Doogee X5 - kiskutyák olcsón elvihetők

Hirdetés

Bevezető

Számos verzió kering azügyben, hogy a Doogee nevű márka nevét hogyan kell kiejteni. Azok az emberek, akik személyesen is találkoztak már a cég illetékeseivel arra esküsznek, hogy a dudzsí a nyerő, mások — eddig mi is — egymás között dugi néven hivatkoztunk a kínai gyártó készülékeire. Ez igazából abból a szempontból mindegy, hogy akár így mondják, akár úgy, a Doogee X5 jelenleg talán a legolcsóbb HD kijelzős okostelefon a magyar piacon, bruttó ára 24 900 forint. Mi a WayteQ-től kaptuk a tesztmodellt, de a Tesco forgalmazza a végfelhasználók számára.


[+]

Ez dömpingár. HD kijelzős, alsó középkategóriás telefonok esetén mi általában a Huawei G620s-t szoktuk referenciának tekinteni, ami viszont 40 lepedő. Ezen a szinten a Doogee X5-nek óriási az árelőnye, ha azt mondom, hogy 15 ezer forint, az sem kevés, de ha azt mondom, hogy mintegy 40%, akkor érződik igazán, hogy mennyire durván alálőttek mindennek, ami ebben a kategóriában jelenleg kapható. Papíron minden csodásan fest, 5 inches HD kijelző, négymagos chipset, 1 GB RAM és 8 GB tárhely, két kamerával, két SIM-mel, microSD bővítéssel. Ez már azért olyan kombó, ami általában elég szokott lenni azoknak, akik nem akarják komolyan megizzasztani a telefonjukat, csak az alapvető funkciókat nyüstölik: telefonálás, SMS, e-mail, közösségi oldalak elérése, pár fotó és böngészés.


[+]

Egy ilyen árfekvésű készüléknél viszont a tudatos vásárlóban általában megszólal a vészcsengő, ennyiért ez egyszerűen nem lehet tökéletes, biztos van valami trükk. És tényleg nem tökéletes, persze, hogy szükség van arra, hogy az ember kompromisszumokat kössön, de a hibákat általában jótékonyan megbocsátja a vásárló, ha az árcédula lebeg a szeme előtt. Mi is elnézőbbek szoktunk lenni, de azért a következő oldalakon igyekszünk rámutatni a telefon sarokpontjaira éppúgy, mint jó tulajdonságaira.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés