Nagyot csökkentek a HTC bevételei

A tajvani gyártó közzétette a harmadik negyedéves bevételeit és profitját tartalmazó dokumentumokat, melyek komoly visszaesésről számolnak be. A bevételeket tekintve júliustól szeptemberig 2,4 milliárd amerikai dollárról van szó, amely 23 százalékos csökkenést jelent az előző negyedév eredményéhez (3,1 milliárd USD) képest, a tavalyi év harmadik negyedévénél (4,64 milliárd dollár) pedig 48 százalékkal kevesebb ez az összeg.

A profit tekintetében is hasonló a helyzet. A HTC a harmadik negyedév során mindössze 167 millió amerikai dolláros profitot termelt, amely komoly visszalépés mind az előző negyedéves, mind a tavalyi eredményekhez képest. A cég az előző, április elejétől június végéig tartó negyedév során ugyanis 280 millió dollárnyi profitra tett szert, amely kicsit több, mint 40 százalékkal több a júliustól szeptemberig tartó időszak eredményeinél. A tajvani gyártó a tavalyi év harmadik negyedévében ráadásul 690 millió dollár profitot termelt, így az idei év megfelelő időszakára nézve majdnem 76 százalékos a csökkenés.

Az alábbi képeken az összegek New Taiwan dollárban értendők; egy amerikai dollár a cikk írásának időpontjában 29,265 New Taiwan dollárt ér.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés