Hirdetés

HTC One E9+ dual sim - plasztik(ai) műtét

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A HTC One E9+ két nanoSIM kártyát fogad be, és mindkettővel 150 Mbps az elérhető legnagyobb letöltési ráta Cat.4-es LTE hálózaton (700/850/900/1800/2100/2600 MHz). A készülék dual standby technológiájú, azaz két telefonszámmal is a hálózaton lehet lógni, ám ha az egyikről hívás folyik, a másik lekapcsolódik. A beszélgetési hangminőséget mindkét oldalon megfelelőnek találtuk, és hangerőből sem volt hiány. WiFi-ből kétcsatornás 802.11a/b/g/n/ac modul jár DLNA-val, Directtel és hotspot funkcióval, Bluetoothból 4.1 a szabvány A2DP-vel, USB-ből pedig 2.0 MTP-vel és OTG-vel. A navigáláshoz a GPS és Glonass műholdcsoportok jeleit is igénybe lehet venni. A pozicionálás átlagos sebességű. A One E9+ NFC-t kapott, infra portot viszont nem.


[+]

A HTC-k általában jól bánnak a teleppel, a Helio X10 viszont bátran fogyaszt, és az E9+ egyik felet sem akarta megsérteni: a 2800 milliamperórás akkumulátorral teljesen átlagos üzemidő érhető el. Nekünk 4 óra körüli képernyőidők jöttek össze teljes szinkronizálás, sok fotózás, beszélgetés és némi játék mellett, a készenléti fogyasztás alacsony maradt. Aki szereti a dolgot napi szintre levetíteni, az 1-2 napos töltési ciklusra számíthat a használat gyakoriságától függően – mi minden 24 órában töltőre dugtuk az E9+-t. Sem az 1 amperes gyári, sem pedig egy 2,1 amperes otthoni adapterrel nem sikerült 2,5 óra alá szorítani a töltési időt. Ha fogytán lenne a nafta, energiatakarékos és extrém energiatakarékos mód is bevethető.


[+]

Értékelés: HTC One E9+
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 10 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 9 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 6 pont
Hogyan értékelünk?

Az a helyzet, hogy a Helio X10-es, remekül egyberakott, műanyag házas HTC One E9+-t bármelyik felső-középkategóriás phablet mellé oda lehet rakni, és fürgeségével, nappali fotós képességeivel, BoomSound hangszóróival, fülesre menő hangminőségével és Sense 7.0-s felületével mindegyikkel felveszi a versenyt, és akkor a szuper kijelzőt még nem is említettük. Csakhogy a tajvaniak üdvöskéje nem a Xiaomi Redmi Note 2/3-mal, és még csak nem is a fémházas Honor 7-tel van egy árszinten, hanem a prémiumkategóriás LG G4-gyel, a Galaxy S6-tal, a Huawei Mate S-sel és az Xperia Z5-tel, mivel a HTC úgy gondolta, hogy jó ötlet kétszázezres árcímként rásütni az E9+-ra. Akkor már kapásból a One M9-et javasoljuk erősebb hardverével, jelenleg frissebb Android főverziójával és jobb BoomSound hangszóróival.

A One M9 persze nem kapott QHD-s megjelenítőt, a One M9+ viszont igen, és még fémházat és ujjlenyomat-olvasót is, bár szintén az a Helio X10 hajtja meg, ami mondjuk az ötvenezres Redmi Note 2-t. Opció tehát bőven van a HTC részéről, csak egy olyan modell nem látott napvilágot 2015-ben, amely mindenből a legjobbat építette volna egy kétszázezres készülékházba. Hiába hibázik tehát keveset az E9+, ennyiért, műanyag borítással, középszerű esti fotós képességekkel, optikai képstabilizátor vagy ujjlenyomat-olvasó nélkül nem tudjuk plecsnivel jutalmazni, hiszen házon belül is van jobb vétel, házon kívül meg olcsóbb. Szerencsére szürkeimportban már sokkal kedvezőbb áron hozzá lehet jutni (nyilván bolti garanciával), mindenesetre, ahogy közeledik az idei MWC és az új HTC csúcsmodell(ek) várható premierje, talán megéri egy kicsit türelmesnek lenni.

Bone123

A tesztkészülék az XXL GSM jóvoltából jutott el hozzánk.

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Azóta történt

Előzmények

 • Mobilarena TV: Plusz egy variáció

  Az 5,5 hüvelykes HTC One E9+ kissé megkésve futott be a hazai piacra, és érdekes egyvelege lett a csúcskategóriás és középkategóriás tajvani mobiloknak.

 • HTC One A9 - arany(áras) középút

  Újabb készülék visszhangját határozzák meg bizonyos formai hasonlóságok, pedig bőven vannak az A9-nek érdemei. Az árazást viszont nagyon, de nagyon elmérték.

 • HTC One M9 - meleg fogadtatás

  Megérkezett a fémházas One termékcsalád harmadik tagja 20 megapixeles kamerával és következő generációs, ám nem éppen problémamentes rendszerchippel.

 • HTC One - One új a nap alatt

  Ismét egy minőségi készülékkel jelentkezett a HTC, az új zászlóshajó prémium anyaghasználattal, Full HD kijelzővel és Ultrapixel kameratechnológiával támad.

Hirdetés