Hirdetés

HTC J - J, te ki vagy?

Külső

A HTC-re nem nagyon szoktunk panaszkodni külső megjelenés tekintetében, a gyártó készülékeinek nagy része ízléses megjelenésű. A J sem lóg ki a sorból, noha kicsit eltér a szokványos megoldásoktól. A hosszúkás, ám nem túl széles forma sarkai ezúttal szögletesebbek, és egyfajta dizájnelem a kidomborodó üveg előlap is. Néhányan a Nokia Lumia sorozatához hasonlították, én egy kicsi Galaxy S II-t is látok benne, de szó nincs róla, hogy ne lehetne rögtön HTC-ként azonosítani. Relatíve keskenysége miatt még egy kézzel is használható, bár a kijelzőt átérni már ennél se mindig egyszerű. Súlya sem vészes, és ezúttal nem gyúrtak az extrém vékonyságra se. A minőségből viszont megint csak nem engedtek, a HTC J igen jól összerakott készülék. Az egész burkolat matt, finom tapintású műanyagból készült, és kiválóan össze van rakva. Semmi nyekergés, illesztési rések vagy lötyögés, ezt így is kell. Megjegyzendő, hogy a nálunk járt feketén kívül hófehérben, illetve piros (vörös?) hátlappal is gyártják.

HTC J
[+]

Az előlapi üveg alatt egy 4,3 hüvelykes multi-touch kijelző lakik, ami egyrészt qHD felbontásával, másrészt AMOLED technológiájával tér el az átlagtól. Noha PenTile mátrixos megoldásról van szó és nem is „Super” változat, a képminőség meglehetősen jó. Külön jó pont, hogy a színek nincsenek durván túlszaturálva, de mégis kontrasztos, élettel teli minden, a betekintési szög maximális, a fényerő is rendben van, napfényben meg szinte ugyanúgy látszik minden, mint beltérben. Alul három androidos billentyű vár minket, ezeket már láthattuk számos más típuson is. Egészen legfelülre került a hangszóró, ami minőségben kicsivel, hangerőben pedig jóval átlag feletti, ez mindenképp jó pont. Kicsivel mellette előlapi kamerát vehetünk észre, illetve van még errefelé közelség- és fényszabályzó szenzor is.

HTC J
[+]

Hátulról meglehetősen visszafogott, a sík felület egyhangúságát csak a jókora HTC felirat, az apró lyukakból álló kihangosító, a Beats Audio jelölése és a kamera töri meg. Utóbbi messze nincs kihangsúlyozva, mint ha csak valami 2 megapixeles, fix fókuszos cucc lenne benne. A kihangosítónál sincs gond a hangerővel, a minőség is megüti a normális szintet, de egy telefon továbbra sem kihangosított zene üvöltésére való.

HTC J
[+]

Az oldalsó élek sem tartogatnak meglepetéseket. Alul a mikrofon, míg felül a bekapcsoló és a 3,5 mm-es jack helyezkedik el. Baloldalt találjuk a microUSB-t, míg jobbra a hangerőszabályzóval futunk össze. A két csatlakozót műanyag fedél védi, mégpedig elég hatásosan, mivel főleg a jack-ét alig lehet kipiszkálni a helyéről (ha meg sikerült, akkor alig lehet visszatuszkolni). Egyes helyeken a telefont IP57-es minősítéssel jelzik, szerintem az a japán változat lehet, mert itt nem észleltem bármilyen védelmet, próbaképp meg nem akartam a csap alá tenni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Azóta történt

Előzmények

 • HTC Amaze - nehéz, bombázó

  Nálunk igazi csemegének számít, igazából egy jól feltuningolt Sensation-nek felel meg a HTC Amaze és ehhez képest az ára sem vészes.

 • HTC One S - acéloS

  Noha papíron gyengébb nála, a HTC One S esetenként még a csúcsmodellnél is jobb teljesítményt nyújt, ráadásul igen szépre és vékonyra sikerült.

 • Sense 4.0 bemutató

  A One szériában debütált a HTC saját felhasználói felületének legújabb verziója; az Andriod 4.0-ra épülő új Sense ergonomikusabb, letisztultabb és okosabb lett.

Hirdetés