Hirdetés

CAT S52 - ne strapáld magad!

A kulcsszavak adottak: IP68, törésteszt és különféle MIL-STD-810G futamok teljesítése. Ám erre a HD kijelzős, lomha CAT-ra olyan árcédulát sütöttek, hogy megpirult, mint macska a forró bádogtetőn.

Hirdetés

Kamerák, multimédia

A kamerás képlet egyszerű, mint a fixfókuszos kamera az előlapon – 8 megapixeles eredménye abszolút vállalható. Hátul 12 megapixeles a főegység villámgyors dual pixel autofókusszal, f/1,8-as rekeszértékű optikával, elektronikus képstabilizálással és középerejű LED villanóval. A kétbites felület automata fotó, videó és portrémódot kínál csak, minimális állítással, a HDR-t a nélküle szűkös dinamika miatt érdemes automata álláson hagyni.


[+]

A fürgén operáló rendszer első nyilvánvaló negatívuma az esetek 75%-ában sárgás-vöröses fehéregyensúly, ami este még hangsúlyosabb. Tökéletes időben és HDR-el egyébként elmegy a minőség, de a hátterek ilyenkor is egybemosottak, mostoha időjárással ezek a hátrányok pedig még jobban kirajzolódnak. Este a részletesség néha viszont a vártnál jobb, habár a dinamika esti mód nélkül nem javul.

A 1080p videofelvétel egy vicc: inkább tűnik felskálázott HD-nek, vibrál a kép és nincs semmiféle stabilizálás, miközben az S52 árán 4K 60 FPS-st kínáló, sok látószöges ajánlatok vannak OIS-sel. Lehetne azzal mentegetni az S52-t, hogy jó-jó Bone123, de ez egy strapatelefon – ám az áráért legalább versenyképes minőséget várunk el, miközben ez a mobil a használhatót is csak alulról súrolja. A gyári videolejátszót érdemes egy VLC-re vagy alternatívájára cserélni, és akkor lesz DivX, Xvid lejátszás, AC3 hang vagy felirat, korlátozott minőségben, plusz elindulnak a WMA hangfájlok.

[+]

Nincs Widevine L1 CDM védelem, úgyhogy a Netflix és társai alacsony minőségben streamelnek, de legalább megvan a jack port, amire közepes minőségű hang jut, és fülessel az FM-rádió is munkára bírható. A monó hangszóró kifejezetten jó erővel szól és még egy kis tere és mély hangja is van. Kár, hogy ehhez sistergés és recsegés társul, ami lejjebb véve eltűnik, és átlagosra javul a minőség. A lejátszásért a Play Zene felel – ez a csoportosítások mellett több widgetet és fapados hangszínszabályzót kínál – emlékezetes multimédiás élményt mégsem tud rossz alapanyagokból kisütni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • CAT B26 - mi nem világos?

    A kijelzőn kívül nyilvánvalóan a strapatelefon gyártóknak az a néhány nagyon alapszintű elvárás, amit a fő felhasználói bázisuk megfogalmaz egy ilyen jellegű készülékkel kapcsolatban.

  • CAT B35 - nézőpont kérdése

    A CAT-nek majdnem összejött a B35-tel, amit úgy elvárnánk egy hagyományos kialakítású, nyomógombos strapatelefontól, ráadásul korrekt áron. Már csak egy patent kijelzőt és igazi kamerát szeretnénk.

  • CAT S61 - a szerszámosláda

    A strapatelefonok új királya nemcsak szívósabb a korábbiaknál: a hőkamera mellé lézeres távolságmérést és levegőmonitorozást is bevet, brutális áron.

Hirdetés