A CAT bemutatja: csinos strapamobil

A CAT S52 ránézésre nagyon messze van a szokásos féltégláktól, de minden létező certifikációval rendelkezik arról, hogy bírja a kiképzést.

A hivatalosan most bemutatott CAT S52 merőben új formanyelvet képvisel a gyártó portfóliójában. A CAT felmérése szerint minden harmadik európai felhasználó legalább egyszer eltörte a készülékét az elmúlt három évben, a top három prioritás között viszont szerepel a tartósság és strapabíróság. Persze ez nagyjából senkit nem befolyásol, ha dizájnról és trendekről van szó. Egyes szakmákban viszont simán csak lehetetlen törékeny és sérülékeny eszközökkel dolgozni.

Na, a CAT most ezt az antagonisztikus ellentmondást igyekszik feloldani egy mindenálló, de diszkrét formaterv mellett megerősített modellel. A CAT S52 alig nagyobb, mint egy átlagos tűrőképességgel rendelkező random csúcsmodell, viszont a 158,1 x 76,7 x 9,69 milliméteres és 210 grammos eszköz rendelkezik IP68-as védettséggel, MIL-STD 810G certifikációval és ütésálló, amire a gyártó két teljes év garanciát vállal. Ez vonatkozik az 5,7 hüvelykes, HD+ felbontású, Gorilla Glass 6-tal védett kijelző esetleges betörésére is. Persze, ha kiderül, hogy direkt átmentünk rajta egy terepjáróval, akkor bajban leszünk, de ha csak leverjük a munkapadról, két éven belül él a cseregarancia.

A fém keretbe foglalt, megerősített TPU hátlapra került egy hagyományos ujjlenyomat-olvasó és egy szimpla, 12 megapixeles Sony kamera LED segédfénnyel, szelfiket pedig az előlapi 8 megapixeles szenzorral készíthetünk. A képminőségre külön figyeltek, tekintve, hogy a CAT S52-t elsődleges okoseszköznek szánják azoknak, akik egy vacsora miatt az ing mellett nem óhajtanak telefont is váltani. A két nanoSIM mellé egyébként befér egy microSD is.

A 3100 mAh-s telephez tartozó Type-C töltőcsatlakozót és a 3,5 milliméteres jack port a teljes vízállóság (sós vízben és párában is szabad használni) ellenére nyitott, van NFC, 5.0-s Bluetooth, 802.11ac WiFi és Cat.6-os LTE, mindezt pedig a MediaTek MT6765 (Helio P35) szolgálja ki 4 GB rendszermemória, 64 GB bővíthető belső tárhely és Android 10 frissülő, de egyelőre Android 9-es rendszer mellett.


[+]

A fenti, szerintem roppant kreatív, kedves és humoros reklámanyag itthon sajnos nem képezi a kampány részét, a készülék viszont megvásárolható lesz 529 eurós ajánlott fogyasztói áron, amit itthon bruttó 179 ezer forintnak kell értelmezni.

Azóta történt

  • CAT S52 - ne strapáld magad!

    A kulcsszavak adottak: IP68, törésteszt és különféle MIL-STD-810G futamok teljesítése. Ám erre a HD kijelzős, lomha CAT-ra olyan árcédulát sütöttek, hogy megpirult, mint macska a forró bádogtetőn.

  • Új névvel érkezett meg a CAT új strapamobilja

    Az S42-höz látszólag már volt szerencsénk januárban a CES-en, csak S32 néven. A specifikáció nem, csak a név változott.

Előzmények

  • CAT S61 - a szerszámosláda

    A strapatelefonok új királya nemcsak szívósabb a korábbiaknál: a hőkamera mellé lézeres távolságmérést és levegőmonitorozást is bevet, brutális áron.

  • CAT S41 - oszd meg és uralkodj!

    A strapatelefonok trónjára tör a CAT új ajánlata, amelynek hőkamerája ugyan nincs, akkora telepe viszont igen, hogy megossza másokkal, és még fényképezésben sem utolsó.

Hirdetés