Hirdetés

Cubot P40 - Google van, más nincs

Egy filléres Cubot után kipróbáltunk egyet az alsó és a középkategória határán.

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A hátlap mögött a P40 két nanoSIM-et fogad örökbe, minden hazai 4G LTE sáv támogatásával, 5G opció nélkül. A beszélgetési hangminőség felejthető: élesen és vékonyan szól a keskeny felső hangszóró, a túloldalon sem értették tisztán a szavam. A kétcsatornás WiFi modem érzékenységével nincs gond (802.11a/b/g/n, Direct, HotSpot), a Bluetooth viszont az ősrégi 4.2-es szabványon ragadt (A2DP, LE). Az USB szerencsére Type-C típusú (2.0, MTP, OTG). Régi MediaTek chipekkel problémás szokott lenni a navigálás, ám a GPS, GLONASS, Galileo és BeiDou műholdakat használva a pozíció ezúttal gyorsan megvan, A-GPS és iránytű is besegít. Akad giroszkóp, gyorsulásmérő és NFC, nincs barométer vagy infra.


[+]

Cubot P40
Pro
Jó fényerejű IPS panel
128 GB-os tároló
Cserélhető telep
Kontra
Lassú, öreg hardver
Gyenge multimédiás csomag
Előnytelen forma
Pontozás
Kialakítás, védelem 6 pont
Kijelző 7 pont
Sebesség 4 pont
Szoftverfelület 8 pont
Fotózás, videózás 4 pont
Hangminőség 5 pont
Adatkommunikáció 8 pont
Üzemidő 8 pont
Ár/érték arány 6 pont
Indulóár (4G, 4/128 GB, HUF) 44 990

A P40 takarékosan bánik a 4200 mAh-s teleppel, így a kétnapos töltésráta simán benne van a pakliban, 10 watton pedig nem kell túl hosszan a Type-C kábelen időzni. Ehhez 6-7 órás képernyőidők és alacsony készenléti fogyasztás tartozik, úgyhogy ebből a szempontból nincs hiba. Qi töltésre persze ne számítsunk.

Ha az volt a Cubot célja, hogy a Huawei P40-nek olcsó alternatívát kínáljon Google szoftverekkel, akkor gratulálunk: 45 ezer forintért, 128 GB-os tárolóval ez összejött – a használható telefon viszont sajnos nem. Pedig ez már nem a belépőszint terepe, hogy halmozottan jelenjenek meg a hibák, a Realme C3 és társai ugyanis nagyon is használható olcsó telefonok, és nincs velük semmilyen szinten versenyben a Cubot P40. Nem elég a négymagos chip se multitaskingra, se játékra, a multimédia pedig no name márkához méltóan méltatlan. Ha erre a telefonra aggatják a Cubot Note7 belépő árcéduláját, akkor se lehetne javasolni, hiába vannak pillanatai (jó üzemidő, fényes IPS kijelző, cserélhető akkumulátor). Inkább felfele érdemes lépni egy pár ezressel: egy Galaxy A21s-t vagy Honor 20e sokkal jobb vétel a középkategória alján.

Bone123

A tesztkészüléket a Speedshop biztosította, köszönjük! A termékoldal ide kattintva érhető el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • CUBOT

Azóta történt

Előzmények

 • Cubot Note 7 - nem robbant fel

  25 ezer forint: nem járt nálunk ennél olcsóbb okostelefon idén, ebben a ligában viszont tényleg csak az a kérdés, hogy legalább minimálisan tud-e a használhatóság tartományában létezni.

 • Cubot X30 - féltucat kamerakupac

  Hat kamerával és ismerős küllemmel kíván a Cubot vásárlót fogni, ám újfent a mennyiségi elv nyer a minőség ellenében.

 • Almás mobil előtt hajt főt a Cubot C30

  Négyzetes hátlapi kamerarendszerrel, ám három helyett négy lencsével villant a kis kínai márka.

 • Cubot R19 - merületi feszültség

  Olcsó és jó telefont láthatóan irtó nehéz összerakni, egy bizonyos árszint alatt pedig konkrétan kivitelezhetetlennek tűnik. A Cubot R19 sem jó, de éppen használható kategória. Pár apróságot leszámítva.

Hirdetés