Garmin-Asus nüvifone M10 - együtt sem könnyebb

Bevezető

Az első nüvifone, amit volt alkalmunk kicsit megnyomkodni, körülbelül annyit tudott, hogy be lehetett lépni a navigációba. Illetve onnan ki. Ezt még a Garmin egyedül hozta össze 2008-ban (illetve próbálkoztak), aztán a következő évben már az Asus neve is ott figyelt a projekt adatlapján. Ezen akkor nem akadtunk ki, az Asus korábban rengeteg jóféle Windows alapú telefonnal örvendeztette meg szerkesztőségünket, nem tűnt tehát elvetélt ötletnek a dolog.

Garmin-Asus nüvifone M10
[+]

Azonban míg eleinte úgy tudtuk, hogy a nüvifone-ra a Garmin saját opreációs rendszert fejleszt, ez mostanra már biztosan nincs így. Sajnos, sajnos és ezerszer is sajnos, mert a Garmin navigációs készülékeiben dolgozó rendszer nagyon kiforrotnak és megbízhatóank tűnt, de úgy fest, hogy a navigációs gépekkel nagy hírnevet szerzett cég egyszerűen nem bírt záros határidőn belül ezzel a feladattal végezni. Jött az Asus, s vel együtt először a Windows Mobile, majd a piaci trendeknek megfelelően az Android is.

Garmin-Asus nüvifone M10
[+]

A Speedshop által leszállított M10 viszont Microsoft rendszerű. A típusszám M betűje is erre utal, az A betűvel jelzett nüvifone-okon van Android, de ezek nemrég kerültek bejelentésre, úgyhogy nem meglepő, hogy első körben a windowsos gépekkel ismerkedhetünk meg. De az M10 is létezik papíron már egy ideje, túl sokat kellett arra várni, hogy végre megvásárolható legyen. Ugyanakkor a két cég neve okostelefonos és navigációs körökben nagyon jól cseng, elvileg a Windows köré is lehet használható rendszert építeni (lásd még HTC HD2), nem volt tehát kizárható, hogy a tapasztalt páros is alkot valami egyedit.

Garmin-Asus nüvifone M10
[+]

Ez egyébként így is történt: a nüvifone M10 elég egyedi, úgy tűnik, hogy a Garmin mérnökei szabadon garázdálkodhattak a Windows Mobile-ban (bocs: Windows Phone – a dobozon is ez van), ami azzal járt, hogy minden létező helyre beszuszakoltak valami navigációval kapcsolatos utalást, alkalmazást, hivatkozást. De ne rohanjunk ennyire előre, logikusan érdemes átvenni a nüvifone egyedi tulajdonságait – lesz ilyen bőven.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés