Hirdetés

HTC J - J, te ki vagy?

Hirdetés

Adatkommunikáció, internet

Négysávos GSM mellett egy meglepő módon egysávos 3G modult találunk, szerencsére ez az Európában is használt frekvenciát kedveli. Ám itt jön a J egyik különlegessége, ugyanis a telefon CDMA hálózatokon is működik, akár kettős üzemmódban is. Kétségtelen, hogy az öreg kontinensen ez nem ér semmit, ám Amerikában vagy Ázsiában már sokkal hasznosabb lehet, hiszen ott több szolgáltató is ezt használja. Természetesen az olyan dolgok, mint a Bluetooth (4.0-s) vagy a microUSB és a WiFi (a/b/g/n, dual band, hotspot, DLNA) nem hiányozhatnak, de van itt még valami. A CDMA melletti másik érdekesség a WiMAX, amit egyes helyeken a WiFi utódjának, máshol meg egyfajta 4G hálózatnak is neveznek. Sajnos ezt sem tudjuk igazán kihasználni Európában, viszont ahol van, ott komoly sebességgel hasíthatunk vele.

HTC J HTC J

A böngésző érdekessége, hogy rögtön kettő is van belőle, a gyári mellett a Google Chrome is integrálva van. Bármelyiket is választjuk, a böngészéssel sok bajunk nem lesz. Több ablakot használhatunk, a Flash tartalmakat meg se érzi, mehet 720p-ben is, sima ügy. Ami viszont hiányzik, az egy rendes fájlkezelő, ezt valahogy mindig kihagyják a Sense-ből, igaz, rengeteg ilyen programot találunk a Play Áruházban. A dokumentumkezelő nem az igazi, legalábbis nekem nem jött be a felülete, azt meg azért elvártam volna, hogy szerkesztésre is képes legyen.

HTC J HTC J

Tárhelyből viszont nem leszünk hiányban, hiszen a 16 GB belső memóriából nagyjából 10 GB rendelkezésre áll, mint multimédiás tároló, illetve további nagyjából 2 GB csak a programokat várja. Ráadásul ha ez nem elég, akkor jöhet a microSD, amihez a hátlap lehámozása (nem egyszerű művelet) után férünk hozzá. Az akkut se kell hozzá kivenni, ám kisebb tervezési baki, hogy az USB fedele útban van, azt is ki kell nyitnunk a cseréhez.

HTC J HTC J

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Azóta történt

Előzmények

 • HTC Amaze - nehéz, bombázó

  Nálunk igazi csemegének számít, igazából egy jól feltuningolt Sensation-nek felel meg a HTC Amaze és ehhez képest az ára sem vészes.

 • HTC One S - acéloS

  Noha papíron gyengébb nála, a HTC One S esetenként még a csúcsmodellnél is jobb teljesítményt nyújt, ráadásul igen szépre és vékonyra sikerült.

 • Sense 4.0 bemutató

  A One szériában debütált a HTC saját felhasználói felületének legújabb verziója; az Andriod 4.0-ra épülő új Sense ergonomikusabb, letisztultabb és okosabb lett.

Hirdetés