Foreo Bear - a medve nem játék

A svéd gyártó új szépségápolási eszköze kompakt és biztonságos formában teszi lehetővé a mikroáram alkalmazását, amit a megszokott ultrahangos technológia és remek termékdizájn egészít ki. És nem azért okos, mert van hozzá app.

Bevezetés

A svéd Foreo professzionális kozmetikai technológiákat és eljárásokat tesz elérhetővé kompakt, otthon is biztonságosan és hatékonyan használható formában. A Luna termékcsalád a tisztításra fókuszál, az UFO a hatóanyagbevitelt optimalizálja és maximalizálja a sejthártya áteresztőképességét nagy mértékben fokozó, váltakozó frekvenciájú ultrahanggal, az UFO 2 széria pedig már teljes spektrumú fényterápiával is kiegészíti a termo (hő)- és krioterápával (hidegterépia) kombinált, 90 másodperces UH kezelést. A Bear (Mackó) szintén egy ismert, de a fentiektől eltérő technológiával és hatásmechanizmussal dolgozó elektrokozmetikai eljárást kínál apró, jellemzően rózsaszín mütyűr formájában.


[+]

A non-invazív transzdermális (a Foreo marketingnyelvén T-Sonic) ultrahanggal történő hatóanyagbevitelről és fonoforézisről már értekeztünk az UFO mini kapcsán, a hidegterápia és a LED fényterápia hatásait és működési elvét az UFO 2 kapcsán tárgyaltuk, az arctisztítóknál pedig kitértünk az ultrahanggal porlasztott víz mechanikájára (hidrodermabrázió), ami jóval meghaladja a puszta rezonanciával elérhető hatékonyságot és kíméletesebb a fizikai hámlasztóknál (arckefe, bőrradír), amelyeket bizonyos esetekben és egészségügyi kondíciók fennállása esetén nem is szabad használni.


[+]

És mielőtt újra ugyanott tartanánk. Egyrészt a professzionális termékek (a Foreon kívül van még néhány nagy brand) és a kínai webshopokban gyanúsan töredékáron kapható, rezgő kacatok között óriási különbség van; nem, nem ugyanaz. Másrészt az orvostudomány által kifejlesztett és alkalmazott, majd kozmetológiába átemelt technológiák létjogosultságáról és hatékonyságáról nem érdemes vitatkozni. A fizika, a kémia és a biológia törvényszerűségei és folyamatai nem hit kérdése. Most sem azt szeretnénk kideríteni, hogy az alacsony erősségű ingeráram terápia működik-e, mert működik, hanem, hogy ebben a formában mennyire hatékony, milyen a felhasználói élmény és milyen eredményekre számíthatunk, ha kifizetjük a vételárat.

Kialakítás, javallat

A Foreo Bear és Bear Mini kialakítása koncepcionálisan megegyezik, viszont a kisebb (57 x 56 x 32 mm), pink és levendula színben választható modell csak három intenzitási szintet tud és rövidebb, célzott kezelésekre (szemkörnyék, száj) optimális, míg a nagyobb (64 x 79 x 39 mm, 90 gr), csak fukszia színben elérhető Bear ergonómiailag az arc és nyak nagyobb izmaihoz illeszkedik. Nem mintha egyébként a Beart ne lehetne szemkörnyéken és az ajkak környékén használni.


[+]

A készülék a két, krómozott cinkötvözetből álló félgömb alakú elektródáról kapta a nevét, tényleg olyan, mint a macifül. A nem porózus, hipoallergén orvosi szilikon test ovális, lapított formája kényelmes és stabil fogást biztosít, a készülék ergonómiája és az anyagminőség szokás szerint kitűnő. Az 520 mAh-s akkumulátort egyedi csatlakozófelületen tölthetjük, ehhez rövid, USB-A portban végződő kábelt kapunk. A teljes feltöltés 90 percet vesz igénybe, az üzemidő pedig három hónap a javasolt napi egyszeri használattal. A Foreo egyébként sosem méri el az üzemidőt, még az elemmel működő kütyük is pont addig mennek, amíg ígérik.

A készüléken egyetlen multifunkcionális gomb található, ezzel tudjuk bekapcsolni, szabályozni az intenzitást és kikapcsolni a készüléket, illetve a T-Sonic funkciót. De ilyet ugyan miért tennénk? A gomb alatt a Mackó esetében öt, míg a mini Mackó esetében három indikátor LED jelzi az intenzitást, használat közben a megfelelő illeszkedést az archoz pedig a bekapcsológomb háttérvilágításának kialvása. A szokásos dobozkában egyébként találunk még egy kis tartóállványt (megáll anélkül is amúgy), egy hordozó szütyőt, és egy 2 ml-es termékmintát a Serum Serum Serum-ból.

