Google Pixel 3 - egyszerűen nagyszerű

Nincs rajta hat kamera, van viszont jó sok káva, a Pixel 3 mégis egy végtelenül kiforrott csúcskészülék, kitűnő mozgó- és állóképekkel.

Videó, multimédia

A Pixel 3 videózásban se vall szégyent, noha a 4K / 60 FPS opció helyett 4K/30 az elérhető legjobb minőség, tűéles és ügyesen kiegyensúlyozott eredményekkel. Nem rakoncátlankodik a szín- és fénymérés, stabil a dual pixel autofókusz, képernyőt videózva pedig pár másodperc után kiküszöböli a villódzást és sávozódást az extra szenzor. A dinamika mondjuk már nem olyan előnyös, mint az állóképek esetében.

Végre sztereó a hangrögzítés, méghozzá tiszta és részletes produktummal, plusz egy pici zajszűréssel. Talán lehetnének egy fokkal teltebbek a hangok. Full HD-n már elérhető 60 FPS is, és képkockasebességtől függetlenül remek marad a képminőség.

Szelfivideó legfeljebb 1080p-n lőhető, elektronikusan stabilizált eredményekkel, és épp emiatt hasznos széles látószögű extra kamerával, ami kifejezetten jól jön. A hang továbbra is tiszta, a képminőség megfelelő, a dinamika viszont kissé szűkös. Autofókusz nincs.

Az előlapi sztereó hangszóró a Pixel 3 dizájnnévjegye, még akkor is, ha jack átalakítóval bajlódva egyébként a fülesre is tiszta, dinamikus és részletes hang jut, kellő hangerővel. A két hangszóró 100%-on igen erélyes, egy nagyobb szobát megtöltve elég éles hanggal. 80%-tól lefele már tiszta a kétcsatornás performansz, egy kis mélyhanggal meghintve. Egy régi BoomSound szebben szólt, itt viszont úgy kellemes a hanghelyzet, hogy az IP68-as védelem is adott.

[+]

A Play Zene tud minden alapfunkciót a lejátszáshoz widgetekkel és hangsémákkal, FM-rádió viszont nincs. A Pixel 3 rendelkezik Widevine L1 védelemmel és a HDR tartalmakat is lejátssza (YouTube, helyi videó, Netflix, Prime Video). Nincs gond a 4K / 60 FPS klipekkel sem, ám bármilyen videolejátszós extráért (AC3 hang, feliratok, ritkább kódolások, teljes képernyős mód, hangsávváltás) a Play Áruházhoz kell zarándokolni. Lehet, hogy mozizáshoz apró az 5,5”-es kijelző, ám az OLED panel és a sztereó hangszóró együttesen életmentő multimédiás perceket szülhet, amikor az ember a Trónok harca Csernobil konklúziójára kíváncsi, de tüstént.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés