2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

HTC Desire S - plasztikázás

A mai elvárásoknak megfelelő szintre húzták fel a Desire hardverét, így talán 2011-ben is eladható, amíg nem jön valami ütősebb.

Hirdetés

Bevezető

Angol nyelvterületen azon mókázik a szaksajtó, hogy milyen szerencsétlen névválasztás az „S“ betű mögérakása a korábbi modellekhez, mert így alakulhat ki olyan szókapcsolat, mint mondjuk az „incredible ass“, aminek kicsit más jelentése van, mint amit a HTC szeretett volna elérni. A Speedshoptól érkezett Desire S kapcsán is lehet ezen tréfálkozni, de itthon úgyis „dizájöress“ néven fog ez a cucc futni, úgyhogy ezúttal az a faramuci helyzet állt elő, hogy magyarul a név oké, míg angolul necces, holott ez általában fordítva van, nem kell messzire menni egy példáért: Xperia arc.

HTC Desire S
[+]

A HTC februárban mutatta be a telefont a nagyközönségnek, de már akkor sem esett tőle hanyatt a szakma, hiszen mindenki valami nagyobb durranásra vágyott. A Desire S azonban nem is akart nagy durranás lenni, egyszerűen a pont egy évvel ezelőtt debütált Desire ráncfelvarrásáról van szó, éppen ezért nem kapott új nevet sem a telefon, csak egy S betűt biggyesztettek mögé. Ha a HTC aktuális modellpalettáját nézzük, akkor a Desire S nem a csúcsmodell, hanem az Incredible S kisebb testvére, de személyes benyomás alapján annál bizony jobb, s ennek főleg az anyaghasználat az oka.

HTC Desire S
[+]

A Desire S ugyanis nem az a gép, amitől összecsinálja magát a kocka felhasználó, amikor a specifikációs táblázatot olvasgatva jut el a csúcsra, hanem egy rettentően igényesen megtervezett, a tavalyi hardverek javát használó, komoly mérnöki munkával létrehozott felhasználói felületet kínáló, elegáns okostelefon, amely méretet tekintve sem lóg ki a sorból. Visszafogott, de nagyon átgondolt gép, s ebben nagyon jó a HTC ha kijön nekik a lépés: néha baromira el tudják találni azt az összehangot a külső és a belső kapcsán, amitől a vásárlónak majd olyan érzése lesz, hogy ez a cucc a kezében valami egészen kivételes darab. Pedig egyébként nem az, csak mégis összeáll, működik, és van neki lelke is. Viszont ennek kicsit durván meg is kérik újabban az árát, a HTC pár éve úgy döntött, hogy ők bizony már simán a prémium kategória, s ennek megfelelően áraznak. Hogy ez a politika hogyan fér össze a Salsa-ChaCha termékvonallal, azt szerintem még ők sem gondolták át...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.