Hirdetés

A készüléket kizárólag víz alapú, magas viszkozitású, olajmentes vezető géllel szabad használni, ami technikailag bármilyen, tök alap, de nagy tisztaságú ultrahang zselé is lehet. A Mackó használatához konkrét hatóanyagra tulajdonképpen nincsen szükség, a kívánt hatást anélkül is biztosítja (ezt később nyilván kifejtjük), ártani persze nem árt. És ha már van ultrahangos rásegítés, miért ne éljünk a lehetőséggel. Bármilyen tetszőleges hatóanyagtartalmú vízbázisú szérum, gélkrém vagy maszk működik, többek között a Foreo UFO saját maszkjai is. Nyugodtan ráküldhetjük a Beart a fejünkre az UFO után, sőt.


[+]

Mit csinál a Bear papíron? Feszesíti és kisimítja az arcbőrt, tónusosabbá teszi és megemeli az arcot, ezáltal hangsúlyosabbá válnak a kontúrok (állkapocscsont, járomcsont, szemöldökcsont), megnöveli a kollagén és elasztintermelést, csökkenti a finom vonalak és ráncok láthatóságát, fokozza a keringést, gyulladáscsökkentő, növeli a sejtaktivitást és csökkenti a puffadtságot és ödémákat. Nagy szavak ezek, de valójában a Bear által alkalmazott technológia puszta fizikai és biológiai törvényszerűségek miatt valóban ezt teszi. Mellékhatások nincsenek, kontraindikáció (ellenjavallat) pedig alig van, pusztán olyan evidenciák, amelyek bármilyen egyéb arckezelést is kizárnak. Ilyen a nyílt (értsd: vérző, eleven) seb, a fertőző bőrbetegség (például herpes simplex), lázas állapot, az ideggyulladás, az trigeminus neuralgia (arcidegzsába), erősen gyulladt aknés bőr, illetve beültetett szívritmus-szabályozó vagy fémimplantátum.

Technológia, hatásmechanizmus

A Foreo Bear és Bear mini működési elvét tekintve úgynevezett direkt elektrokozmetikai készülék, az elektromos áramot közvetlenül átvezeti a testen, míg mondjuk a hővel, ultrahanggal és rezgéssel dolgozó UFO indirekt, mivel az elektromosságot másfajta energiává alakítva hasznosítja. Az idegekkel közölt ingerületkeltő impulzus mikronokban mérhető, ami lényegében nem is érezhető. A mikroárammal dolgozó (orvosi és kozmetikai) készülékek terápiás áramerőssége 10 és 800 mikroamper között mozog. Áramérzet egyéni tolerancia függvényében 1000 mikroamper (1 mA) körül alakul ki, a fájdalmasnak nevezhető áramütéshez pedig legalább 10.000 mikroamper (10 mA) kell.

A Foreo Bear és mini különlegessége az úgynevezett AntiShock System, ami biztosítja, hogy egyrészt véletlenül se legyen kellemetlen a kezelés, másrészt a test ellenállásának függvényében mindig optimális paraméterekkel dolgozzon az eszköz, mivel egy bizonyos áramerősség fölött kontraproduktívvá válik a folyamat. Az AntiShock megoldás lényege, hogy a Bear másodpercenként száz alkalommal szkenneli a bőr ellenállását és 0,002 másodperc alatt újraszabályozza az intenzitást. Egyébként körülbelül 335 mikroamperrel és másodpercenként több, mint 50 impulzussal dolgozik, ami kicsit erősebbé teszi a konkurens gyártók eszközeihez képest.


[+]

Az arctornához vagy arcjógához és ingeráramokhoz képest jelentősen hatékonyabb, tekintve, hogy anélkül stimulálja az izmokat és az izomtömeg növekedését, hogy mozgatni kéne az arcot. Ami ugye a mimikai ráncok kialakulását okozza, mi pedig pont ezeket szeretnénk kisimogatni. Az élő szövetbe vezetett elektromos áram tulajdonképpen sima elektrolízis, hatását a bőrben lévő töltéssel rendelkező részecskék (ionok) egyenárammal való mozgatásával és elektromos izomstimuláció révén fejti ki. A melléklet ultrahang pedig megnöveli a hatóanyagbevitelt, már ha hatóanyagos vezetőt használunk. Hint: használjunk azt.

