána a 100-150 ezer forint közötti mobilokat vizsgáljuk, majd a 150 és 200 ezer forintos sávban nézünk szét, a végén pedig a csúcskategóriára is vetünk egy pillantást. És ha mindezekkel megvagyunk, akkor jöhetnek a tabletek, azután pedig az okosórák és a karperecek. Simán lehetne még a nyomógombos vonalra is rámenni, a strapamobilokat is végig tudnánk nyálazni, lassan már e-autós témában is összedobhatnánk egy listát, de ezekkel kevesen parkolnak be a fa alá. A nyomógombos cuccokhoz inkább javasoljuk a vonatkozó fórumot, a strapamobilok száma pedig véges (CAT, Evolveo, Samsung Xcover és Moto Defy), ott nem olyan nagy feladat a vonatkozó teszteket végignézni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Karácsonyi telefonajánló 2020

    Nem volt egy vidám év az idei, de mobilos fronton nem álltak le a dolgok, számtalan új termék lépett piacra, megmutatjuk a legjobb vételeket az ünnepek előtt.

Hirdetés