HTC U11 - újra a szorítóban

Megrázta magát a HTC, fennállásuk 20. évfordulójára egy ütős csúcsmobilt raktak össze, amely tud újat is mutatni, de nem ezért lehet szeretni.

Hirdetés

Adatátvitel, üzemidő, végszó

Az adatkommunikációs repertoár masszív, ha nagyon kötözködni akarunk, akkor az infra hiányát róhatjuk fel. Úgy tudni, hogy az egykártyás változatok Cat.16-os LTE-t tudnak (1 Gbps), a dual-SIM modellek viszont “csak” Cat.15-öt, aminek 800 Mbps az elméleti maximuma. Mindegy is, bármelyik bőven elég és egy ideig elég is lesz. A Type-C USB 3.1-es szabványú, van OTG, még azt is támogatja, hogy megfelelő kábellel más készüléket töltsünk róla. A Bluetooth hibátlanul tette a dolgát, a Sense még azt is feldobta lehetőségként, hogy az autós kihangosítóm legyen biztonságos eszköz és további azonosítás nélkül feloldhassam a telefont, ha csatlakozva vagyok hozzá. A GPS-szel sem volt gond, mintegy 4 órát navigáltam mindenféle probléma nélkül. A WiFi kétcsatornás, érzékenysége átlag feletti.


[+]

A böngészésért a Chrome felel — ezt talán nem kell különösebben bemutatni, de a Sense egyébként is tömve van netről frissülő modulokkal, kezdve rögtön a Blinkfeed felülettel. Az akkumulátor papíron nem túlságosan combos, de a 3000 mAh-s telep kapacitásával ügyesen gazdálkodik a rendszer. Persze a rend kedvéért vannak energiatakarékos üzemmódok, ezeket nem piszkálva is kijött másfél napos készenlét normál használat mellett, amiben bőven volt adatforgalom is, mert nem tiltogattam le az online szolgáltatásokat. WiFi hálózaton Full HD videót egy töltéssel 7 órán keresztül tudtam nézni, ami szintén nem rossz teljesítmény, miközben egyébként a telefonban volt SIM és futottak az adatszinkronizációs háttérfolyamatok is.


[+]

Értékelés: HTC U11
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 10 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 9 pont
Audio 9 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. A HTC tényleg összekapta magát és a 20. szülinap alkalmából talán magukat is meglepték azzal, hogy milyen korrekt csúcsmodellt ütöttek össze. Illetve ez önmagában talán nem is meglepetés, tudjuk és látjuk, hogy a technológiát ismerik, használják, az összeszerelési minőséggel soha nem volt gond, audióban eddig sem kellett szerénykedniük, a kamerás teljesítményt pedig a Google Pixellel már megalapozták. Ez a tudás most mind összpontosul a HTC U11-ben, ami azért valamelyest várható volt, az viszont nem, hogy mindennek ellenére nem szálltak el az árazás kapcsán és magukhoz képest meglehetősen moderált a 250 ezer forintos bruttó végár. Az Edge Sense funkció szerintünk leginkább csak arra jó, hogy lehessen ezzel hirdetni a készüléket, mégiscsak valami új és szokatlan, de mi nem ezért szerettük meg az U11-et. Hanem az ütőképes hardverért, a kiváló kameráért, az annak ellenére is elismerésre méltó zenei produkcióért, hogy nincs rajta 3,5 mm-es jack. A Sense felület újfent igazolja klasszisát, az anyaghasználat és az összeszerelés minősége szinte makulátlan, ezúttal az üzemidőre sem lehet komoly panasz, végre vízálló ez a telefon is, egyedül a kijelzőtől vártunk volna egy kicsit többet fényerőben és óvatosságra intenénk mindenkit, aki tok nélkül szeretné használni a telefont, de egyébként nagyon úgy fest, hogy a tajvaniak tényleg méltóképp ünneplik fennállásuk 20. évfordulóját, amit mi egy plecsnivel jutalmazunk és örülünk neki, hogy a menetrend szerűen érkező Samsung, Huawei, Apple, Sony és LG csúcsmodellek között újra lehet számolni a HTC-vel.

HTC U11

Bog

A cikk elkészítését a Telenor Hipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Azóta történt

 • Ne ülj rá a HTC U11-re!

  Zack Nelson most a HTC új csúcskészülékét tette ki az elemeknek, és a mutatós csúcsmasina nem minden teszten ment át sértetlenül.

 • Jobban fogy a HTC U11, mint az elődjei

  Erről Chang Chia-lin, a tajvaniak mobilüzletágának vezetője beszélt a részvényesek közgyűlésén.

 • Ez vajon mi lesz?

  A Huawei új szabadalmat jegyeztetett be, amiről egyelőre fogalmunk nincs, hogy mi lehet, de érdekesnek tűnik.

 • HTC U11 és Nokiák a Telenornál

  Ismét lehet Nokiát venni a jól ismert szolgáltatónál, a 3310 mellett egy androidos típus is felütötte fejét.

Előzmények

Hirdetés