EarFun Air Pro SV - öszvér

Minden sikerszéria félbeszakad egyszer, az EarFun legújabb fülhallgatója pedig nem teljesít annyival jobban elődjénél, hogy indokolt legyen a felár.

Hirdetés

Bevezető, doboz, kialakítás

2018 végén alapították a kínai EarFun (a logó szerint EarFün) márkát, mely első termékét közösségi finanszírozásból készítette el, azóta viszont beindult náluk a nagyüzem, az Air Pro SV ugyanis kilencedik eszközük, idén második, ami szerkesztőségünkben jár. A névben az SV a Special Version, vagyis a speciális kiadás rövidítése. Ha a márka aktuális portfólióját nézzük, az új fülhallgató a Free Pro 2 és az Air Pro 2 mutánsa, annyival viszont nem lett felsőbbrendű, hogy indokolt legyen az említett kettőnél magasabb, 90 dolláros induló ár. Az egyetlen igazi újdonság a támogató alkalmazás és a dizájn, előbbit a következő oldalon kivesézzük, utóbbi pedig szubjektív, hogy megéri-e a felárat.

EarFun Pro SV
EarFun Pro SV [+]

A doboz és tartalma az előző generációkhoz képest változatlan: fehér alapú apró papírdoboz, benne a fülhallgató, a töltőtok, USB-A - USB-C töltőkábel, három pár gumiharang (S-M-L méretekben), plusz egy apró fülpiszkálóhoz hasonló műanyag rúd, amivel a hangszórórácsot lehet egyszerűbben tisztítani. Van még pár oldalnyi papírmunka, ami angol, német, francia, spanyol és kínai nyelven mutatja be a fülhallgatót és használatát, no meg jár egy névjegykártya méretű kis kártya is, amin külön kiemelik az új alkalmazás létét.

A doboz tartalma.
A doboz tartalma. [+]

Az 56,5 x 46 x 21,6 milliméter méretű és 42 grammos tok műanyag, a fedlap teteje alumínium borítást kapott, ezt jelenti a gyártó által a termékoldalon hirdetett “Premium Aluminium Design”, szóval ne várjunk az RHA TrueConnect 2-höz hasonló kiszerelést. Ez persze nem jelenti azt, hogy bármi baj lenne az Air Pro SV tokjával, a fekete színű ház szolid, elején apró LED jelzi a töltöttséget, alatta az USB-C csatlakozó található. Az earfün (sic!) felirattal ellátott fedlapot rögzítő mágnes erősen tart, ahogy a műanyag zsanér is. A termékinformációk sötétszürke színnel alulra kerültek, mögöttük rejlik a Qi vezetékmentes töltés felvételére alkalmas tekercs. Ha a doboz tölt, a LED piros színnel jelzi.

Napfénytetős fülhallgatótartó.
Napfénytetős fülhallgatótartó. [+]

A minimalista dizájnt a tok tetején található nyílás töri csak meg kicsit, itt a két fülhallgató szára látszik, ha azok a tokban vannak. Viszont ha használatra kivesszük a fülhallgatókat, a nyílás szabadon marad, így a mágneses csatlakozók védtelenül állnak szemben a táskánkból, zsebünkből, hipertérből előtörő szennyeződésekkel szemben, ami hosszú távon okozhat galibát például a fülhallgató töltésében, ha valaki nem tartja tisztán a tok belsejét.


[+]

Az in-ear kialakítású fülesek egyenként 4 grammot nyomnak, méretük 3,2 x 2,13 x 2,36 centiméter, így nagyon nem állnak ki az ember füléből. A szár alumíniumnak tűnik, de valójában műanyag, rajta apró, sötét színnel írt márkanév, tetején pedig apró állapotjelző LED. A szár belsején L és R betű jelzi, melyik fülhallgatót melyik fülbe tegyük, felette pedig két mágneses csatlakozó, amin keresztül tölt a fülhallgató. A súlyelosztás jó, az átlagos méretű fülemben az M-es méretű gumiharanggal kényelmesen ült az eszköz, edzés közben sem próbált meg kiugrani. Az IPX5-ös védelemnek hála pedig nem kellett aggódnom azon sem, hogy a verejték kárt tenne benne.

Az érintőfelület és a fülhallgatóba szerelt LED.Az érintőfelület és a fülhallgatóba szerelt LED. Az érintőfelület és a fülhallgatóba szerelt LED. [+]

Hiányzik a fülhallgatóról a viselést érzékelő közelségszenzor, így ha kivesszük, kiejtjük fülünkből az eszközt, a lejátszás nem szünetel automatikusan. A szárakba integrált érintőfelület nálam megfelelő érzékenységgel működött, minden parancsot felvett, ám használatához át kellett nézzem a papír alapú útmutatót, mivel az applikáció csak a három érintésre és a nyomva tartásra beállítható lehetőségeket sorolja fel, miközben egyszeri és kétszeri érintésre is reagál az Air Pro SV. Egy tapintás a bal fülesen csökkenti a hangerőt, a jobb fülesen emeli. Kétszeri érintésre szünetel vagy újraindul a zene, a három érintéses művelet pedig konfigurálható: előző szám, következő szám, hangasszisztens, 80 milliszekundumos késleltetést ígérő játék mód, zajszűrés aktiválása. Utóbbit egyébként az érintőfelület nyomva tartásával is el lehet érni, sőt, a módok között is lehet váltani. Hívás kétszeri érintéssel felvehető vagy megszakítható, bejövő hívást elutasítani az érintőfelület nyomva tartásával tudunk, több aktív hívás között pedig háromszori érintésre lehet váltani. Ezek közül az alkalmazás csak a zenelejátszásra vonatkozó parancsokat ismerteti meg a felhasználóval, térjünk is rá a támogató programra.

Kényelmesen ül a fülben, a súlyelosztás is jó.
Kényelmesen ül a fülben, a súlyelosztás is jó. [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • EarFun Air Pro 2 - kategóriabajnok

    A kiváló ár-érték aranyú termékeiről ismert gyártó legkomolyabb modellje az elődjénél jobb zajszűrést és hosszabb üzemidőt kínál, miközben olcsóbb is lett.

  • EarFun Free Pro 2 - megnyerő

    A fülben egy apró kis semmiségnek érződik, mégis korrekt üzemidővel, kellemes hangzással és megbízható működéssel kecsegtet. Persze zajszűrésben nincs ott, mint a műfaj legnagyobbjai.

  • EarFun Free 2 teszt

    Megérkezett az AptX és az IPX7-es védelem kettőse az EarFun legújabb fülesébe, ráadásul viszonylag visszafogott lett a hivatalos árazás is.

Hirdetés