Hirdetés

Evolve Predator 2 - ugrásra kész

Bevezető

Az Evolve pont olyan márka, mint mondjuk a myPhone. Kínában gyártatják, Európában forgalmazzák, garanciázzák és szoftverezik. Van magyar képviselet és támogatás, hivatalos úton kerül be az országba, a cég szempontjából a legnagyobb feladat tehát az, hogy valamelyest ismertté tegye a nevet. Nyilván nem véletlen, hogy hozzánk is eljuttattak egy tesztkészülék, ráadásul ez nem is az első Evolve, ami nálunk járt, a vízen úszó, másik típust már Rusi kipróbálta néhány hónappal ezelőtt.

Evolve Predator
[+]

Hogy van-e esélye egy Sonim-utánzatnak a magyar piacon, az már más kérdés. Az biztos, hogy árban versenyképesek, hiszen a Predator 2 olcsóbb a nagyobb nevű konkurensnél, ugyanakkor meglepően gazdag alapfelszereltséget kapunk a dobozban, bizonyos szempontból többet is tud, a korlátozásmentes garancia azonban itt is olyan, hogy ha látszik a szándékosság az eszköz tönkretétele kapcsán, akkor nem cserélgetik az idők végezetéig a telefont. A józan ész határain belül nyúzva azonban elvileg nem lehet baja, ha pedig mégis, akkor a forgalmazó fogja eldönteni, hogy mennyire akar gáláns lenni, a magyar jogszabályok szerint eljárva ugyanis bármilyen külsérelmi nyom megakadályozhatná a garanciális ügyintézést.

Evolve Predator
[+]

Az Evolve Predator 2 azonban már nem akar az a filléres játszótárs lenni, mint némely hasonló, kínai származású eszköz. A 70 ezer forintos végfelhasználói ár nem kevés, s innentől egy nagyon szűk réteg számára lehet érdekes a masina. Azoknak, akik egy Sonim árát sokallják, ugyanakkor durvább kiképzésben részesítenék a telefont, mint amit mi csináltunk a legutóbbi töréstesztben, amiben azért elég sokféle nyúzás előfordult. Akkor Evolve nem volt nálunk, a szintén kínai ZiO viszont igen, amely bár szerzett néhány maradandó sérülést, de filléres mivoltához képest több-kevesebb sikerrel helytállt. A nevesebb gyártók strapamobiljai is jól viselték a gyűrődést (Huawei, Samsung), ezek szintén olcsóbbak, mint a Predator 2, tehát tényleg egy olyan célcsoport jöhet szóba, akik rendesen adnak csihipuhit a készüléknek, de egy Sonimhoz közeli strabíróságot is elvárnak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés