Foreo Bear - a medve nem játék

A svéd gyártó új szépségápolási eszköze kompakt és biztonságos formában teszi lehetővé a mikroáram alkalmazását, amit a megszokott ultrahangos technológia és remek termékdizájn egészít ki. És nem azért okos, mert van hozzá app.

Technológia, hatásmechanizmus

A Foreo Bear és Bear mini működési elvét tekintve úgynevezett direkt elektrokozmetikai készülék, az elektromos áramot közvetlenül átvezeti a testen, míg mondjuk a hővel, ultrahanggal és rezgéssel dolgozó UFO indirekt, mivel az elektromosságot másfajta energiává alakítva hasznosítja. Az idegekkel közölt ingerületkeltő impulzus mikronokban mérhető, ami lényegében nem is érezhető. A mikroárammal dolgozó (orvosi és kozmetikai) készülékek terápiás áramerőssége 10 és 800 mikroamper között mozog. Áramérzet egyéni tolerancia függvényében 1000 mikroamper (1 mA) körül alakul ki, a fájdalmasnak nevezhető áramütéshez pedig legalább 10.000 mikroamper (10 mA) kell.

Hirdetés

A Foreo Bear és mini különlegessége az úgynevezett AntiShock System, ami biztosítja, hogy egyrészt véletlenül se legyen kellemetlen a kezelés, másrészt a test ellenállásának függvényében mindig optimális paraméterekkel dolgozzon az eszköz, mivel egy bizonyos áramerősség fölött kontraproduktívvá válik a folyamat. Az AntiShock megoldás lényege, hogy a Bear másodpercenként száz alkalommal szkenneli a bőr ellenállását és 0,002 másodperc alatt újraszabályozza az intenzitást. Egyébként körülbelül 335 mikroamperrel és másodpercenként több, mint 50 impulzussal dolgozik, ami kicsit erősebbé teszi a konkurens gyártók eszközeihez képest.


[+]

Az arctornához vagy arcjógához és ingeráramokhoz képest jelentősen hatékonyabb, tekintve, hogy anélkül stimulálja az izmokat és az izomtömeg növekedését, hogy mozgatni kéne az arcot. Ami ugye a mimikai ráncok kialakulását okozza, mi pedig pont ezeket szeretnénk kisimogatni. Az élő szövetbe vezetett elektromos áram tulajdonképpen sima elektrolízis, hatását a bőrben lévő töltéssel rendelkező részecskék (ionok) egyenárammal való mozgatásával és elektromos izomstimuláció révén fejti ki. A melléklet ultrahang pedig megnöveli a hatóanyagbevitelt, már ha hatóanyagos vezetőt használunk. Hint: használjunk azt.

Az életkor előrehaladtával az izomtömeg csökken, struktúrája gyengül, ami hozzájárul a bőr megereszkedéséhez és a ráncok kialakulásához. Mikroárammal való stimulációval elérhető az izomtömeg fizikai mozgás nélküli növelése, ami evidens módon nagyobb felületet is eredményez. A bőr így kvázi kifeszül, következésképpen a ráncok és vonalak láthatósága is csökken, a kontúrok pedig definiáltabbak, hangsúlyosabbak lesznek. A hatás azonnali, testépítő szlenggel élve kvázi bedurrantjuk az arcizmainkat. Egyébként orvosi fizikai rehabilitáció során szintén dolgoznak árammal, nagyobb izomcsoportokat magasabb áramerősséggel, úgynevezett ingerárammal stimulálnak, a mikroáram pedig akut és krónikus fájdalmak csillapítására, sejtregenerációra és gyulladáscsökkentésre alkalmas.

A lányok legjobb barátja. Lehet, mégsem a gyémánt az.
A lányok legjobb barátja. Lehet, mégsem a gyémánt az. [+]

Aztán van egy ilyen dolog, hogy adenozin-trifoszfát (ATP). Az izommunka már eleve felgyorsítja az ATP termelést, ami a kor előrehaladtával egyébként csökken, de a mikroáram hatására mozgásba hozott ionok szintén növelik a többfunkciós, kémiai energiát biztosító nukleotid termelődősét. Az adenozin-trifoszfát biológiai és sejtenergia-termelésért felelős, technikailag mindenhez egy rakás ATP kell, amiből egyszerre (egy adott időpillanatban) pontosan 250 gramm van az emberi szervezetben, naponta viszont a testtömegnek megfelelő mennyiséget használunk fel. Intenzív izommunka esetén percenként akár fél kilogramm hasznosul és termelődik újra, amennyiben a felhasználás mértéke indokolja. A mikroáram hatékonyságát az ATP termelésben a nyolcvanas években írták le patkányokon végzett kísérletek alapján (fájdalmatlan, ahogy nekünk is).

A 10 és 1000 mikroamper közötti direkt elektromos áram növeli az ATP koncentrációt a szövetben és serkenti az aminosavak beépülését a patkány bőrének fehérjéibe (mondjuk kollagén és elasztin). Az aminosav transzport a sejtmembránon 100 mikroA és 750 mikroA között ingerlődik. Az ATP termelésére és az aminosav transzportra kifejtett stimuláló hatások hozzájárulnak a fokozott fehérjeszintetizáló aktivitáshoz. Az inger aktiválja a mitokondrium ATP termelő folyamatait, akár 500%-kal növelve azt, 1 mA viszont már gátolja a proteinszintézist, ami ugye nem szerencsés, ha éppen izmot akarunk építeni.


[+]

A tömött rostos kötőszövet, a kollagén és a kötőszövetben 2-5%-ban előforduló fehérje, az elasztin termelődéséhez és állagának megőrzéséhez szintén adenozin-trifoszfátra van szükség, azt meg ugye mikroárammal nagy mennyiségben generálunk. A kollagén- és elasztinrostok összeszövődése biztosítja a bőr megfelelő mechanikai tulajdonságait, a University of Washington pedig egy előbányászhatatlan, 2003-as kutatása alapján a mikroáramos arckezelést követően 45%-kal nő a bőr elasztin, 10%-kal a kollagén tartalma, továbbá 35%-kal a véredények száma, ami javítja az oxigénfelvételt és a sejtanyagcserét. És hát ugye ez lenne a vezércsel a ráncok és feszességét vesztett bőrrel szemben. Nagyon felületesen tehát ez a technológia lényege.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • FOREO

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés