Hirdetés

Porsche Design Huawei Mate 9 - a híre megelőzi

Limitált példányszámban itthon is kapható lesz a legdrágább Huawei, amely a Kirin 960-nal szerelt Mate 9 kisebb, menőbb és exkluzívabb verziója. Irgalmatlan sokba kerül, kevesek játékszere lesz.

Bevezető

A Mate 9 bemutatóján két telefonról is lehullt a lepel, a klasszikus értelemben vett csúcsmodell mellett egy speciális verziót is láthatott a nagyközönség, amit a Porsche Design segítségével alkottak meg. Aztán eltelt kábé két hét és kiderült, hogy létezik egy Mate 9 Pro is, ez viszont erősen hajaz az exkluzívnak szánt Porsche Design variáns külsejére, csak éppen nincs rajta a formatervezői cég neve, viszont jelen állás szerint nem jön Európába. És egyébként a Porsche Design verzióról is az a hír járta, hogy a mi régiónk nem kap belőle, ám ez menet közben megváltozott.


[+]

A csúcs Huawei itthon is elérhető lesz, noha nagyon limitált mennyiségben és csak bizonyos viszonteladóknál, ami egyébként tökre érthető, lévén elképesztően drága. Magyar ára még nincs, de ki tudunk indulni a nemzetközi adatokból, amely 1500 dollárt jelent, tehát mire a hazai áfa is rákerül, simán karcolgatni fogja a fél millát az érte kért összeg, ami egy telefonért meglehetősen merész, még ha egyébként tudjuk, hogy a Huawei mindent belerakott ebbe a telefonba, amire jelenleg képes, plusz ott van az osztrák székhelyű Porsche Design logója is a tetején. És hát tényleg nem ronda, ez vitán felül áll.


[+]

Van az a pont, amikor a hétköznapi használati tárgyak ára úgy elszáll (ilyen-olyan okokból, főleg azért, mert nagyon exkluzívnak számít), ahonnan nézve már nem reális pusztán a tudás alapján megítélni, hogy megéri-e a termék. Beleszámít az is, hogy az eszköz mennyire különleges, ritka és mennyire sugallja, hogy a júzer olyan vastag, hogy simán megengedhet magának egy ilyet, józan paraszti ésszel tök nyilvánvaló, hogy irreális áron mérik a Porsche Design felárát, ugyanakkor van egy réteg, akinek ez nem számít. Az megint más kérdés, hogy egy relatív fiatal, ráadásul kínai brand mennyire tud érvényesülni ezekben a körökben, nyilván nem véletlenül bútoroztak össze az ismert formatervezői bandával, ám a Mate 9 Pro szépen megmutatja, hogy egyébként a Huawei maga is képes ilyen külsőt varázsolni. Vagyis egyszerűen azt gondolják, hogy ha talán önmagában a márka nem képes még ennyire exkluzív lenni, a Porsche Design névvel karöltve viszont lehet helye ebben a kategóriában mégis.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Bemutatták a Huawei Mate 9 Pro-t

    A kínai belpiacra szánt Huawei Mate 9 variáció lényegében megegyezik a Porsche Design Huawei Mate 9 paramétereivel a méregdrága brandelést leszámítva.

Hirdetés