Hirdetés

Evolve Gladiator RG400 - brékó, brékó!

Bevezető, strapabírás, csomagolás

Az Evolve neve bizonyára ismerősen cseng a Mobilarena olvasói számára, a cseh illetőségű cég igen aktív volt az elmúlt hetekben. Bár régebben főleg zárt rendszerrel szerelt strapamobilokat kaptunk a gyártótól, nemrég androidos vizekre eveztek, mindezt ráadásul egészen jó hatásfokkal tették. Az FX420 és az FX520 két SIM kártyát kezel egyszerre, Jelly Beant futtat és az árcédula is barátságos, nem is csoda, hogy mindketten megkapták az ajánlott plecsnit. Az Evolve legújabb versenyzője viszont ismét egy strapamobil, a Gladiator RG300 utódja az ismerős receptet követi, a masszív teherbírású váz minimális szoftveres funkciókat tartalmaz.


[+]

Miután egy strapatelefonnal van dolgunk, érdemes átfutni, hogy papíron mit is bír az eszköz. A legújabb Gladiator IP67-es védelemmel van ellátva, ami egy fokkal gyengébbnek számít az előd IP68-as minősítésénél. Az IP skála első számjegye a porral szembeni ellenállást mutatja, itt a hat a maximum, mely szerint a készülékházba egyáltalán nem juthatnak be szemcsés anyagok. A második egység a vízhatlanságra utal (itt legfeljebb a nyolcas érték játszhat), eszerint a telefon maximum egy méter mélyen, legfeljebb fél óráig bírja a búvárkodást. A kemény gumiból készült borítás és a megerősített belső váz további ellenállást biztosít, így az ütközésekkel szemben sincs elesve a mobil; persze azért az úthenger nem a barátja. És bár a készülék dobozán tesztalanyunkat lángok nyaldossák, tűzállóságról szó sincs, nem érdemes a Gladiatorral piszkálni a parazsat.


[+]

A telefon egy erős kartondobozban érkezett, melyet az Evolvra jellemző stílusjegyek díszítettek. Kicsomagolás után találunk pár kézikönyvet, egy microUSB-kábelt, egy töltőfejet és egy headsetet. Ezek mellett egy apró szerszámmal is gazdagabb lesz a vásárló, mely a hátlapot rögzítő csavarokkal való interakciót könnyíti meg. A tömör műanyagból készült fülhallgatótól nem estünk hanyatt, a hangminőség mellett a kényelmi faktor is alacsony, cserébe viszonylag magas hangerőt kapunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Evolve FX520 - tepsifüles

  Méretre hasonló, mint a Samsung Galaxy Note, de két SIM-kátya megy bele, friss Android van rajta és jóval olcsóbb. Az Evolve FX520 a phablet kategóriában támad.

 • Evolve FX420 - zseléscukor két kártyával

  Az Evolve FX420 a két kártyát kezelő készülékek osztályában próbál az élre állni, és mindezt meglehetősen jó esélyekkel teszi.

 • Caterpillar B10 - terepre, droid!

  Megszereztük a Caterpillar második készülékét is, a B10-et, ami valószínűleg a jelenleg kapható legstrapabíróbb androidos okostelefon.

 • Evolve Raptor 2.0 - két kártyára vadászik

  A cseh gyártó újdonsága IP54 minősítéssel rendelkezik, egyszerre két SIM-kártyát tud kezelni, ám szoftveres oldalon van még hova fejlődni.

Hirdetés