2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

CAT S31 - a macska álmos

A Bullitt új generációs CAT S szériájának gyengébb modellje valóban gyenge. Leszámítva a panel fényerejét és a burkolatot. Mert azok egyáltalán nem gyengék.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A CAT rendszerint a berlini IFA-n mutatja be az újdonságokat, ez a Cat S40 és S30 utódjának esetében sem történt másként. Az S31 és S41 időszerű frissítésnek tekinthető, mivel az elődmodellek két egész éve kerültek forgalomba. A kialakítás és a megjelenés már akkor is kifogástalannak volt tekinthető a műfajban, a teljesítmény viszont hagyott kívánnivalót maga után. Ehhez képest a Cat képes volt 2017 harmadik negyedévében majdnem ugyanazzal a hardverrel kiadni a Cat S31-et, mint két évvel ezelőtt az S30-at és S40-et. Az akksi viszont jelentősen nagyobb lett.


[+]

Ez pedig jelen esetben konkrétan egy három éves, 32 bites, négymagos szettet jelent, vagy nevén nevezve Snapdragon 212-t, 2 GB operatív memóriával és 16 GB belső tárhellyel 100-110 ezer frontos árszinten. Cserébe a minimálisan nagyobb, 4,7 hüvelykes kijelző továbbra is kiemelkedő minőségű, a készülék pedig a MIL-STD 810G katonai minősítésnek megfelelőn kibír egy 1,8 méteres zuhanást, ellenáll a négyes kategóriájú vibrációnak, sós víznek, hősokknak, valamint -30 és +55 fokos környezetben is stabilan használható. Az IP68-as minősítést a gyártó maximum 1,2 méteres vízoszlop nyomásának kitéve 35 percben korlátozza, szilárd részecskék és por viszont egyáltalán nem juthat a szerkezetbe. És erre garanciát is vállalnak.

A 2015-ös Cat S30
A 2015-ös Cat S30 [+]

Azzal együtt, hogy a magyarországi premieren érdekes statisztikai adatokat ismerhettünk meg a CAT felhasználói bázisáról és szokásairól, az S31 teljesítménye annak ellenére is szerénynek tűnik, hogy minden további nélkül falhoz vághatjuk, ha elveszítenénk a türelmünket. Amire egyébként minden esély megvan. Az adatok alapján a fotós képességek alapvetően nem tűnnek meghatározónak a vizsgált felhasználói csoport számára, a párhuzamos feladatvégzés, mondjuk közösségi média és levelezés viszont igen. Na, ez nehezen fog menni, annak ellenére is, hogy a két évvel ezelőtti modellhez képest 0,2 GHz-el gyorsabban pörögnek a magok és megduplázódott a rendszermemória. Tehát már van belőle két egész gigabájt.


[+]

A csomagolás a szokásos, pont ugyanolyan, mint a CAT S41-é csak erre értelemszerűen S31 van írva. Viszont kilométerekről, sötétben is nyilvánvaló, hogy ez egy CAT. A sárga-fekete dobozban minden van, ami kell, nyilván a telefonnal együtt. A karton térelválasztót felnyitva találunk egy 1,5 amperes hálózati töltőfejet, egy microUSB kábelt és egy in-ear kialakítású, híváskezelő gombbal és mikrofonnal ellátott fülhallgatót. A készülék kijelzőjének érintésérzékenysége elsőre érdekesnek tűnhet, ezen határozottan segít, ha valahogy lefejtjük róla az előre felhelyezett, kifejezetten vastag üvegfóliát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.