Hirdetés

iPhone appz - üzleti alkalmazások

QuickOffice, DocScanner

Folytatódik az érdekes iPhone/iPod Touch alkalmazásokat bemutató cikksorozatunk, az eheti részben pár üzleti alkalmazást mutatunk be, melyek persze nem csak az üzletembereknek fognak jól jönni.

Hirdetés

Talán egy normális dokumentumkezelő alkalmazás az, ami a legjobban hiányzik az iPhone-ról. Ezt a külső szoftverek készítői is érzik, az efféle szoftverekért ugyanis rendszerint horribilis összegeket kell fizetnünk, ingyenes alternatívából kevés van. A fizetősök között viszont minden kétséget kizáróan a Symbian platformról már ismert QuickOffice a legjobb, melyet az azonos nevű cég már évek óta fejleszt és csiszolgat, ami meg is látszik. A program elképesztően felhasználóbarát, amellett, hogy logikusan felépített, szinte minden funkciót tartalmaz, amit csak szeretnénk. Persze azért ez sem a csúcs, hiszen csak szövegszerkesztőből és táblázatkezelőből áll, prezentációkat tehát nem tudunk létrehozni.

QuickOffice for iPhone QuickOffice for iPhone

A fájlkezeléssel ezen túl is akadnak gondok. A Microsoft Office formátumokkal nagyon szépen elboldogul az QuickOffice, a kivételt a 2007-es Office-szal szerkesztett docx/xlsx formátumok képezik, ezeket ugyanis nem tudja szerkeszteni az iPhone-os program, olvasásra viszont meg tudja nyitni őket — a gyártó szerint egyébként a következő frissítéssel ez meg fog változni, a docx/xlsx formátumot is lehet majd szerkeszteni. Szomorú viszont, hogy az OpenDocument formátummal semmit nem tud kezdeni a szoftver, ráadásul ezzel kapcsolatban ígéretek sincsenek. Mindezektől függetlenül bátran állíthatom, hogy az QuickOffice a platform legjobb szövegszerkesztő/táblázatkezelő programja, mely egyébként olyan extrákkal is kecsegtet, mint a WiFi-n keresztüli fájlátvitel, a dokumentumok e-mailből történő kiszedése illetve továbbküldése, valamint a készülék lemezmeghajtóként történő mountolása. Az árát mondjuk meg is kérik rendesen, de akinek szükségesek ezek a funkciók, az nem nagyon találhat jobbat.

QuickOffice Mobile Office Suite
Kategória Dokumentumkezelő
Ár 10,49 EUR
Fejlesztő Quickoffice Inc.
Méret 7,4 MB
Link a letöltéshez Klikk!

Ha már a dokumentumoknál tartunk, érdemes pár szót ejtenünk a DocScannerről, mely állítólag az "első iPhone-os szkennerprogram". Ez minden bizonnyal erős túlzás, gyakorlatilag semelyik készülék kamerája nem teszi lehetővé, hogy az érdemben tudjon dokumentumokat beolvasni, de amit ki lehet hozni a dologból, azt a DocScanner valószínűleg kihozta.

DocScenner for iPhone

Az alkalmazás a készülék kameráját használja a dokumentum lefotózásához, használatához szükséges, hogy a háttér sötétebb legyen, mint maga a dokumentum — ez egyben homogenitást is feltételez. Ezután már semmit nem kell tennünk, a program érzékeli az éleket, végrehajt egy perspektíva-korrekciót, optimálisra állítja az telítettséget, levágja a felesleges részeket, majd kész is a PDF/JPG formátumú dokumentum, amit a natív e-mail klienssel egyből tovább is küldhetünk, illetve feltölthetjük iDisk tárhelyünkre is. Nem mondom, hogy a világ leghasznosabb programja, ráadásul tudásához képest pofátlanul drága is, de akinek pont erre van szüksége, az minden bizonnyal értékelni fogja.

DocScanner
Kategória Dokumentum szkenner
Ár 7,99 EUR
Fejlesztő Norfello Oy
Méret 1,7 MB
Link a letöltéshez Klikk!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés