Hirdetés

Evolveo EasyPhone EG - mEGgyőző

Evolveo egyre jobban érzi, hogy adott műfajban mire van igény. Az EasyPhone EG kifejezetten jól sikerült, a termék, egyszerű, minőségi és funkcionális, a 2G hálózat meg legalább stabil és a világ végén is elérhető.

Funkciók, felhasználói felület, összegzés

Az EasyPhone EG nem tud sok mindent, de, amit igen, azt tök jól. A szoftver tökéletesen lokalizált, nincsenek buta félrefordítások, a menürendszer egyértelmű és egyszerű, a felületek jól láthatóak és jól rendezettek. A 2-9 gombokra kiosztható gyorstárcsázás mellett van egy úgynevezett fényképes névjegyzék is, ami különösen az idősek dolgát könnyítheti meg, de egyébként is jópofa opció (és legutóbb a MyPhone Halo S-nél láttuk). A lefelé mutató iránygombbal érhetjük el, a név és telefonszám helyett pedig a partner képe jelenik meg.

[+]

Hirdetés

Okos megoldás még a távolról lekérhető helyinformáció, amivel akkor is megtudhatjuk a célszemély tartózkodási helyét, ha ő maga nem tudja, nem akarja vagy fizikailag akadályoztatva van a készülék kezelésében. Az SOS gomb egyértelmű, ha baj van, megnyomjuk, a készülék pedig az előre beállított számokat hívja és küldi SMS-ben a helyadatokat. De előfordulhat, hogy a hozzátartozónk nem érzi veszélyben magát, pedig pont nem ott tartózkodik, ahol lennie kéne. Mondjuk a lakása helyett az utcán. Ilyen esetben olyan okostelefonról kell küldeni SMS-ben az LBS betűszót (Location Based Service) a számra, amely kontaktként el van mentve a vészhelyzet esetén értesítendők között. Ez nyilván városon belül precízebben működik, mint külterületen, ahol kevesebb az adótorony.

[+]

Ezen kívül csak telefonálni lehet vele, létrehozni ébresztőt vagy a naptárban emlékeztetővel ellátott eseményt, SMS-ezni és FM-rádiót vagy mp3 számokat hallgatni. Az FM-rádió működik fülhallgató nélkül is és a háttérben is fut, van automatikus csatornakeresés és mentés, a zenelejátszó pedig azt hajlandó lejátszani, ami egyrészt mp3 formátumú, másrészt a My Music mappába tettük a microSD kártyán. A hangminőség nem valami acélos, de pont elfogadható, fülessel meg már egészen hallgatható szintet üt meg.

Van alapszintű számológép, stopperóra, videólejátszó (ez nyilván teljesen felesleges, és a videórögzítő is) és nagyító, ami szokás szerint a rendkívül szűk látószögű, fix fókuszos kamerán hasal el, pedig mint ötlet, méltánylandó. A kamera úgy, ahogy van hasznavehetetlen, feleslegesen került a készülékbe, bár az előállítás költségeit feltehetően nem az a 0,3 megapixeles szenzor csökkentené drasztikusan, úgyhogy végül is mindegy. A multimédiás funkciókat leszámítva semmi felesleges haszontalanság nem került a rendszerbe, ami gyors, reszponzív, stabil és kellemesen funkcionális.

Evolveo EasyPhone EG
Pro
Minőségi kivitelezés és anyaghasználat
Kompakt forma, hatalmas, jól szeparált billentyűk
Telefonkeresővel felszerelt töltőállvány
Távolról lekérhető helyadatok, SOS funkció
Ésszerű és jól használható felhasználható felület, jó láthatóság
Kontra
Használhatatlan kamera
Nincs dual SIM
Pontozás
Kialakítás, védelem 7 pont
Kijelző 6 pont
Sebesség 9 pont
Szoftverfelület 10 pont
Fotózás, videózás 1 pont
Hangminőség 6 pont
Adatkommunikáció 5 pont
Üzemidő 9 pont
Ár/érték arány 9 pont
Indulóár 14 990

Az Evolveo EasyPhone EG tökéletesen megfelel idősebb, gyakorlatlanabb felhasználóknak, de bárki másnak is, akinek pici, jól kezelhető, minőségi anyagokból összerakott mobiltelefonra van szüksége telefonálásra és rövid szöveges üzenetekkel való kommunikációra. A hívás hangminőségét a 2G antenna némiképp korlátozza, de a jó minőségű mikrofonnal és beszédhangszóróval az Evolveo kihozta a maximumot a lehetőségekből. A hang tiszta (oké, nyilván nem 4G-kristálytiszta, de teljesen jó), érthető, kellően hangos mindkét oldalon, a vonal pedig stabil. A telefonkeresővel felszerelt töltőállvány nagyszerű ötlet és kiválóan működik, főleg az idős felhasználóknak lehet óriási segítség, a helyadatok távolról való lekérésének lehetősége pedig a hozzátartozóknak különösen hasznos. Ez minden, amit az EasyPhone EG extraként fel tud mutatni, már ha az ésszerűen és gondosan összerakott felhasználói felületet nem számítjuk. Viszont számítjuk, mert ebben a műfajban jellemzően több a félmegoldás és/vagy a teljesen indokolatlan bonyolítás. A lokalizáció ezúttal hibátlanul sikerült, a készülék tökéletesen tud magyarul, a menürendszer egyszerű, a megjelenítés optimális a készülék méreteihez viszonyítva, a kialakítás minden elvárásnak megfelel ebben a kategóriában, a gombok nagyok, jól elkülönülnek, van háttérvilágítás, sok egyébre pedig nincs is szükség. A minőségi anyaghasználat, a kifogástalan összeszerelés, az egyszerű és funkcionális felhasználói felület és a lehetőségekhez mérten kifejezetten jó beszélgetési hangminőség pont megér egy ajánlott minősítést.

AliceWake

Evolveo EasyPhone EG

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

  • Evolveo StrongPhone Z4 - csak telefon

    A StrongPhone Z4 idén levetett minden felesleges képességet és csak telefonként akar funkcionálni. Már csak a kamerától kéne megszabadulni és szerezni egy MIL-STD tanúsítványt.

  • Evolveo EasyPhone FG - kellemes egyszerűség

    Az Evolveonak már több, korrekt butatelefonja is volt, ami alkalmas idős felhasználók számára is, de a rendszer, a forma és a funkció az EasyPhone FG-ben picit jobban összeáll. Csak kicsit bumfordi és a kamera felesleges.

  • Evolveo StrongPhone G5 – megbízható iparos

    Viszonylag kevés, de jól körülhatárolható elvárásunk van a strapatelefonokkal szemben, amiket valahogy rendre nem képesek teljesíteni. A StrongPhone G5 a kivétel.

Hirdetés