2018. december 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Huawei Y6 (2018) - keleten a helyzet változatlan

A belépő szintű Y6-os idei modellje nem sok újdonságot tud felmutatni: 18:9-es kijelző, Snapdragon szett. Cserébe nem lett sokkal nagyobb a sokkal nagyobb panel ellenére.

Multimédia

Kamera fronton annyi változás történt, hogy a 13 megapixeles főkamera már PD autofókusszal dolgozik, viszont csak szimpla LED segédfénnyel. Az előlapi modul nem változott, maradt az 5 megapixeles felbontás, de kapott saját segédfényt. Hardveresen így ennyi információ áll rendelkezésünkre, a használat viszont keserves. Nem is azért, mert a képek nem igazán jók, mondjuk, nem is merítik ki a vizuális környezetszennyezés fogalmát, de a tempó félelmetes. Fókusz viszonylag hamar akad, de mire exponál a készülék... Már, ha egyáltalán.


[+]

Lehetőségekkel nem vagyunk elkényeztetve, a szokásos technikai jellegű dolgokat, mint a felbontás, a hardveres kezelőgombok funkciói vagy a helycímke az előnézetet balra simítva keríthető elő, jobbra pedig a módok választhatók. Itt lapul a HDR, a panoráma, a filterek, illetve az utófókusz, a kép jellegére vonatkozóan viszont semmiről nem rendelkezhetünk. Módok közül elérhető még a’la carte az ételfotó, a vízjelezés és a dokumentum-beolvasás. Professzionális, vagy manuális hírből sincs, maximum a fényerőt állíthatjuk az előnézeten.

Állítani ugye semmit nem tudunk, így teljesen rá vagyunk utalva az algoritmusra. A dinamika igen gyenge, ezen valahogy a HDR sem változtat sokat, mintha nem is lenne, lencsetorzítás és aberrációk viszont egyáltalán nem jellemzőek, még olyan környezeti viszonyok között sem, ahol fokozottan esélyes lenne. Az algoritmus viszont eléggé félreérti a dolgát. Ahhoz képest, hogy a részletek és a vonalak a feldolgozás következtében erősen tompulnak, a kép aránytalanul zajos marad, ami kedvezőtlen fényviszonyok között még hangsúlyosabb. A tavalyi performansznál viszont jobb, összességében pedig egészen elfogadható.


[+]

A gyári videolejátszó ezúttal is kényelmes lehetőségeket biztosít, elérhető a kisablakos megjelenítés is, lejátsza a H265-ös kódolást, a feliratokkal, AC3 hanggal és a Full HD-nál magasabb felbontással nem tud mit kezdeni. A kijelző zárolható mozizáshoz, illetve adottak gesztusvezérlési megoldások, amivel a kijelző bal oldalán a fényerőt, jobb oldalán pedig a hangerőt állíthatjuk. Videót felvenni 1080p 30 fps-ben, de nem különösebben jó minőségben lehet, a stabilizálás és a dinamika hiánya látványos, általában a fókusz is lomha, a színek pedig fakók.


[+]

A multimédiás hangszóró rendkívül hangos, viszont a minőség nagyon távol áll a kellemes fogalmától. Borzasztóan élesek a magasak, a mély tartomány teljesen hiányzik, de nem recseg vagy torzít aránytalanul. A hangzás nagyon üres és maximumon fülsértő, a zenelejátszó viszont szokás szerint komplex és mutatós darab. A Huawei Histen hangeffektek kizárólag füleshez elérhetők, sokat nem segít, de határozottan mérsékli a magas tartomány kellemetlenségét. Az RDS információkat nélkülöző FM-rádió szintén fülhallgató függő, erről viszont nekünk kell gondoskodni. A minőséggel nem érdemes fáradni, nem tesz hozzá érdemben az élményhez.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

  • Huawei Y6 (2017) - tavalyi hatás

    Az alsó-középkategória idén is rendkívül népszerű, a kínai gyártó pedig frissítette a tavaly bemutatott Y6-ot. Vannak még lemaradásai, de összességében korrekt eszköz.

  • Huawei Y6 II - phab lett belőle

    Óriástelefon lett az öthüvelykes Y6 folytatásából, amely a RAM, a processzormagok és a tárhely méretére rádupláz, a HD kijelző 5,5 hüvelyken viszont már hátrány a mai piacon.

  • Huawei Y6 - lassan hat

    Friss modellel készül a karácsonyi szezonra a kínai gyártó, a középkategória alsóbb szegmensében próbálnak csábító ajánlatot az asztalra tenni, de a konkurencia egyre erősebb ebben a népszerű ársávban.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.