Hirdetés

CAT S31 - a macska álmos

A Bullitt új generációs CAT S szériájának gyengébb modellje valóban gyenge. Leszámítva a panel fényerejét és a burkolatot. Mert azok egyáltalán nem gyengék.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A CAT rendszerint a berlini IFA-n mutatja be az újdonságokat, ez a Cat S40 és S30 utódjának esetében sem történt másként. Az S31 és S41 időszerű frissítésnek tekinthető, mivel az elődmodellek két egész éve kerültek forgalomba. A kialakítás és a megjelenés már akkor is kifogástalannak volt tekinthető a műfajban, a teljesítmény viszont hagyott kívánnivalót maga után. Ehhez képest a Cat képes volt 2017 harmadik negyedévében majdnem ugyanazzal a hardverrel kiadni a Cat S31-et, mint két évvel ezelőtt az S30-at és S40-et. Az akksi viszont jelentősen nagyobb lett.


[+]

Ez pedig jelen esetben konkrétan egy három éves, 32 bites, négymagos szettet jelent, vagy nevén nevezve Snapdragon 212-t, 2 GB operatív memóriával és 16 GB belső tárhellyel 100-110 ezer frontos árszinten. Cserébe a minimálisan nagyobb, 4,7 hüvelykes kijelző továbbra is kiemelkedő minőségű, a készülék pedig a MIL-STD 810G katonai minősítésnek megfelelőn kibír egy 1,8 méteres zuhanást, ellenáll a négyes kategóriájú vibrációnak, sós víznek, hősokknak, valamint -30 és +55 fokos környezetben is stabilan használható. Az IP68-as minősítést a gyártó maximum 1,2 méteres vízoszlop nyomásának kitéve 35 percben korlátozza, szilárd részecskék és por viszont egyáltalán nem juthat a szerkezetbe. És erre garanciát is vállalnak.

A 2015-ös Cat S30
A 2015-ös Cat S30 [+]

Azzal együtt, hogy a magyarországi premieren érdekes statisztikai adatokat ismerhettünk meg a CAT felhasználói bázisáról és szokásairól, az S31 teljesítménye annak ellenére is szerénynek tűnik, hogy minden további nélkül falhoz vághatjuk, ha elveszítenénk a türelmünket. Amire egyébként minden esély megvan. Az adatok alapján a fotós képességek alapvetően nem tűnnek meghatározónak a vizsgált felhasználói csoport számára, a párhuzamos feladatvégzés, mondjuk közösségi média és levelezés viszont igen. Na, ez nehezen fog menni, annak ellenére is, hogy a két évvel ezelőtti modellhez képest 0,2 GHz-el gyorsabban pörögnek a magok és megduplázódott a rendszermemória. Tehát már van belőle két egész gigabájt.


[+]

A csomagolás a szokásos, pont ugyanolyan, mint a CAT S41-é csak erre értelemszerűen S31 van írva. Viszont kilométerekről, sötétben is nyilvánvaló, hogy ez egy CAT. A sárga-fekete dobozban minden van, ami kell, nyilván a telefonnal együtt. A karton térelválasztót felnyitva találunk egy 1,5 amperes hálózati töltőfejet, egy microUSB kábelt és egy in-ear kialakítású, híváskezelő gombbal és mikrofonnal ellátott fülhallgatót. A készülék kijelzőjének érintésérzékenysége elsőre érdekesnek tűnhet, ezen határozottan segít, ha valahogy lefejtjük róla az előre felhelyezett, kifejezetten vastag üvegfóliát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • CAT S61 - a szerszámosláda

  A strapatelefonok új királya nemcsak szívósabb a korábbiaknál: a hőkamera mellé lézeres távolságmérést és levegőmonitorozást is bevet, brutális áron.

 • Strapabíró, nyomógombos mobil érkezett a CAT-től

  A B35 por-, víz- és ütésálló, 4G képes és a közösségi oldalakra is felcsatlakozik.

 • CAT B35 - nézőpont kérdése

  A CAT-nek majdnem összejött a B35-tel, amit úgy elvárnánk egy hagyományos kialakítású, nyomógombos strapatelefontól, ráadásul korrekt áron. Már csak egy patent kijelzőt és igazi kamerát szeretnénk.

 • CAT S52 - ne strapáld magad!

  A kulcsszavak adottak: IP68, törésteszt és különféle MIL-STD-810G futamok teljesítése. Ám erre a HD kijelzős, lomha CAT-ra olyan árcédulát sütöttek, hogy megpirult, mint macska a forró bádogtetőn.

Előzmények

 • CAT S41 - oszd meg és uralkodj!

  A strapatelefonok trónjára tör a CAT új ajánlata, amelynek hőkamerája ugyan nincs, akkora telepe viszont igen, hogy megossza másokkal, és még fényképezésben sem utolsó.

 • A Cat S31 és S41 is kapható lesz itthon

  Az IFA kiállításon mutatták be a két újdonságot, de megvolt a hazai premier is, ahol megtudtuk, hogy mikor, hol és főleg mennyiért lesznek elérhetőek a strapatelefonok.

 • IFA 2017: Két új strapabíró okostelefont mutatott be a CAT

  Az S31 és az S41 a korábbi modellek továbbfejlesztett változatai, az S60 utódjára egyelőre várni kell. Interjú a cég termékekért felelős igazgatójával.

 • CAT S60 - Hö! Kamera!

  A világ első, beépített, hőkamerával rendelkező telefonját dobta piacra a CAT. Emellett persze a szokásos robusztusság és a speciális funkciók miatti magas árszint jellemző rá.

Hirdetés