Garmin nüvi 50 - a célnak megfelel

Bevezető

Amikor a kis Garmin nálunk járt (a nüvi 30), akkor nagyon örültünk, hogy az egyik legrégebbi navis cég olyan eszközt készít, amivel fel tudja venni a versenyt a nagyon olcsó PNA-k piacán is. A Garmin új sorozata (30, 40, 50) azoknak szól ugyanis, akik egyszerűen csak arra vágynak, hogy Magyarországon belül egy profi eszközzel navigáljanak, aminek naprakész a térképe, jól láthatóan tervez és normálisan beszél.

Garmin nüvi 50
[+]

Éppen ezért ez a sorozat kifejezetten jó áron érhető el a boltokban, ahogyan a nüvi 30, úgy a nüvi 50 is a Speedshop jóvoltából jutott el hozzánk, hogy szinte azonnal belehegesszem az autóba, ami nem volt egy különösebben furmányos művelet, bárki meg tudja csinálni. A tesztcuccon a NaviGuide Magyarország térképe ücsörgött, amiről azt érdemes tudni, hogy ugyanaz a TopMap csinálja, amely cég az iGO különböző verziói alá is beszállít, nem mellesleg az NNG birtokolja.

Garmin nüvi 50
[+]

A Garminban pedig az a jó, hogy most már árban is elérhető, ugyanakkor navis körökben eléggé közismert tény, hogy a cég berendezései igen jó minőségűek, kijelzőben magasan verik a mezőnyt, a szoftver pedig a cég saját fejlesztése, azaz tökéletesen össze van lőve a vassal, lefagyás, szaggatás és egyéb nem várt problémák nemigen fordulnak elő. Nyilván ebben benne van az is, hogy a készülékek lelkébe sem könnyű belenézni, nem fog előfordulni az, hogy a felhasználó médialejátszót fabrikál és internetböngészőt telepít, ami kissé egyébként is testidegen egy PNA-tól, de vannak, akik erre vágnyak. Nos, ők ne Garmint vegyenek, ezt a kütyüt “csak” azoknak ajánljuk, akik egy navival navigálni akarnak. Lehet, hogy ők nincsenek is kevesen…

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés