Hirdetés

HTC J - J, te ki vagy?

Hirdetés

Multimédia

A hátlapon lévő szolid kamera egész komoly fényképezőt rejt magában. Fotókat 8 megapixeles, videókat pedig 1080p felbontásban készíthetünk. Van autofókusz, LED villanó, ráadásnak pedig BSI (hátulról megvilágított) szenzor és F2.0 optika is jár hozzá. A kereső egyszerűen használható, bár a legtöbb beállítást csak az opció menüben érjük el. Rengeteg lehetőségünk van a módosításra, állítható a fehéregyensúly, ISO, effektusok, expozíció, időzítő, témák, fókuszmódok, hogy csak így párat kiemeljek közülük. Ami még ennél is jobb, hogy a kamera gyors. Nem kicsit, hanem nagyon. A fókuszálás alapesetben folyamatos, ami azért is jó, mert csak virtuális exponálónk van. A gyakorlatban csak elindítjuk a kamerát és ahogy rábökünk, azonnal fotóz, nincs a többi készüléknek megszokott néhány pillanatnyi fókuszállítás. Ráadásul az exponáló mellett videós billentyű is van, nem kell átkapcsolni, a kamera indítása után rajtunk múlik, hogy fotózunk vagy videózunk.

HTC J

A fotók minősége nem is vészes, legalábbis eddig elég sokszor csalódtunk kisebb-nagyobb mértékben a HTC kameráiban. Ezúttal viszont nem olyan rossz a helyzet, a színek szépek, az élesség is elég jó, a zajszűrés nem túlzottan agresszív, bár a kép szélein meg nem sok hatása van. A dinamika viszont nem az erőssége, a fényes részek könnyen beégnek. Ám erre van megoldás, mégpedig a HDR mód, aminek hatását az utolsó két fényképen lehet megtekinteni, a különbség magáért beszél. Videóban hozza az elvárhatót, az 1080p felbontás rendben van, a nem túl magas bitráta ellenére jó a kép és itt is rendkívül gyors az automatikus fókusz. Mindezt ITT lehet megtekinteni, illetve akit érdekel egy négyszeresen lassított felvétel, az IDE legyen szíves kattintani.

HTC J HTC J

HTC J HTC J

Szép mennyiségben kapunk extra programokat, widgeteket, ebben tényleg a Sense a legjobb. Bár hozzátenném, hogy a státuszmenüből nagyon hiányoznak a gyorskapcsolók. Az időjárás program nagyon látványos, csilivili animációkkal. Már említettem a dokumentum olvasót, de van itt még 3D-s világóra, a régi telefonunkból az adatok átmásolását segítő program, Dropbox, Facebook, Google+ és Twitter kliens, filmszerkesztő. Számunkra nem feltétlen hasznos a Dr. Eye néven futó angol-kínai szótárprogram, érdekes viszont a Rescue, mely lehetővé teszi, hogy távolról beléphessenek a készülékre, ha baj van vele (ehhez persze a szolgáltatás is kell). Említsük meg a HTC Locations nevű navigációs programot, amit 30 napra teljes verzióként használhatunk, egyébként pedig megvásárolhatjuk a térképeket és a licencet hozzá.

HTC J HTC J

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Azóta történt

Előzmények

 • HTC Amaze - nehéz, bombázó

  Nálunk igazi csemegének számít, igazából egy jól feltuningolt Sensation-nek felel meg a HTC Amaze és ehhez képest az ára sem vészes.

 • HTC One S - acéloS

  Noha papíron gyengébb nála, a HTC One S esetenként még a csúcsmodellnél is jobb teljesítményt nyújt, ráadásul igen szépre és vékonyra sikerült.

 • Sense 4.0 bemutató

  A One szériában debütált a HTC saját felhasználói felületének legújabb verziója; az Andriod 4.0-ra épülő új Sense ergonomikusabb, letisztultabb és okosabb lett.

Hirdetés