Megérkezett a Huawei Watch GT és a Band 3 Pro is

A mai nap legfőbb attrakciója nyilván a Mate 20-as széria bemutatkozása, de két aktivitáskövető is érkezett a Huaweitől. Az egyik pont úgy néz ki, mint egy okosóra.

A Huawei Watch GT kétségkívül órának látszik, a neve is az, de igazából inkább egy aktivitáskövető a magas felbontású megjelenítő ellenére igazán meggyőző üzemidővel. Plusz, úgy néz ki, mint egy okosóra. A Classic és Sport változatban elérhető eszköz 1,39 hüvelykes, 454 x 454 pixel felbontású, színes AMOLED panelt kapott a kerámia keretbe, míg az óratest és a két korona 316L rozsdamentes acél, tömege összesen 46 gramm.


[+]

A kijelzőt úgynevezett DLC (gyémánt-szerű szén) nanokompozit bevonat védi, ami a gyémánt egyes tulajdonságait imitálja, mint a kimagasló korrózióállóság és a keménység. A központi feldolgozóegység egy ARM Cortex-M4-es szett, ami a 420 mAh-s akkumulátorral egészen kiemelkedő üzemidőt ígér. Folyamatosan aktív GPS-szel és kijelzővel 22 órás aktivitáskövetés érhető el, míg óra üzemmódban GPS nélkül (amikor csak az értesítések és a pulzusmérő megy) egy hónapos üzemidővel lehet számolni, míg normál használattal, heti 90 perc edzéssel olyan két hét jön ki egy töltéssel. Ez sokkal jobb érték, mint amit manapság az okosórák tudnak.


[+]

Az AI optimalizáció elvileg pontosabb pulzusmérést tesz lehetővé, egyrészt hat LED-et használó optikai szenzorral dolgozik, másrészt figyelmen kívül hagyja vagy korrigálja a nem megfelelő pozícióban mért eredményeket. Az óra egyébként egészen vékonyka a műfajban, pontosan 10,6 milliméter vastag. Ebbe belefért azért NFC, gyorsulásmérő, giroszkóp, iránytű, légnyomásmérő és fényérzékelő is. A navigáció a GPS, a Galileo és a BeiDou műholdjai alapján megy.


[+]

Az óra vízálló, a gyártó meghatározása szerint 5 atmoszféra nyomást bír el (5 ATM vagy 50M), úszásnemekből négy típust tud felismerni, amit a gyártó erősen hangsúlyozott. Túrázás során pedig jól jöhet a magasságmérő és az iránytű, illetve az is, hogy a szoftver különféle mászásmódokat is fel tud ismerni és ezek alapján tud kalkulálni például elégetett kalóriamennyiséget. Mindeközben értesít a hívásokról és a bejövő üzenetekről, a lépésszámláló és alvásminőség elemzés pedig alapvető. A Huawei Watch Sport külföldön 199 euróba (átszámolva 64 ezer forint), míg a Watch Classic 249 euróba (átszámolva 80 ezer forint) kerül majd, itthon viszont mindkettő egy áron lesz, 79 900 forintért lesznek kaphatók 2018. november 15-től, de amúgy a Mate 20 és a Mate 20 Pro előrendelők ajándékba kapnak majd egy sportszíjas változatot. A véleményünk egyelőre az, hogy ez az irány életképesebbnek tűnik, mint amit a nem igazán fejlődő WearOS nyújt: a szép külső, a komoly aktivitásmérő funkciók, a korrekt értesítések és a jó üzemidő mellett nem biztos, hogy szükség van az alkalmazások telepítésének lehetőségére is.


[+]

A szintén új Huawei Band 3 Pro nagyjából ugyanezt tudja, csak karpánt jellegű, és egyébként nagyon hasonlít a Honor Band 4-re is, csak komolyabb a dizájnja. Az AMOLED érintőkijelző értelemszerűen szerényebb, 0,95 hüvelykes képátlóval és 120 x 240 pixeles felbontással bír, ez utóbbi a karperecek között amúgy kellemes érték. A kisebb méret ellenére pulzusmérő és GPS a Band 3 Próba is került, valamint szintén 5 ATM nyomást bír ki. Úszni szabad benne, a különféle úszásnemek felismerése itt is adott, edzésekből pedig 8 típust kezel, bár ezek egy része ugyanaz (futás és futópad, biciklizés és szobabiciklizés). A Huawei Band 3 Pro 99 euró, tehát körülbelül 31 ezer forint, bár itthon lehet, hogy ez is drágább lesz. Az üzemideje amúgy elég kellemes, aktív GPS-kapcsolattal 7 óra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés