2018. október 24., szerda

Gyorskeresés

iPhone appz - hasznos alkalmazások #1

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Könyvolvasó, chat-kliens, offline térkép, szótárprogram — ezen a héten ez a menü.

Stanza

Olvasóink kérésének eleget téve ettől a héttől kezdve az iPhone appz cikksorozaton belül nem csak játékokat, hanem különféle alkalmazásokat is bemutatunk. Mivel ezekből egyelőre jóval kevesebb létezik, mint játékokból, nehéz lenne kategóriák szerint haladni, ezért hétről hétre olyan programokat fogunk bemutatni, melyekről úgy gondoljuk, hogy sokak számára hasznosak lehetnek.

Az első alkalmazás a Stanza, mely egy elektronikus könyvolvasó, abból viszont bátran állíthatom, hogy a létező legprofibb. Az alkalmazás felépítésében leginkább az iPhone zenelejátszójára hasonlít, a könyvek szerint cím, szerző és téma szerint lehet szűrni, van cover-flow (azaz book-flow) nézet, valamint lehetőségünk van az utoljára olvasott könyvekre szűrni is.

Stanza for iPhone Stanza for iPhone

Könyveket a programon belül tudunk a legkönnyebben beszerezni, van ugyanis egy több mint 100.000 könyvet tartalmazó katalógus, mely jelenleg 13 boltból táplálkozik. Ezek között szerepel a Gutenberg Projekt, melyben 25.000 szerzői joggal nem védett könyv található, melyek ingyenesen letölthetők — a magyar nyelvű könyvek száma jelenleg kereken tíz darab. Persze lehetőségünk van direkt linkkel történő könyvletöltésre is, a Stanza az ePub és eReader formátumokat támogatja, utóbbiból a DRM-es tartalommal is elboldogul.

Stanza for iPhone Stanza for iPhone

Maga az olvasás nagyon kényelmes: lapozni a képernyő két oldalát nyomva tudunk, görgetni nem kell, mindig annyit szöveget láthatunk, amennyi elfér a kijelzőn. A betűk élsimítását mondjuk nem lehet kikapcsolni, tehát a hangyaméretűig nem csavarhatjuk le a betűk méretét, de azért így sem lesz gondunk. A fényerő állításához a képernyő közepén kell húznunk az ujjunkat, nincs semmilyen virtuális csúszka, állítjuk és kész. Könyvjelzőzni a képernyő csücskét megbökve tudunk, ez bőven elegendő, amennyiben csak mi olvassuk az adott könyvet. A program egyébként megjeleníti az esetlegesen a könyvekben lévő képeket is, tud haladni fejezetek szerint, tartalmaz egy szabad szavas keresőt, fektetett és álló módban egyaránt működik, magyarán: kiváló. Ráadásul ingyenes is.

Stanza
Kategória E-könyv olvasó
Ár ingyenes
Fejlesztő Lexcycle
Méret 5,6 MB
Link a letöltéshez Klikk!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.