Android Q Beta 4: volt, nincs

Hibák léptek fel az Android 10 negyedik fejlesztői változatának telepítésekor, ezért a kiadás után nem sokkal leállította a közzétételt a Google a Pixelekre.

Hirdetés

Gőzerővel és minden eddiginél több mobilon zajlik a fejlesztés alatt álló Android Q tesztelése, és mivel a Pixel telefonok a rendszerért felelős Google sajátjai, a béta változatokat a leghamarabb ezek kapják meg. A telepítőcsomagok mellett vezetékmentes (OTA) formában is elérhető lett a minap a negyedik Android 10 fejlesztői béta, ám több Pixel tulajdonos is hibákba futott. A kisebbik gond, ha sikertelen a telepítés, és marad a régebbi verzió, ám többen bootloop hibáról, azaz folyamatosan újrainduló rendszerről számoltak be, ellehetetlenítve a használatot.

A Pixel 3-on is tesztelhető az Android Q, ám egyelőre a harmadik béta a legfrissebb, amíg a negyediket ki nem javítják
A Pixel 3-on is tesztelhető az Android Q, ám egyelőre a harmadik béta a legfrissebb, amíg a negyediket ki nem javítják [+]

Ennek a kiküszöbölése már komolyabb ismereteket igényelhet, persze a béta tesztelést eleve hozzáértőknek és vállalkozó kedvűeknek találták ki. Az egyik megoldás a gyári beállítások visszaállítása, csak ezzel ugrik minden személyes kép és adat. Azért, hogy a probléma minél kevesebb tesztelőt érintsen, a Google elnézést kért, és azonnali hatállyal leállította a csomag közzétételét a Pixel mobilokra. Azt még nem tudni, hogy mikor lesz ismét elérhető, mindenesetre éppen az ilyesfajta hibák miatt van előtesztelés, nehogy a hivatalos  kiadáskor derüljenek ki bennmaradt gondok.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés