Hirdetés

Garmin nüvi 3790T - a csúcsnavi

Hirdetés

Egyéb extrák

A kütyüben a legfontosabb extra a Bluetooth. Egy Galaxy S II-vel párosítottam, gond nélkül sikerült is minden, tárcsázni lehet, a kihangosítás minősége megfelelő, látjuk a névjegyzéket, illetve a híváslistát is. Mindezek közben vidáman navigál tovább a szoftver, csak éppen nem karattyol, ez így van rendjén. Az extrák között találunk képnézegetőt (a memóriakártyáról olvassa be a fotókat), ezt kevésbé ajánlom, mert már öt megapixeles fotókkal is gondja támad, rettentően lassan dolgozik. Ezen kívül számológép, méretékegység átváltó, világóra és vekker van még a listán. Elvileg hangvezérléssel is működik a kütyü, de ez sajnos magyarul nem ért (s ezzel vannak még a világon így pár millióan), illetve babrálhatjuk még azt, hogy milyen ábra szimbolizálja az autónkat az úton.

Garmin nüvi 3790T

Számítógéphez kötve alapesetben külső meghajtóként viselkedik a ketyere, ha ennél többre vágyunk, akkor szinkronizációs program kell. Ez Windows alatt telepedik is magától, az OSX verziót le kell húzni a netről. Ezzel válik lehetővé a térképfrissítés. A számítógéphez kötött navi viszont tetszhalott állapotba kerül, ám töltést vesz fel így is.

Garmin nüvi 3790T

Összegzés. A Garmin 3790T egy baromi jó navi. Nem nagyon lehet belekötni, csak abba, hogy ennek megfelelően iszonyatosan drága az átlagnavikhoz képest. Ugyanakkor elképesztően jó a kijelző, a szoftver, az anyaghasználat és az összeszerelés minősége. A térkép naprakész, a frissítések időről-időre megvásárolhatóak (az első ingyenes), a kezelőfelület barátságos, a Bluetooth hibátlanul működik, az egész kütyü pedig állati elegáns, ráadásul álló nézetben is működik. Apróságokat tudok csak mondani, amelyek némiképp árnyalják a képet: a kissé idétlen gyári magyar hang, a tapadókorong nélküli TMC antenna és a bizonyos helyzetekben rövid tartókar okozhat esetleg egy kis fejcsóválást, de egyik sem olyan dolog, ami nagyon vészes, sőt, igazából szőrszálhasogatásképp is felfogható. Ez a navi pont azt tudja, amire kitalálták, out-of-the-box működik, minden különösebb buherálás és haxolás nélkül professzionálisan teszi a dolgát. Nyilván nem adhatok rá különösen ajánlott plecsnit, mert ahhoz drága, de akinek futja rá, az nyugodtan veheti úgy, hogy:

Garmin nüvi 3790T

Bog

A tesztkészüléket a Speedshop biztosította, köszönjük! Vásárláshoz kérem, kattintson ide!

A cikk elkészítésében a T-Mobile mobilinternet volt segítségünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés