Nem túl biztató a HTC pénzügyi helyzete

A negyedéves jelentés majd kétharmados visszaesést mutat a bevételek terén, a működési nyereség is csak álom marad.

A HTC is kiadta az első negyedévre vonatkozó fiskális pénzügyi jelentését, amiből kiderül, hogy éves szinten 64 százalékos visszaesést könyvelhettek el. A január 1-jével kezdődő és március 31-ével záruló időszakban egészen katasztrofális mennyiségű bevétellel számolhattak, a tavalyi év hasonló időszakában mért 1,3 milliárd dolláros forgalom helyett ugyanis idén mindössze 463 millió dollár ütötte a tajvaniak markát.


[+]

A működési veszteség 150 millió dollárra rúgott, holott 2015-ben ilyenkor még 11,6 millió dolláros nyereségről számoltak be a cégnél. A HTC egyébként lehetséges, hogy hibát követett el azzal is, hogy a konkurens gyártókhoz képest jelentős késéssel mutatta be a 10 névre keresztelt zászlóshajót, mondjuk ez majd a későbbi jelentésből derül ki, hogy így van-e. Az viszont valószínű, hogy Kínában kár volt a gyengébb, Snapdragon 652 lapkával szerelt modellt kiadni, az előrendelési számok ugyanis nem megfelelők a mobil iránt. A Vive VR-ban nagy potenciál rejtőzik, ám ennek pénzügyi vonzata is majd csak a Q2-ben mutatkozhat meg. Cher Wang vezérigazgató mindenesetre bizakodó, hiszen az elmondásai szerint "nagyon keményen dolgoztak a folyamatok egyszerűsítésében ahhoz, hogy a jövőben a lehető legjobb termékeket állítsák elő".

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

  • Az Android uralja a világot

    Annak ellenére, hogy az iOS elterjedtsége folyamatosan csökken, az Apple valamint a zöld robotos készülékek teszik ki az okostelefonok 99,1%-át a világon.

Előzmények

  • HTC One E9+ dual sim - plasztik(ai) műtét

    A One M9 BoomSound hangszóróit, remek hangminőségét és fürge rendszerfelületét műanyag testbe ültették, QHD-s kijelzővel megspékelve. Ez a beavatkozás azonban nem lett olcsó.

  • HTC One M9 - meleg fogadtatás

    Megérkezett a fémházas One termékcsalád harmadik tagja 20 megapixeles kamerával és következő generációs, ám nem éppen problémamentes rendszerchippel.

Hirdetés