2018. január 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Evolveo StrongPhone Q6 LTE - kívülről erős

Az IP és MIL-STD szabványoknak megfelelő StrongPhone Q8 kistestvére nem kapott katonai szintű strapaminősítést, a gyártó ígérete szerint viszont ugyanúgy por-, víz- és ütésálló.

Bevezető

Ha körbenéz az ember a teljes okostelefonos palettán, találkozhat mondjuk a „betörhetetlen kijelzős” Moto X Force-szal, esetleg a „vízálló” Xperia Z5-tel, de alapvetően ritkaságszámba mennek a természet (vagy a felhasználó) komolyabb erőbehatásait sztoikus nyugalommal tűrő mobilok, és az idézőjelek azért kellenek a fenti esetekben is, mert a Motorola kijelzője meg tud karcolódni, a Sony pedig nem javasolja mobilját víz alá meríteni.


[+]

Hiába az igény évek óta, hogy a negyedmillió forintot is elérő okostelefonok legalább valamilyen minimális védelmet megkapjanak, hiszen mindig ott leselkedik a veszély a sarkon (lepottyantás, beázás, összerázkódás etc.), azért csak a strapamobilok azok, amelyekhez bizalommal fordulhat a felhasználó, ha biztosra akar menni. Ha másért nem, hát az IPxx vagy Mil-STDxxx és hasonló minősítési feliratok miatt, amelyek garantálják a vásárlónak a gyártó által megadott tűréshatárokon belül, hogy az ilyen baleseteket vagy a telefon, vagy a garancia állja.


[+]

A strapatelefonoknak tehát a védelem az elsődleges szempontjuk, sokszor a hardveres komponensek kárára, de azért valamilyen szintű teljesítményt és felhasználói élményt ezeknél a készülékeknél is minimumnak tartunk. Az Evolveo StrongPhone Q6 egy 5 hüvelykes HD kijelzővel felvértezett versenyző Snapdragon 410-es rendszerchippel, ami kapásból ígéretes, az IP67-es védelem meg szinte törvényszerű (1 méteres mélységig, 30 percig nem ázik be a gyártó szerint), az „ütés és rázkódás elleni védelem” viszont nincs részletezve a termékoldalon, ahogy az ismert MIL-STD-810G katonai minősítési szabványt sem látjuk feltüntetve, szemben a StrongPhone Q8-cal.


[+]

Közös viszont az általunk szeptemberben és most tesztelt Evolveóban a fehér, matt felületű doboz, rajta egy termékfotóval és néhány felirattal. A fedél leemelése után is felvillannak tavalyi emlékeink, hiszen egy vaskos burkolattal körbevett készüléket lehet megpillantani, amit egyenes derékkal kiemelve a többi tartozék is előkerül: egy 1,5 amperes töltő, egy USB kábel meghosszabbított microUSB csatlakozóval, egy apró microUSB - meghosszabbított microUSB „átalakító”, egy SIM-eltávolító tű, némi leírás és egy garanciajegy.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Evolveo StrongPhone Q7 LTE - kitartó, mégsem erős

  A csehek újdonsága az egyik legszebb strapatelefon a piacon, jól bírja a szélsőséges körülményeket, hardveresen viszont nem alkot maradandót.

 • Evolveo StrongPhone X3 - elemlámpa

  A csehek újdonsága egy rémesen egyszerű strapatelefon, gyors a rendszersebesség, van rajta egy óriási zseblámpa, víz-, por- és ütésálló, plusz teljes értékű USB-n képes más eszközöket tölteni.

 • Evolveo StrongPhone Q5 LTE - félregombolva

  A csehek legújabb, érintőkijelzőt és fizikai kezelőgombokat is biztosító strapakészüléke kissé összeszedetlenül sikerült, noha szétesni biztosan nem fog.

 • Evolveo StrongPhone G4 - ez ennyiért elég erős

  IP68-as és MIL-STD 810G védelem, kellemesen lekerekített ívek és vállalható tömeg. Strapafunkciók oldaláról rendben van a helyzet, a négymagos hardverrel, a magas ár tekintetében viszont nincs.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​ird​e​té​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.