Az életkor előrehaladtával az izomtömeg csökken, struktúrája gyengül, ami hozzájárul a bőr megereszkedéséhez és a ráncok kialakulásához. Mikroárammal való stimulációval elérhető az izomtömeg fizikai mozgás nélküli növelése, ami evidens módon nagyobb felületet is eredményez. A bőr így kvázi kifeszül, következésképpen a ráncok és vonalak láthatósága is csökken, a kontúrok pedig definiáltabbak, hangsúlyosabbak lesznek. A hatás azonnali, testépítő szlenggel élve kvázi bedurrantjuk az arcizmainkat. Egyébként orvosi fizikai rehabilitáció során szintén dolgoznak árammal, nagyobb izomcsoportokat magasabb áramerősséggel, úgynevezett ingerárammal stimulálnak, a mikroáram pedig akut és krónikus fájdalmak csillapítására, sejtregenerációra és gyulladáscsökkentésre alkalmas.

A lányok legjobb barátja. Lehet, mégsem a gyémánt az.
A lányok legjobb barátja. Lehet, mégsem a gyémánt az. [+]

Aztán van egy ilyen dolog, hogy adenozin-trifoszfát (ATP). Az izommunka már eleve felgyorsítja az ATP termelést, ami a kor előrehaladtával egyébként csökken, de a mikroáram hatására mozgásba hozott ionok szintén növelik a többfunkciós, kémiai energiát biztosító nukleotid termelődősét. Az adenozin-trifoszfát biológiai és sejtenergia-termelésért felelős, technikailag mindenhez egy rakás ATP kell, amiből egyszerre (egy adott időpillanatban) pontosan 250 gramm van az emberi szervezetben, naponta viszont a testtömegnek megfelelő mennyiséget használunk fel. Intenzív izommunka esetén percenként akár fél kilogramm hasznosul és termelődik újra, amennyiben a felhasználás mértéke indokolja. A mikroáram hatékonyságát az ATP termelésben a nyolcvanas években írták le patkányokon végzett kísérletek alapján (fájdalmatlan, ahogy nekünk is).

A 10 és 1000 mikroamper közötti direkt elektromos áram növeli az ATP koncentrációt a szövetben és serkenti az aminosavak beépülését a patkány bőrének fehérjéibe (mondjuk kollagén és elasztin). Az aminosav transzport a sejtmembránon 100 mikroA és 750 mikroA között ingerlődik. Az ATP termelésére és az aminosav transzportra kifejtett stimuláló hatások hozzájárulnak a fokozott fehérjeszintetizáló aktivitáshoz. Az inger aktiválja a mitokondrium ATP termelő folyamatait, akár 500%-kal növelve azt, 1 mA viszont már gátolja a proteinszintézist, ami ugye nem szerencsés, ha éppen izmot akarunk építeni.


[+]

A tömött rostos kötőszövet, a kollagén és a kötőszövetben 2-5%-ban előforduló fehérje, az elasztin termelődéséhez és állagának megőrzéséhez szintén adenozin-trifoszfátra van szükség, azt meg ugye mikroárammal nagy mennyiségben generálunk. A kollagén- és elasztinrostok összeszövődése biztosítja a bőr megfelelő mechanikai tulajdonságait, a University of Washington pedig egy előbányászhatatlan, 2003-as kutatása alapján a mikroáramos arckezelést követően 45%-kal nő a bőr elasztin, 10%-kal a kollagén tartalma, továbbá 35%-kal a véredények száma, ami javítja az oxigénfelvételt és a sejtanyagcserét. És hát ugye ez lenne a vezércsel a ráncok és feszességét vesztett bőrrel szemben. Nagyon felületesen tehát ez a technológia lényege.

Alkalmazás, felhasználói élmény, eredmények

Az első használat előtt teljesen fel kell tölteni az eszközt és regisztrálni a Foreo for You alkalmazásban (Android, iOS). Az intenzitást és a T-Sonic rásegítést is itt tudjuk beállítani, de a továbbiakban nem lesz feltétlenül szükség a csatlakoztatott telefon és az app használatára, mivel a beállítások szinkronizálódnak. Az alkalmazás egyelőre egy arckezelési rutint kínál, de a későbbiekben frissítéssel érkeznek még további programok.

[+]

Az első használat után már nem kell az appal vacakolni, a készülék gombnyomásra indul, az intenzitást is szabályozhatjuk, az alapprogram pedig három perc. Az appal indított kezelés egyébként eltérő rezgésszámot és áramerősséget kínál az arc különböző területeire, én viszont jobban kedvelem az alapprogramot, így azt használom napi egyszer. Érdemes egyébként reggel vagy egy-egy fontosabb esemény előtt alkalmazni, mivel az eredmény azonnal érezhető és főleg látható. Ha éppen nem kell semmilyen alkalomból ragyogni, természetesen este is bevethetjük, alvás közben úgyis fokozott az izomregeneráció.

LoL- Nem is maxon használtam.

Én áramérzetet nem tapasztaltam, de a homlokon és az arc szélei felé azért érezhető a feszültség, szárazabb, kevésbé hidratált vagy kontaktgéllel nem fedett területen (hajvonal például) meg tud csípni, de ez egyáltalán nem fájdalmas, még csak kellemetlennek sem mondanám. Elsőre kicsit furcsa ugyan, de semmiképpen nem kellemetlen. A kezelés után (nekem ehhez kétszer három perc kell) ugyanolyan kellemes bizsergést és jóleső fáradtságot érzünk az izmokban, mint bármilyen edzés után, a kontúrok feszesebbek, az arc megemelkedik, a bőr egységessé válik, eltűnnek az apró foltok és vonalak és kap egyfajta ragyogó tónust. Úgynevezett mikroáram-glow. Tényleg, nem kamu.

[+]

A hatás nagyjából fél, egy napig tart, kinek meddig (C-vitamin bevitel, hidratáció, miegymás), személy szerint a gyulladások és kipirosodás teljes megszűnését is tapasztaltam, valamint a sebgyógyulás drasztikus felgyorsulását. Mondjuk a hatásmechanizmust figyelembe véve ez egyáltalán nem meglepő, csak nem ezzel reklámozzák. Az ideális bőrállapot kialakulásában valószínűleg szerepet játszott az egy hónappal ezelőtti, nem kicsit fájdalmas, de nálam működő, konkrétan durván invazív kezelés (tűs mezoterápia) is, de tény, hogy majdnem három hét Bear használattal kiegészítve sehol egy pattanás, dehidratált terület és olyan helyeken is lett újra arcom, ahonnan aggasztóan fogyni kezdett. Úgy nyolc év vissza az időben. Plusz a ragyogás, amit még a férfi kollégák és a közértes néni is észrevételez.


[+]

A Foreo Bear és Bear Mini (teljesítményben és hatásmechanizmusban nincs különbség a két eszköz között) egyrészt erősebb, mint a konkurens mikroárammal dolgozó eszközök (egységnyi idő alatt, körülbelül 335 mikroamper áramerősség mellett több impulzust produkál), másrészt a bőr természetes ellenállásának megfelelő adaptív áramerősségszabályozással (marketingnevén AntiShock System) mindig optimális paraméterekkel dolgozik, ami kizárja, hogy kontraproduktív vagy akár csak kellemetlen élmény legyen a kezelés. Harmadrészt ismét egy tudományosan igazolt és egyértelműen alátámasztott technológiát implementál, amit az orvosi felhasználást követően a kozmetológia vett át, a Foreo pedig megoldotta, hogy úgy nézzen ki, mint egy rózsaszín macifej és otthon is biztonságosan és könnyen használható legyen. A hatékonyság egyetlen kezelés után sem kérdéses, hosszabb távon pedig kétségbevonhatatlan előnyöket biztosít. A készülék használata valóban feszesebb kontúrokat, simább és ragyogó bőrt eredményez bármilyen hatóanyag nélkül. A transzkután elektromos idegstimulációval (TENS) ellentétben viszont nem áll fenn a hozzászokás veszélye, ráadásul meghatározott áramerősség (6-800 mikroamper) felett pedig nem érvényesül a sejtregeneráló hatás. A rezonancia és az ultrahang viszont optimalizálja és maximalizálja a hatóanyagok abszorpcióját, amennyiben a viszkózus, vízbázisú vezető közeget ilyenekkel dúsítjuk. A sima ultrahanggél helyett használható bármilyen, tetszőleges összetételű formula, akár a Foreo UFO maszkjai is vagy a kedvenc, nem olajos hidratálónk. Egy lényegesen drágább és nem fájdalom- és kényelmetlenségmentes COG-szálas bioliftinget lazán el lehet odázni úgy öt-nyolc évvel, további befektetésre (krémek, hatóanyagok, miegymás) a készülék eredményességének biztosításához nincsen szükség, ha úgy tetszik, a legegyszerűbb kontaktgél mellett is garantált az eredmény. De ha már van mikrorezonancia és ultrahangos bevitel, érdemes kimaxolni a Bear és Bear Mini képességeit. A 300 eurós, körülbelül 100 ezer forintos összeg ebben a műfajban nem kirívó, a legtöbb mikroárammal dolgozó eszköz ennyibe kerül, viszont a Bear hatékonyabb, testreszabhatóbb, egyébként kompaktabb és esztétikusabb is, mint a konkurens gyártók megoldásai. Plusz ultrahangos hatóanyagbevitel. A Bear és Bear mini egyértelműen erősen ajánlott. És jelentős mennyiségű C-vitaminnal kiegészíteni is. Segít a kollagénszintézisben (is).

Foreo Bear

AliceWake

Zitának és Bognak ez úton is köszönöm a szuper képeket!

  • Kapcsolódó cégek:
  • FOREO

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés