Hirdetés

Google Pixel 3 - egyszerűen nagyszerű

Nincs rajta hat kamera, van viszont jó sok káva, a Pixel 3 mégis egy végtelenül kiforrott csúcskészülék, kitűnő mozgó- és állóképekkel.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A Pixel 3 egy nanoSIM-et fogad be, és eSIM variációban is csak akkor képes kétkártyás működésre, ha a szolgáltató a programozható chipet támogatja. Ez ma még világszerte ritka, így erről vásárlás előtt érdemes informálódni. Minden hazai sáv LTE támogatott. A beszélgetési hangminőség korrekt, a hangszóró kellően erélyes és nem panaszkodtak a másik oldalon a szériánál előforduló hangkiesésre, rendben értették a szavam. A kétcsatornás WiFi modem 802.11a/b/g/n/ac szabványú jó érzékenységgel (Direct, HotSpot), a Bluetooth 5.0-s (A2DP, LE), az USB pedig 3.1-es (Type-C, MTP, OTG). A navigáláshoz az A-GPS mellett a GPS, a GLONASS, a Galileo és a BeiDou műholdak vethetők be egy csatornán, villámgyors és megbízható pozicionálással. Van iránytű, NFC, gyorsulásmérő, giroszkóp, barométer és Active Edge nyomásérzékelés. Csak az infra maradt ki.


[+]

A 2915 mAh-s telep szűkösnek tűnik 5,5”-en, ám a kevéssel a Pixel 3 ügyesen takarékoskodik, kiváltképp készenlétben. Csodák persze nincsenek: a legtöbben naponta töltik majd, én 3,5-5 óra közé lőném a képernyőidőket – a kisebb szám sok kamerázással és játékkal, a nagyobb több szobabelsős böngészéssel érhető el. Visszafogottan legfeljebb másfél napos ciklust látok reálisnak, amit a 18 wattos USB-PD gyorstölővel bő másfél órás etetés követ. De van ennél lassabb vezetékmentes opció, és az összes kezem ügyébe kerülő Qityü rendben töltötte a telefont.


[+]

Összefoglaló

Értékelés: Google Pixel 3
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 9 pont
Belső
Kezelhetőség 10 pont
Sebesség 10 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 10 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 9,5 pont
Audio 9 pont
Egyebek
Üzemidő 7,5 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

A Pixel 3 remek telefon így, 2019 nyarán is, pár hónappal a generációfrissítés előtt. Kár, hogy itthon nagy ritkán futni csak bele, és azért is, hogy a Google Segéd még nem beszél magyarul, így ugrik számos olyan szolgáltatás, amivel a referenciaszéria az USA-ban képes kitűnni. Tenyérbarát méreteivel mindenesetre felüdülés a tepsik között, amihez jó összeszerelés, por- és vízálló burkolat és sajnos könnyen karcolódó hátlap tartozik. Hibátlan a rendszersebesség, a szoftver fejlődéséhez pedig még évekig hozzátesz a Google, az Android 10-zel például a teljes képernyős gesztusvezérlés és a hőn áhított sötét mód csatlakozik be, bétásan már ki is próbálható. És bár frissítésekkel több kamera ezen a referenciamobilon már nem lesz, hátul az az egy is kitűnő munkát végez, miközben elöl a kettő sem szégyenkezhet. Mennyiségi elvben egy sokkamerás Samsung, Huawei vagy Xiaomi előrébb jár, ám megnyugtató, hogy az ember a Google telefont csak előkapja, és tízből kilencszer nyomtatásra kész képet lő.

Most viszont, hogy ismét van felső-középkategóriás referenciatelefon jó kamerával, a Pixel 3 850 eurós kezdőára vészesen magas a Pixel 3a 400-a mellett. Nincs még ott a Google mobilgyártóként, hogy 275 ezret kérjen el olcsóbbik csúcsmodelljéért (az XL 300 ezer fölött nyitott), mert bár akad IP-védelem és Qi töltés, a Galaxy S10e, a OnePlus 7, a Huawei P30 vagy iPhone XR méretben, árban és extra tudásban is erős alternatíva. De nem rossz ám a Mi 9 SE harmad áron, háromszor annyi hátlapi kamerával – egyszerűen csökkennek a távolságok tudáslistában a kategóriák között, miközben az árrés egyre csak szélesedik. Ha lesz itthon Google telefon hivatalosan, magyar hangsegéddel, erősebb plecsnire válthat ez a remekül végiggondolt, bár üzemidőben nem épp acélos sorozat, bár belegondolni is félelmetes, hogy mennyit kell majd érte kicsengetni, ha a magyar adóterhek is rákerülnek. Elvitatni viszont nem lehet, hogy a Pixel 3 az egyszerűségében nagyszerű, és régies formájával is jó ideig formában marad.

Google Pixel 3

Bone123 a.k.a. Hidegkuti Zoltán

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés