EarFun UBOOM L - hangszóLó

Sok-sok fülhallgató után érkezett egy viszonylag olcsó Bluetooth hangszóró is szerkesztőségünkbe az EarFuntól.

Hirdetés

Bevezető, kialakítás, kapcsolat

Itt a nyár és ha még nincs mivel idegesítenünk a szomszédot, a többi strandolót, vagy csak az egyszeri utcán sétálót, mindenképpen szerezzünk be egy Bluetooth hangszórót és azon játszuk a lehető leghangosabban a lehető legidegesítőbb zenéket a YouTube hazai felkapott szekciójából! Oké, tudom, hogy a hordozható Bluetooth hangszórókat lehet ennél intelligensebb módon is felhasználni, a sok negatív tapasztalat azonban negatív berögződéseket szül, ezen megpróbálom magam túltenni a továbbiakban és ahelyett, hogy máglyán égetném el, igyekszem objektíven bemutatni mai tesztünk alanyát, az EarFun UBOOM L hordozható Bluetooth hangsugárzót.

A gyártó a megjelenés előtt álló tesztterméket már abban a csomagolásban küldte el szerkesztőségünkbe, amelyben a vásárlók is megkapják majd. A UBOOM L bevezető áron június 14-től július 10-ig 59,99 dollárért (mai árfolyamon 23 ezer forintért) rendelhető meg az EarFuntól ezen az oldalon, július 11-től 79,99 dollár (30 ezer forint) lesz az IPX7-es kialakítással bíró hangdoboz ára.


[+]

A fehér-sárga csomagolásról megtudhatjuk, hogy a cucc vízálló, így könnyedén le is mosható, van benne kültéri és beltéri hangmód, akár 16 órán keresztül működik és van beépített mikrofon is. De arról például már nem esik szó, hogy milyen Bluetooth verziót használ az eszköz. Bluetooth 5.0-át, az átlagos jelerősség számok alapján közepesre értékelhető (RSSI: -59 dBm), egyhetes gyakorlati tapasztalataink viszont azt mutatják, hogy stabil és megbízható a kapcsolat, bár a gyártó leírása szerinti akadályok nélkül mért 15 méteres hatótávolság a valóságban inkább 12 méterben maximalizálódik. Több forráshoz egyidejűleg kapcsolódni a hangszóró nem tud, de két UBOOM L egymáshoz és egy forráshoz igen, így TWS sztereó hangzás elérhető és emelhető a 28 wattos teljesítmény.


[+]

A dobozban a hangfalhoz egy USB-A végű Type-C töltőkábel és egy pár oldalas leírás jár, más nem. A UBOOM L méretéből (78 x 210 x 72 mm) és súlyából (680 gramm) kiindulva én számítottam volna legalább egy pántra, de ez kimaradt, a hangszóró kialakítása egyértelművé teszi, melyik az alja, a teteje és az eleje. Az USB-C töltőcsatlakozót a hangszóró hátulján egy nehezen nyitható, vastag gumitömítés mögött találjuk, itt van az analóg jelbevitelre használható 3,5 milliméteres csatlakozó és a gyári visszaállításhoz használható gomb is. Azt ne felejtsük el, hogy ha kábelen keresztül akarunk zenét hallgatni, akkor a vízállóságot bukjuk!


[+]

A kizárólag fekete színben elérhető UBOOM L stabil gumitalpakon áll, körben szövetborítás fedi, amit elöl csak a műanyag, ezüstszínű EarFun logó tör meg, oldalt a passzív radiátorok műanyaggal és gumival fedettek, a hangszóró tetején pedig a gumival fedett kezelőpanel, mely hat gombot, hét LED-et és egy mikrofont rejt. A gombok sorrendben balról jobbra: bekapcsoló, Bluetooth párosítást indító, hangerő le, lejátszás/szünet, hangerő fel, beltéri és kültéri mód közti váltás. Amikor aktív az eszköz, a bekapcsoló gomb felett kéken világít egy LED, a Bluetooth párosításkor a második gomb feletti fehéren villog, illetve az utolsó gomb felett is fehéren világít egy, ha a kültéri mód aktív. A maradék négy LED középen van, ezek a beépített 2600 milliamperórás (7,4V) akkumulátor töltöttségét jelzik 25 százalékonként, ha már csak egy LED villog, az azt jelenti, hogy 10%-nál kevesebb maradt a telepben. A teljes feltöltés négy órát vesz igénybe, 5V/3A-t vesz fel az akkumulátor. Töltés közben az eszköz teljes értékűen használható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • EarFun Air Pro SV - öszvér

  Minden sikerszéria félbeszakad egyszer, az EarFun legújabb fülhallgatója pedig nem teljesít annyival jobban elődjénél, hogy indokolt legyen a felár.

 • EarFun Air Pro 2 - kategóriabajnok

  A kiváló ár-érték aranyú termékeiről ismert gyártó legkomolyabb modellje az elődjénél jobb zajszűrést és hosszabb üzemidőt kínál, miközben olcsóbb is lett.

 • EarFun Free Pro 2 - megnyerő

  A fülben egy apró kis semmiségnek érződik, mégis korrekt üzemidővel, kellemes hangzással és megbízható működéssel kecsegtet. Persze zajszűrésben nincs ott, mint a műfaj legnagyobbjai.

 • EarFun Free 2 teszt

  Megérkezett az AptX és az IPX7-es védelem kettőse az EarFun legújabb fülesébe, ráadásul viszonylag visszafogott lett a hivatalos árazás is.

Hirdetés