2018. január 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Evolveo StrongPhone Q7 LTE - kitartó, mégsem erős

A csehek újdonsága az egyik legszebb strapatelefon a piacon, jól bírja a szélsőséges körülményeket, hardveresen viszont nem alkot maradandót.

Bevezető, tartozékok

Amikor Sony vízálló csúcskészüléket hozott Európába, joggal hihettük, hogy innentől kezdve ugyanaz a trend érvényesül majd az öreg kontinensen, mint például Japánban, ahol elvárás, hogy a telefonok valamilyen IP-védelemmel rendelkezzenek. A készülékek ugyanis nagyon sérülékenyek, egy véletlen leejtés vagy esőben telefonálás is komoly károkat képes okozni. Nem véletlen, hogy a mai napig vannak olyan gyártók, akik strapamobilok fejlesztésére szakosodtak, pláne úgy, hogy a nagyobb vállalatok továbbra is fittyet hánynak arra, hogy valamivel legalább közepes szinten leszigeteljék eszközeiket (kivéve persze a legfrissebb Samsung Galaxy zászlóshajókat és néhány Sony terméket).

Strapatelefonhoz képest meglehetősen kompakt
Strapatelefonhoz képest meglehetősen kompakt [+]

Ezek közül a cégek közül nevet szerzett már magának a Sonim, a CAT, de példának említhetnénk a myPhone-t vagy éppen tesztalanyunk megálmodóját, az Evolveót is. A cseh székhellyel rendelkező gyártó eleinte még próbálkozott normál okostelefonokkal és táblagépekkel, ám a vezetők hamar rájöttek, hogy ezeken a piacokon nem terem babér számukra. Elindultak tehát egy más útvonalon, és olyan viszonylag népszerű szerkezetekkel rukkoltak elő, mint a végtelenül egyszerű tudással, de hosszú üzemidővel rendelkező StrongPhone Accu, vagy éppen az androidos StrongPhone Q4. Utóbbit talán már túl sokáig versenyeztették, ám tavaly végre megérkezett a Q8 LTE, ami számos téren előrelépett elődjéhez képest. Azóta jött ennek egy kistestvére, méghozzá Q6 LTE néven, ezek közé pedig tesztalanyunk, a Q7 LTE ékelődött be. Legalábbis számozás terén, mert hiába néz ki jól, teljesítményben sajnos nem tud megfelelőt alkotni, ugyanakkor viszont nem túl olcsó.

Méretes doboz, néhány információval az oldalán és az alján
Méretes doboz, néhány információval az oldalán és az alján [+]

Az igencsak méretes dobozt nem csicsázták túl, a tetejére ráfestették a gyártó és a mobil nevét, oldalt pedig pár ikont tüntettek fel, amelyek a legfontosabb képességeket jelölik. A csomag tartalma bőséges, felül lelünk rá magára a készülékre, ha pedig az alatta lévő rekeszben is kutakodunk, akkor megtaláljuk a microUSB kábelt (végre nem kell hosszabb végűt keresnünk, ha ez tönkremegy), egy normál kialakítású, viszonylag gyenge minőségű headsetet, egy 1 amperes töltőfejet, egy használati útmutatót, valamint egy csavarhúzót, amivel az oldalsó elemeket tudjuk ezüstre cserélni (ez is része a tartozékkínálatnak).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Evolveo StrongPhone X3 - elemlámpa

  A csehek újdonsága egy rémesen egyszerű strapatelefon, gyors a rendszersebesség, van rajta egy óriási zseblámpa, víz-, por- és ütésálló, plusz teljes értékű USB-n képes más eszközöket tölteni.

 • Evolveo StrongPhone Q5 LTE - félregombolva

  A csehek legújabb, érintőkijelzőt és fizikai kezelőgombokat is biztosító strapakészüléke kissé összeszedetlenül sikerült, noha szétesni biztosan nem fog.

Előzmények

 • Evolveo StrongPhone Q6 LTE - kívülről erős

  Az IP és MIL-STD szabványoknak megfelelő StrongPhone Q8 kistestvére nem kapott katonai szintű strapaminősítést, a gyártó ígérete szerint viszont ugyanúgy por-, víz- és ütésálló.

 • Evolveo StrongPhone Q8 LTE - mint egy falat kenyér

  A StrongPhone Q4-et nagyon időszerű volt már leváltani, az utód pedig nem csak külsőleg lett erősebb, hanem hardveresen is jelentősen fejlődött elődjéhez képest.

 • Evolveo StrongPhone Accu - feltöltődés

  A cseh gyártó legújabb stapatelefonja nem csak ütésállósággal, kellemes árral és extrém hosszú üzemidővel szolgál, hanem akár külső akkumulátorként is bevethető.

 • Evolveo StrongPhone Q4 - erődemonstráció

  A cseh gyártó várva várt újdonsága nem csupán hardveres téren ígér előrelépést, hanem külsőleg is, hiszen IP67 védettséggel rendelkezik, és még ütésálló is.

Gyártók, szolgáltatók

H​i​r​de​té​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.