Doogee X5 Max Pro - ül, nem ugrik fel, nem harapdál!

Az X5 Max Pro 4000-es telepével olyan, mint Bog kutyája – esetlen a mozgása, de bármit csinálsz, nem bír elfáradni. Olcsó, ujjlenyomat-olvasós mobilt teszteltünk.

Bevezető

A Doogee azon feltörekvő kínai gyártók egyike, amelyek a kezdeti bakik és tapasztalatlanság után egész jó készülékeket kezdtek letenni az asztalra, verhetetlen árazással vonva magukra a figyelmet. Nem volt hibátlan az X5 Pro, de harmincezer forintért, 2 gigabájt RAM-mal, 16 gigabájtos belső tárolóval és B20-as LTE támogatással visszautasíthatatlan ajánlat volt, kivívva legkomolyabb elismerésünket.

Az egyik kutya a másik eb: A Doogee X5 Max Pro Csutka kezében pihen
Az egyik kutya a másik eb: A Doogee X5 Max Pro Csutka kezében pihen [+]

A Max szériaelnevezés utalhatna akár méretbeli eltérésre, azonban phabletes képátlóra az X6 Pro váltott (kevés sikeresen). A Max ehelyett a méretes akkumulátorra utal, jelen esetben a 4000 milliamperórás telepre, amelyet egyik-másik táblagép is megirigyelhetne. Sokan ugyanis nem mind nagyobb és nagyobb eszközökre vágynak, hanem egy olyan öthüvelykes mobilra, amit a töltőről hétfőn leemelve, szerdáig nem kell ismét kábelre dugni.

Egyszerű megjelenés de igazán méretes akkumulátor az X5 Max Pro erőssége
Egyszerű megjelenés de igazán méretes akkumulátor az X5 Max Pro erőssége [+]

Azt pedig mindenki tudja, mennyire idegesítő, ha az okosfunkciók azért nem használhatók ki maradéktalanul, mert be kell osztani a hátralévő százalékokat, éppen ezért kifejezetten jó hír, hogy most már belépőszinten is van opció gigászi akkumulátoros készülékre. Arra a kérdésre, hogy az X5 Max Pro esetében kell-e máshol áldozatot hozni, jelen teszt keresi a választ.

Az X5 Max Pro ízléses dobozban vásárolható meg
Az X5 Max Pro ízléses dobozban vásárolható meg [+]

Versenyzőnk ízléses barna-fekete dobozkából húzható elő (ami mellett a Sony Xperia E5 papírtákolmánya elszégyellheti magát). A csomagolás egy igencsak vaskos okostelefont rejt, amely kétségtelenül lehúzza majd a zsebet is. A dobozka még egy 1 amperes töltőt, egy microUSB kábelt és némi leírást rejt, fülest vagy fóliát nem. Nyilván jobban örültünk volna egy 2 amperes adapternek, de hát belépőszinten vagyunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Doogee Y6 - nagytestű, nyugodt, engedelmes

  Nem lép szintet a Doogee ezzel az 5,5 hüvelykes phablettel, továbbra is a középkategória alsó szegmensébe tartozik, de azért vannak meglepően jó tulajdonságai. A számos rossz mellett.

 • MWC 2017: Kezünkben a Doogee Shoot 2

  Mielőtt bárki arra gondolna, hogy a kicsit bénán működő dupla kamerás rendszert máris továbbfejlesztették, az téved: a Shoot 2 egy még olcsóbb alternatíva.

 • HomTom HT17 Pro - nagyra vágyóknak

  30 ezer forint alatt négymagos phablet ujjlenyomat-olvasóval, és az összeszerelés is rendben? Pár éve tudományos fantasztikum volt, ma valóság, ám nem mindenhol kerek a történet.

Előzmények

 • Doogee X6 Pro - egyszer volt Budán kutyavásár?

  Befutott a komoly sikert arató X5 Pro folytatása, amely inkább méret-, semmint generációváltás, és nem minden változott a phabletre hízott X6 Pro előnyére.

 • Doogee X5 Pro - harapós ajánlat

  Harmincezer forint körüli áron eddig elég nehéz volt új, kártyafüggetlen androidos mobilt ajánlani megvásárlásra, tesztünk alanya azonban jelentősen megkönnyíti a dolgunkat.

 • Doogee X5 - kiskutyák olcsón elvihetők

  Meghökkentően jó áron kerül itthon forgalomba a kínai márka készüléke, a specifikációk alapján igen jó vételnek ígérkezik. A kérdés, hogy mit nyújt a gyakorlatban.

 • Doogee Turbo Mini F1 - kis versenyautó

  A második Doogee mobil, ami nálunk járt, sokkal kisebb és karakteresebb az elsőnél, ráadásul a nagy fényerejű qHD-s megjelenítő alatt 64 bites rendszerchip lapul.

Hirdetés