2018. január 18., csütörtök

Gyorskeresés

Huawei P8max - mindig van egy nagyobb hal

A régi generációs Kirint futtató P8max mellett még a 6 hüvelykes, szupergyors Mate 8 is eltörpül – ismét egy phablet-tablet hibrid járt nálunk, a megszokott, hibátlan összeszerelési minőséget hozva.

Bevezető

A Huawei kedveli a hatalmas készülékeket, beleértve azokat, amelyekről nehéz eldönteni, hogy a phablet kategóriába egyáltalán beleférnek-e, vagy inkább illik rájuk a tablet elnevezés. A kategóriahatárok és az elnevezések persze mesterségesek (láttunk már hanghívásra alkalmas 8 hüvelykes táblagépet is a sencseni székhelyű gyártótól, pl. MediaPad M1 8.0), és a stratégia, hogy több fronton támadnak, mindenféle képátlójú eszközzel annyira jól működik, hogy tavaly 100 milliónál is több okostelefont szállítottak le.

Gigantikusan nagy telefon a P8max, viszont tabletnek kompakt
Gigantikusan nagy telefon a P8max, viszont tabletnek kompakt [+]

Phablet vonalon ott van például a Honor 6 Plus, melynek már sokan várják a folytatását, vagy a megint csak inkább tabletnek nevezhető Honor X2 (a sajtóközlemény phabletnek titulálta), gyártói logóval pedig a tavalyi Huawei Mate S és a nálunk idén megjelenő, kitűnő Mate 8 említhető meg, választék tehát bőven akad. A „sima” P8 egyébként tavaly áprilisban mutatkozott be, a vele együtt leleplezett P8max viszont jóval később érkezett hazánkba, tesztelésre meg csak most, amikor már a Mate 8-at is kipróbáltuk, ez hatással is lesz a mostani cikkünkre, hiszen az utóbbi egy potenciális házon belüli alternatíva.

Mutatós fémlap borítja a Huawei P8max hátulját
Mutatós fémlap borítja a Huawei P8max hátulját [+]

Az is igaz persze, hogy a 6,8 hüvelykes képátló annyival nagyobb az önmagában is hatalmasnak számító Mate 8-nál, hogy akár külön kategóriába is lehetne sorolni, ám ettől a még Kirin 950-es SoC állva hagyja tesztkészülékünk Kirin 935-ös hardveres csomagját. Mindazonáltal, a változatos termékpaletta a vásárlók szempontjából csak jó hír, és ha az árazás is türközi a hardveres különbségeket, lehet piaca a P8maxnak idehaza is.

A doboz szűk fiókjából lehet előhúzni a P8maxot
A doboz szűk fiókjából lehet előhúzni a P8maxot [+]

A P8 nagyra nőtt fivére mutatós, fekete műanyag dobozból, illetve annak is egy szűk fiókjából húzható elő, ami lehetővé teszi a fenti, pofás termékképek készítését. Házon belül, immár egy papírdobozkában egy microUSB kábel, egy 2 amperes töltőfej, némi leírás és egy SIM-eltávolítható tű fedezhető fel, mikrofonos fülest nem találtunk a kölcsönkapott csomagban. MicroUSB - microUSB kábelt szintén nem, amely egy másik mobil töltését tenné lehetővé a P8maxról, és átalakítónkkal kipróbálva sem indult meg egy másik telefon táplálása, úgyhogy a visszafele töltés funkciója most alighanem kimaradt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hir​d​et​é​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.