CES 2017: Három okosórával bővült a Garmin kínálata

A fēnix 5, a fēnix 5S és a fēnix 5X egyaránt terepre termett, és csupa hasznos szenzor segíti a túrázni, sportolni, kikapcsolódni vágyó tulajdonosát.

A Garmin sem érkezett Las Vegasba üres kézzel: a mindenféle sporteszközről, navigációs megoldásról és okoskütyüről ismert óriásvállalat most a fēnix okos sportóra vonalat bővítette három jövevénnyel. Mivel a sportolók és kalandorok minden méretben fellelhetők, ahogy a sajtóközlemény fogalmaz, a fēnix vonal is eltér külső paramétereiben.

A fēnix 5
A fēnix 5 [+]

A fēnix 5 például 47 milliméteres órarészt kapott, amivel kisebb a korábbi fēnix 3HR-nél, a família eltérő méretei mellett pedig többféle szín és QuickFIt szíj közül is választani lehet, hiszen a küllem ízlésessége is fontos. A fēnix 5S még kisebb a maga 42 milliméterével, a hölgy vásárlóknak is ez lehet a választása. Az 5S szintén QuickFit szíj kompatibilis a könnyű cseréhez, és ahogy az 5-nek, ennek is van zafírüveg védelemmel ellátott variánsa.

A fēnix 5S
A fēnix 5S [+]

51 milliméteres órarészével kétségtelenül a fēnix 5X a legtekintélyesebb új Garmin óra, kiegészítve a TOPO US térképszoftverével pedig a kütyüről nyomon lehet követni mondjuk a Las Vegas-i sivatagban terepfutó egyén saját pozícióját, no és persze rögzíteni az útját, a pulzusát, a lépésszámát és így tovább, hiszen a fēnix órák mindent statisztikáznak. Az 5X Around Me alkalmazásával ráadásul a környező érdekességeket is fel lehet kutatni.

A fēnix 5x
A fēnix 5X [+]

Ez a variáns alapból zafírüveg védelmet kapott, és a többi ilyen elemmel fedett változathoz hasonlóan, a szokásos Bluetooth kapcsolat mellett WiFi hálózatra is fel tud kapcsolódni, így a frissítéseket gyorsan, kapcsolódott okostelefon nélkül le tudja kapni a Garmin Connect felhőszolgáltatás segítségével, ahova az adatok is felkúsznak. A gyártó hosszú üzemidőt ígér mindhárom variáns esetében, az 5X például 12 napot futhat okosóra és 24 órát GPS követés módban, a GNSS támogatás mindhárom fēnix esetében adott.

A három új jövevény
A három új jövevény [+]

Mindhárom óra 100 köbméteres vízállósági minősítéssel rendelkezik, illetve akár folyamatosan működő pulzusszám mérővel, iránytűvel, légnyomásmérővel és persze lépésszámlálással. Közös bennük a borsos ár is: a fēnix 5 és 5S 600 dolláron nyit (175 ezer forint), a WiFi-s, zafírüveggel védett modellek pedig, beleértve az 5X-et, 700 dolláron (205 ezer forint). A szoftverfunkciókról, így az alkalmazásokról és az értesítéskijelzésről a Garmin nem sokat árult el, azt viszont hozzátette, hogy a digitális óralapok testreszabhatók.

Utazásunkat

Azóta történt

  • 500 dolláros edzőtárs

    A Garmin új sportórát dobott piacra, amihez mindenféle extra kiegészítőt is beszerezhetünk a teljes körű aktivitáskövetéshez.

  • Magashegyi túrázásra termett a fēnix 5 Plus család

    A Garmin három új okosórát mutatott be, amelyek három méretben érhetők el, opcionálisan zafírüveg borítással, kiszerelés szerint Pulse Ox akklimatizációt figyelő szenzorral.

Előzmények

Hirdetés