Hirdetés

2018. december 14., péntek

Gyorskeresés

iPhone appz - a legjobb játékok XV.

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ellátogat almafonunkra a Doom, harcolunk a Yamato védelméért egy nagyon pörgös akciójátékban, majd nosztalgiázunk a Golden Axe-szal

Hirdetés

Doom Resurrection

Az iPhone-t nagyon sok híres ember szereti. Ahogy engem, úgy valószínűleg a Mobilaréna olvasóit sem különösebben hatja meg az, ha egy iszákos hollywoodi filmcsillag rohangál az Apple telefonjával, azt viszont örömteli dolognak találjuk, ha a háromdimenziós grafikus motorok mestere, a Wolfenstein, Doom és Quake játéksorozatok atyja, John Carmack nyilatkozik elismerően a készülékről. Márpedig John a 2008-as QuakeCon fesztiválon megtette, többek között azt mondta, hogy "az iPhone teljesítmény szempontjából PS2-vel és az Xbox-szal egy generációjú", valamint, hogy "erősebb, mint a PSP és a DS együtt". Egyben sajnálkozását fejezte ki, amiért az iPhone 3G premierére az id Mobile üzletág nem mutatott be semmilyen programot, de jelezte, hogy dolgoznak egy iPhone-exkluzív cuccon, ami az egyik korábbi játékuk átdolgozott változata lesz.

Doom Resurrection for iPhone

A srácok szemmel láthatóan nem vitték túlzásba a kódolást, hiszen a várva-várt program megérkezett, de már csak az iPhone 3Gs premierére, ami ugye hardveres szempontból jóval erősebb elődeinél, úgyhogy valószínűleg John megint sajnálkozhat egy sort, amiért az új masinára nem tudnak felmutatni semmit. A Doom Resurrectiont ugyanis még a 2G-s és 3G-s iPhone-ra, valamint az iPod Touch-okra fejlesztették, ami jó hír. A Doom-szága tehát folytatódik, de nem egy korábbi epizód átiratáról van szó, a programot kifejezetten iPhone-ra fejlesztették. A történet hasonló — a Marsot egy baleset miatt elözönlötték a pokolbéli kreatúrák, te vagy az utolsó túlélő katona, mentsd magad — a világ azonban kevésbé nyomasztó, katonánk ugyanis rögtön a játék elején találkozik egy tudóssal, aki ad neki egy kis robotot, melyek keresztül végig tartják a kapcsolatot, ami rendszerint abból áll, hogy a játékos által irányított katona elégedetlenkedik a sok zombi és a zárt ajtók láttán. A grafika nagyon szép, megkockáztatom, hogy a legszebb lövöldözős játék iPhone-on, de persze sem a PS2, sem az Xbox szintjét nem éri el, sőt, PSP-n is láttunk már szebb programokat dögivel.

A program irányítása nem túl összetett. A játékos magától mozog és nézelődik, a mi feladatunk a célkereszt mozgatása, amit a készülék döntögetésével tehetünk meg. A rendszer nagyon felhasználóbarát abból a szempontból, hogy a giroszkóp alapállását magunk kalibrálhatjuk be, tehát akármilyen szögben tarthatjuk a telefont. A célkereszt mozgatásán a mi posztunk a lövés, újratöltés, fegyverváltás, valamint az életcsomagok/lőszerek/stb. felkapása, melyekre elég ráböknünk ehhez. Harc közben emberünk egy helyben álldogál, de némi interakció ennek ellenére akad. Ha egy zombi a nyakunkba ugrik, meg kell ráznunk a masinát ahhoz, hogy ellökjük, a felénk repülő tárgyak/tűzlabdák elől el kell hajolnunk, a fegyverrel lövöldözők elől pedig fedezékbe kell vonulnunk. Mindezt nyolc pályán (hat bázisos és két pokolban játszódó) keresztül kell megtennünk, ráadásul a programnak elég borsos ára van. Az FPS játékok és a Doom sorozat rajongónak ettől függetlenül kötelező!

Doom Resurrection
Ár 7,99 EUR
Fejlesztő id Software
Méret 79,6 MB
Link a letöltéshez Klikk!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.