2017. augusztus 17., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Evolve Gladiator RG250 - a legkisebb is ázik

Alapszintű strapatelefon, amitől nem szabad sokat várni, ennek megfelelően nem is túl drága. Viszont két kártyát kezel.

Hirdetés

Bevezető

Ha azt mondom, hogy itt van egy telefon, ami körülbelül annyit tud, mint egy Siemens M35i, csak a klasszikus német cuccnál ötször jobban bír minden kiképzést, akkor lehet, hogy sokaknak felcsillan a szemük. Mert láttam én annak idején M35i-t mindenféle karakter kezében, az volt a postásnak, a hegyikerékpáros haveromnak, meg annak a fickónak is, akit kiküldött a Gázművek, hogy a földben futó vezetékben levő gikszert kiiktassa, és kvázi a telefonnal ásta körbe a probléma helyszínét, "bírja az!" felkiáltással.

Evolve Gladiator RG250
[+]

Érthető volt a népszerűség, az M35i elnyűhetetlen kis vacak volt és alig volt drágább, mint elnyűhető testvére, a C35i. Nem mondom, hogy az Evolve Gladiator RG250 betölti ezt az űrt, de szerencsére a bruttó 25 lepedőért elvihető telefon abba a kategóriába tartozik, ahová a Samsung olcsó Xcover modelljei, annyi eltéréssel, hogy itt nem csak remélhetőleg fogja bírni a strapát az eszköz, hanem mindenféle szabványnak meg is felel, plusz a gyártó is megírja, hogy mit várhatunk el teljes joggal a masinától. Cserébe tényleg semmit nem tud az alapfunkciókon túl, viszont elketyeg két SIM-mel is. Napokig, hetekig, töltés nélkül.

Evolve Gladiator RG250
[+]

A cseh központtal rendelkező gyártó persze nem cseh jómunkáseberekkel szerelteti össze két korsó cseh sör között az Evolve RG250-et. Kínában rakják ezt is egybe, matricázzák, aztán már a környező országokban dobozolják, magyarítják és terítik a cuccot, ezért aztán a külső is olyan, ahogyan a sztereotípiák szerint egy ilyen izének a Sonim óta ki kell néznie, belül pedig ott vigyorog a ki tudja, hogy mióta létező klasszikus MTK platform, ami csak azért nem tud olyan unalmas lenni, mint egy S40-es Nokia, mert tök jól formázható grafikailag. Na nem mintha pont egy Evolve RG250-ben domborodna ki ez a képessége.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

  • Evolve Gladiator RG400 - brékó, brékó!

    Az Evolve újdonsága IP67 minősítéssel, ütésálló burkolattal és walkie-talkie funkcionalitással támad, melyek mellé visszafogott szoftveres képességek társulnak.

  • Evolve Gladiator - harcra készen

    Az Evolve legújabb strapamobilja IP68-as minősítéssel van felvértezve, szoftveres oldalon viszont nem sokat kínál.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.