Hirdetés

Evolve Gladiator - harcra készen

Bevezető, strapabírás, tartozékok

Nehéz dolga van az embernek, ha strapatelefon vásárlására adja a fejét, a masszív teherbírást is elviselő mobilok igen széles skálán mozognak. Már a tízezres árkategóriában is találkozni ilyen modellekkel, ám a gyakran noname gyártók készülékeiben nem biztos, hogy meg lehet bízni, főleg ha tényleg rendeltetésszerű (vizes, sáros, leejtős) használattal operálunk. Kicsit drágábban, 20-30 ezer forint környékén hozzá lehet jutni a Samsung Xcover széria bizonyos tagjaiért, egy Xcover B2710 például bizonyára nagyobb védelmet nyújt az olcsóbb társainál. Ezután viszont egy jókora árbeli ugrás következik, a Sonim névre hallagató gyártó készülékeiért (melyek egyébként a kategória csúcsai) a pénztárca mélyére kell nyúlni, ezek ugyanis gyakran százezernél is többet kóstálnak. Ezt az űrt próbálja betölteni az Evolve, a cseh gyökerekkel rendelkező cég legújabb telefonja kártyafüggetlen konstrukcióban negyvenezer forintba kerül, így az árkategória alapján mindenképpen helye van a piacon.

Evolve Gladiator
[+]

A készülék IP68-as védelmi faktorral rendelkezik, ahol a két betű az International Protection Rating kifejezésnek felel meg, ami magyarul körülbelül a nemzetközi védelmi skála szavakat teszi. A betűket követő első szám a szemcsés anyagokkal szembeni ellenállóságot mutatja, itt a hat a legmagasabb érték. Ez alapján a por, homok és egyéb hasonló matériák egyáltalán nem jutnak be a készülékház alá. A második szám a folyadékokkal szembeni védelemre utal, itt szintén a legmagasabb pontszámot kapta a Gladiator, ami azt jelenti, hogy akár egy méteres mélységig is vízálló a kialakítás. A telefon további védelmet is kapott: a képernyőt kétrétegű, edzett üveggel, amely ennek köszönhetően fokozottan karc- és nyomásálló. A vastag gumiborításnak köszönhetően pedig az ütésekkel és leejtésekkel szemben is védve van a mobil valamilyen szinten, ennek mértékére azonban nem derült fény.

Evolve Gladiator
[+]

A készülék egy közepes méretű fekete kartondobozban érkezett, melyet a Gladiátor fényképe és néhány lángcsóva díszített; nem, a telefon nem tűzálló. A csomag a szokásos tartozékokat rejti, kapunk egy kézikönyvet, egy töltőfejet, egy microUSB-kábelt és egy sztereó headsetet is. Utóbbi nem 3,5 milliméteres, hanem microUSB-aljzattal rendelkezik, a tömör műanyag kivitelezés miatt rendesen nyomja a fület. A hangminőség sem ideális, a dinamikatartomány keskenysége miatt a mélyek dobozhangon szólnak, a magasak pedig igen szerény mennyiségben vannak jelen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés