MWC 2017: Kezünkben a Doogee Shoot 2

Hirdetés

Legutóbb megtudtuk, hogy hogy kell kiejteni a Doogee márkanevet, megnéztük a 3D-kijelzős mobilt, kiderült, hogy milyen specifikációval érkezik a csúcsmodelljük, most pedig elsődlegesen a Doogee Shoot 2-ről ejtünk pár szót, de előtte érdekességként álljon itt ez a kép: nem nehéz kiszúrni, hogy a különböző színváltozatok demonstrálásához nem hogy működő készüléket, de még dummy mobilt sem akartak használni, ezek egyszerű, beszerelés előtti készülékházak.

Különböző színekben a Doogee Y6... egész pontosan annak készülékháza
Különböző színekben a Doogee Y6... egész pontosan annak készülékháza [+]

Visszatérve eredeti témánkhoz: a Shoot 2 nem az, aminek neve alapján hangzik. A széria megnevezése természetesen a dupla kamerás rendszerre utal, ami meg is van, de nem egy továbbfejlesztett, hanem egy végletekig leegyszerűsített, várhatóan rendkívül olcsó mobilról beszélünk.

Innen nézve gyakorlatilag nem lehet megkülönböztetni a legtöbb hasonló mobiltól
Innen nézve gyakorlatilag nem lehet megkülönböztetni a legtöbb hasonló mobiltól [+]

A rendkívül kevés pénzért megvehető, várhatóan 20 000 forint körül piacra kerülő eszköz megvásárlásával persze rengeteg áldozatot kell hoznunk, a hardvert akár siralmasnak is nevezhetjük. A 32-bites MediaTek MT6580A-ban lévő Cortex-A7 magok nevét is rég hallottuk már, a Mali-400 MP2 pedig a 720 x 1280 pixeles kijelzőhöz nem lesz túl daliás. Mindezt tetézi az 1 GB RAM és a 8 GB-os belső tároló, ettől függetlenül azért a Nougat rendszerverzió adott. 4G? Felejtsük el, ahogy az AC-s Wi-Fit és az NFC-t is, egyedül az FM-rádiónak és a 4.0-s Bluetooth-nak lehet örülni.

Hátulról szép és olcsó egyszerre
Hátulról szép és olcsó egyszerre [+]

5 megapixeles hátlapi kamerájához csak segédkezik egy másodlagos darab, amit főként bokeh-effekthez használhatunk, ám ha a Shoot 1-ben nem volt különösebb értelme, akkor itt sem lesz túlzottan sok. A dupla ledes villanó rendkívül halvány, de legalább van. Egyedül akkumulátora ugrik ki a tömegből, ami 3360 mAh kapacitású, és remélhetőleg ennek megfelelően sokáig tartja életben a kütyüt töltés nélkül. Nem kizárt, hogy Európában is lesz belőle 2/16-os változat, amit egy barátságos árcímkével megsegítve akár még piacot is találhat magának, de jelenlegi állapotában még bőven fejlesztést kíván.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Azóta történt

  • Doogee Shoot 2 - lőjetek le!

    Tesztünk alanya nem a Shoot 1 frissített változata, hanem az egyik legolcsóbb, dupla hátlapi kamerarendszerrel szerelt mobil. Sajnos ez érződik rajta, számos hibája mellett azonban előnyei is vannak.

Előzmények

Hirdetés