Evolveo EasyPhone XG és EB - fejlődés változó korban is

Az Evolveo két új modellel is bővítette az EasyPhone kínálatot. Az EasyPhone EB az FM ráncfelvarrása, az XG pedig az XD új generációja néhány új funkcióval és rendbekapott felhasználói felülettel.

Hirdetés

EasyPhone EB

Nem biztos, hogy minden szempontból hátrányt jelent, ha egy gyártó kicsi. Például gyorsabban és hatékonyabban tudja becsatornázni a professzionális és felhasználói visszajelzéseket. Az Evolveo szemmel láthatóan igyekszik követni, értelmezni és implementálni a vásárlói tapasztalatokat, ékes példája ennek a két új EasyPhone. Ennél a szériánál a könnyű kezelhetőség, az egyszerű felhasználói felület és az ergonomikus kialakítás a fő szempont, nincsenek okoshülyeségek, kamera is csak mutatóba, a célközönség pedig jellemzően az idősebb vagy a nagyon fiatal korosztály, akik a telefonáláson és az elérhetőségen kívül maximum meghallgatnák a Déli krónikát vagy a legújabb slágereket, de nagyobb összegben fogadnék rá, hogy erre van célhardverük. Csak azt mondjuk nem biztos, hogy magukkal vonszolják a parkba/iskolába.


Evolveo EasyPhone EB

A két évvel ezelőtt bemutatott EasyPhone FM pont ezt tudta, de nem volt hiányosságoktól mentes. Az összeszerelés minősége hagyott kívánnivalót maga után, a lokalizáció nem volt tökéletes, pedig ebben a szegmensben különösen fontos a közérthető, értelemszerű, informatív és legfőképpen magyar nyelvű felhasználói felület. A picit átalakított EasyPhone EB magyarítása már kifogástalan és az összeszerelés és anyagminőség is rendben van. Az SOS gomb mondjuk még mindig lötyög, de a készülék nem recseg, kellően masszív és minőségi érzetű.


[+]

Az apró dizájnváltozáson kívül viszont minden pont ugyanolyan, mint eddig, csak már nem fogunk belefutni olyan bájos mellényúlásokba, mint az Óra megállnak fordított Stopper. A dokkoló továbbra is praktikus extra, az eleve elég jó hatásfokú LED elemlámpát megduplázták és a VGA kamera is kapott egy LED segédfényt, de továbbra is csak a kijelző felbontásával megegyező, 240 x 320 pixel felbontású förmedvényeket produkál. Amit viszont szerettünk az EasyPhone FM-ben, az a GSM kapcsolat nélkül is működő SOS opció (ilyenkor a segélyhívót tárcsázza) külön gombbal, a hatalmas, kifejezett szándékkal lenyomható, megvilágított billentyűket, illetve a kétállású kapcsolókat és dedikált fizikai vezérlőgombokat.


[+]

A beépített antennával fülhallgató nélkül is működő FM rádió kapcsolója a bal oldalon található a hangerőszabályzók alatt, két brobdingnagi LED kapcsolója a jobb oldali piros gomb, a billentyűzetet pedig az alatta lévő kétállású kapcsolóval zárolhatjuk/oldhatjuk fel. Működik az ébresztő, opció a Bluetooth kapcsolat, így fülessel vagy BT hangfallal is együttműködik az eszköz, ebben az esetben pedig a hangminőség is kiváló, de ez nyilván csak a csatlakoztatott eszközön múlik és annyiban korlátozott, hogy a támogatott formátumok maximuma mp3.


[+]

Evolveo EasyPhone EB
Pro
Hatalmas, megvilágított numerikus billentyűzet
Kényelmes kezelőfelület, hibátlan lokalozáció
Kétirányú kapcsolók (FM-rádió, zseblámpa)
Stabil Bluetooth kapcsolat (fülhallgató, hangfal)
Fényképes névjegyek
Kontra
Halk beszédhangszóró
Használhatatlan kamera
Pontozás
Kialakítás, védelem 7 pont
Kijelző 5 pont
Sebesség 8 pont
Szoftverfelület 8 pont
Fotózás, videózás 0 pont
Hangminőség 8 pont
Adatkommunikáció 4 pont
Üzemidő 9 pont
Ár/érték arány 7 pont
Ár (HUF) 15.500

Az EasyPhone EB egy kifejezetten funkcionális, kényelmesen kezelhető és a kategóriaátlagnál jóval átgondoltabb, dual SIM-es 2G készülék lett egyetlen, de annál nagyobb hibával. A hívás hangereje az én oldalamon nem volt kielégítő, a másik oldalon cserébe tisztán és érthetően hallottak. A minőséggel mondjuk a vonal innenső végén sem volt gond, de még nekem is koncentrálnom kellett, pedig egy csendes szobában ültem és semmiféle halláskárosodástól nem szenvedek. A készülék és a fejlesztések simán megérnének egy tetszett plecsnit, de a fő funkció, ti. a telefonálás így azért nem olyan kellemes. Bár láttunk már olyat, hogy az Evolveo a visszajelzések hatására kinyomozta, hogy az első széria beszédhangszórója alulkalibrálva került legyártásra és gyorsan orvosolta a problémát. Ha megint ez a helyzet, akkor villámgyorsan meg lesz oldva, ezt leszámítva pedig teljesen rendben van az eszköz. Vétel még ott is van, ahol a legtöbb okostelefonnal rendszeresen idegesen hallózunk, a megjelenítés mérete és minősége korrekt, erős a zseblámpa, adott a töltődokkoló, a cellainformáció alapú távoli helymeghatározás, kényelmesek a billenőkapcsolók, tényleg óriásiak a gombok, szinte lehetetlen mellényomni, az FM rádió és a zenelejátszás is megy a háttérben, a Bluetooth kapcsolat pedig stabil a különböző külső audioeszközökkel. Mást meg nem is nagyon vártunk el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

  • Evolveo EasyPhone EG - mEGgyőző

    Evolveo egyre jobban érzi, hogy adott műfajban mire van igény. Az EasyPhone EG kifejezetten jól sikerült, a termék, egyszerű, minőségi és funkcionális, a 2G hálózat meg legalább stabil és a világ végén is elérhető.

  • Evolveo EasyPhone FM - zsebrádió

    Újabb időseknek szánt Evolveo modellről néztük meg, hogy valóban alkalmas-e a korosztály speciális igényeinek kielégítésére. A hatalmas gombok máris biztatóak.

  • Evolveo EasyPhone XD - könnyűnek találtatott

    Régen volt már szerencsénk úgynevezett nagyitelefonhoz, noha nem hisszük, hogy a termékkategóriára vonatkozó igény ne lenne legalább akkora, mint az EasyPhone XD gombjai.

Hirdetés