HTC One E9+ dual sim - plasztik(ai) műtét

Bevezető

A HTC tavaly valósággal elárasztotta a piacot a csúcskategóriából ismert One sorozatával, amelyre 2015-ben a 9-es szériaszámot sütötte. A továbbra is remek, bár a Snapdragon 810-es SoC miatt érezhetően melegedő, FHD-s One M9 után hamar befutott a Helio X10-es One M9+ és One E9+, legalábbis Ázsiában. A felhasználó egyből zavarba is jöhetett, hogy akkor most melyik az igazi HTC csúcskészülék, hiszen az E9+ például fém ház helyett műanyagot kapott, Qualcomm helyett MediaTek SoC-t, Full HD-s kijelző helyett viszont 5,5 hüvelykes QHD-s panelt. A One M9+ szintén MediaTek chipsetet és QHD-s kijelzőt, extraként pedig fémházat és ujjlenyomat-olvasót.


[+]

Az év második felében aztán jött a One A9 fémházzal, ujjlenyomat-olvasóval és optikai képstabilizátorral, de csak Snapdragon 615-ös SoC-vel és BoomSound hangszórók nélkül, majd a One X9 fémházzal, BoomSound hangszórókkal, Helio X10-zel és optikai képstabilizátorral, de ujjlenyomat-olvasó nélkül. Mindkettő FHD-s megjelenítőhöz tért vissza. A HTC tehát össze-vissza legózott a csúcskategóriás alkatrészekkel (megjelent például egy One M9+ Supreme Camera nevű spin-off OIS-szel), viszont egyetlen olyan eszközt sem sikerült összerakosgatni, amelyik mindenből a legjobbat építette volna be (fémház, optikai képstabilizátor, Snapdragon 808/810, BoomSound hangszórók, ujjlenyomat-olvasó).

A HTC One E9+ a LeTV 1s mellett
A HTC One E9+ a LeTV 1s mellett [+]

Most abba az ellentmondásba nem mennénk bele, hogy a One fantázianév arra hivatott célozni, hogy egyetlen mobilt érdemes az adott ciklusban megvenni, aztán 2015-ben az Egyből lett féltucat, ez a mennyiségi elv pedig nem tett jótékony hatást a HTC piaci mutatóira; a Xiaomi és Meizu Ázsiában például már lelépte a tajvaniakat. Nem segít a gyakran erősre sikeredett árazás és a a régiónként eltérő megjelenés (az E9+ hozzánk csak féléves késéssel, novemberben futott be hivatalosan), hiszen eközben mások féláron vagy még olcsóbban kezdtek Helio X10-es masinákat árulni fémházzal és ujjlenyomat-olvasóval (Redmi Note 3, Meizu metal, LeTV Le 1s). Szóval ráférne valamiféle letisztázása a One sorozatnak (One E9s néven megjelent egy középkategóriás darab is), mert így nemcsak követni nehéz a sok variánst, hanem a pénzt is összekuporgatni egyik-másikra.


[+]

A One E9+ már szokásos módon négyzetes, oldalainál lekerekített dobozkában futott be hozzánk az XXL GSM-től, kínai piacos kiszerelésben és magyar rendszernyelv nélkül, ám nem kell aggódni: a hivatalos hazai forgalmazásban a magyar töltő és rendszernyelv is adott. A méretes készülék és tálcája leemelése után egy microUSB kábelre, egy ázsiai típusú, 1 amperes adapterre és egy agybadugós kialakítású headsetre bukkantunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Mobilarena TV: Plusz egy variáció

  Az 5,5 hüvelykes HTC One E9+ kissé megkésve futott be a hazai piacra, és érdekes egyvelege lett a csúcskategóriás és középkategóriás tajvani mobiloknak.

 • HTC One A9 - arany(áras) középút

  Újabb készülék visszhangját határozzák meg bizonyos formai hasonlóságok, pedig bőven vannak az A9-nek érdemei. Az árazást viszont nagyon, de nagyon elmérték.

 • HTC One M9 - meleg fogadtatás

  Megérkezett a fémházas One termékcsalád harmadik tagja 20 megapixeles kamerával és következő generációs, ám nem éppen problémamentes rendszerchippel.

 • HTC One - One új a nap alatt

  Ismét egy minőségi készülékkel jelentkezett a HTC, az új zászlóshajó prémium anyaghasználattal, Full HD kijelzővel és Ultrapixel kameratechnológiával támad.

Hirdetés