2017. november 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Evolve Gladiator RG250 - a legkisebb is ázik

Alapszintű strapatelefon, amitől nem szabad sokat várni, ennek megfelelően nem is túl drága. Viszont két kártyát kezel.

H​ir​d​e​t​és

Bevezető

Ha azt mondom, hogy itt van egy telefon, ami körülbelül annyit tud, mint egy Siemens M35i, csak a klasszikus német cuccnál ötször jobban bír minden kiképzést, akkor lehet, hogy sokaknak felcsillan a szemük. Mert láttam én annak idején M35i-t mindenféle karakter kezében, az volt a postásnak, a hegyikerékpáros haveromnak, meg annak a fickónak is, akit kiküldött a Gázművek, hogy a földben futó vezetékben levő gikszert kiiktassa, és kvázi a telefonnal ásta körbe a probléma helyszínét, "bírja az!" felkiáltással.

Evolve Gladiator RG250
[+]

Érthető volt a népszerűség, az M35i elnyűhetetlen kis vacak volt és alig volt drágább, mint elnyűhető testvére, a C35i. Nem mondom, hogy az Evolve Gladiator RG250 betölti ezt az űrt, de szerencsére a bruttó 25 lepedőért elvihető telefon abba a kategóriába tartozik, ahová a Samsung olcsó Xcover modelljei, annyi eltéréssel, hogy itt nem csak remélhetőleg fogja bírni a strapát az eszköz, hanem mindenféle szabványnak meg is felel, plusz a gyártó is megírja, hogy mit várhatunk el teljes joggal a masinától. Cserébe tényleg semmit nem tud az alapfunkciókon túl, viszont elketyeg két SIM-mel is. Napokig, hetekig, töltés nélkül.

Evolve Gladiator RG250
[+]

A cseh központtal rendelkező gyártó persze nem cseh jómunkáseberekkel szerelteti össze két korsó cseh sör között az Evolve RG250-et. Kínában rakják ezt is egybe, matricázzák, aztán már a környező országokban dobozolják, magyarítják és terítik a cuccot, ezért aztán a külső is olyan, ahogyan a sztereotípiák szerint egy ilyen izének a Sonim óta ki kell néznie, belül pedig ott vigyorog a ki tudja, hogy mióta létező klasszikus MTK platform, ami csak azért nem tud olyan unalmas lenni, mint egy S40-es Nokia, mert tök jól formázható grafikailag. Na nem mintha pont egy Evolve RG250-ben domborodna ki ez a képessége.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Evolve Gladiator RG400 - brékó, brékó!

    Az Evolve újdonsága IP67 minősítéssel, ütésálló burkolattal és walkie-talkie funkcionalitással támad, melyek mellé visszafogott szoftveres képességek társulnak.

  • Evolve Gladiator - harcra készen

    Az Evolve legújabb strapamobilja IP68-as minősítéssel van felvértezve, szoftveres oldalon viszont nem sokat kínál.

Gyártók, szolgáltatók

H​ir​d​e​té​s​

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.