2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

iPhone appz - szemezgetés Almaföldről

Leírások helyett ezúttal rövidebb bemutatókkal szolgálunk több új, ígéretes, valamint klasszikus iPhone játékról.

Újdonságok: Worms, Rolando 2

Az Apple Store-ban kapható legjobb játékokat bemutató tizenöt részes cikksorozatunk több részében is írtuk, hogy a platformra gyakorlatilag annyi játék jelenik meg, hogy azt heti egy cikkel elég nehéz követni. Épp ezért eheti összeállításunkban kevésbé mélyen elemezzük a programokat, de ezzel együtt jóval többet tudunk bemutatni belőlük.

Hirdetés

Az első programunk a Worms, amit úgy gondolom, hogy senkinek nem kell bemutatnunk. A kukacok harca minden idők egyik legjobb társasági multiplayer játéka, a később megjelent háromdimenziós verziók sem tudták visszaadni azt az érzést, amit az oldalnézetesek nyújtottak. Mivel egy meglehetősen egyszerű grafikai motort használó játékról van szó, szinte az összes létező mobiltelefonos platformra portolták — az iPhone-os most lett kész, a fejlesztő az eredeti játékot is készítő Team17.

Hogy őszinte legyek, kicsit többet vártam a programtól. A kezelés elég béna, ujjunkat jobbra és balra tologatva tudunk haladni az éppen kijelölt kukaccal, az ugrás nincs túl jól megvalósítva, a grafika szép, ugyanakkor zoomoláskor erősen akadozik. A mesterséges intelligencia sincs a helyzet magaslatán, első játékom során a közepes erősségű ellenség első lépése az volt, hogy az egyik kukac beteleportálta magát a vízbe, minek következtében meg is halt. Én jobban örültem volna egy virtuális d-padnak a képernyő oldalán, valószínűleg nagyban megkönnyítette volna a játék kezelését, de azért alapvetően így sem rossz a szoftver — a műfaj és a sorozat rajongóinak mindenképp kötelező!

Worms
Ár 3,99 EUR
Fejlesztő Team17
Méret 75,2 MB
Link a letöltéshez Klikk!

Második alkalmazásunk minden idők egyik legsikeresebb iPhone játékának a folytatása — bizony, a Rolando 2: Quest for the Golden Orchidról van szó. A PSP-n megjelent Loco Roco alapjaira építkező program első része rengeteg díjat besöpört, ami nem is csoda, hiszen az elsősorban giroszkóppal irányítható kétdimenziós platformjáték teljesen egyedi és eddig soha nem látott megoldásokat vonultat fel. A második rész céljaiban nem sokban különbözik az elsőtől, minden pályán célba kell juttatnunk az általunk irányított gömböcskéket.

A kerettörténet a fent látható videó megtekintése után valószínűleg mindenki számára egyértelmű lesz, úgyhogy ugorjunk is az újdonságokra. Az első és legfontosabb talán az, hogy a második részben 45 vadonatúj pályán kell végiggurítanunk rolandoinkat, igaz, az elsők igen-igen egyszerűek. Ennél jóval fontosabb, hogy a grafika megújult, rengeteg háromdimenziós effekt, szebb környezet, ám ezek ellenére is gördülékeny megjelenítés jellemzik. Megjelent a víz, melyben rolandoink úszni is tudnak, ami mellett lehetőségünk lesz repülni, valamint különféle járműveket is vezethetünk majd. Emellett persze új típusú rolandokkal is találkozunk majd, de természetesen a régiek is megmaradtak, beleértve a Királyt és a gravitációállítós bónuszpályákat. A Rolando második része talán még elődjénél is jobb, és bár egyelőre sajnos nem létezik belőle próbaverzió, mindenkinek ajánlom a megvásárlását!

Rolando 2: Quest for the Golden Orchid
Ár 7,99 EUR
Fejlesztő ngmoco Inc.
Méret 56,1 MB
Link a letöltéshez Klikk!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.