Hirdetés

BlackBerry Q5 - szándékosan plasztik

Előszó, tartozékok

A telekommunikációs iparágban viszonylag kevés olyan cég volt, amelyik nagy esés után talpra tudott állni és egyáltalán életben tudott maradni. Felvárásolt, összeházasodott, megszűnt cégeket viszont könnyedén tudunk sorolni, elég csak az Ericsson, a Siemens, a Motorola vagy a a Sony Ericsson nevét megemlegetni. A kanadai BlackBerry viszont egyértelműen el szeretné kerülni, hogy az egyébként patinás neveket tartalmazó lista velük bővüljön, épp ezért tényleg minden tudásukat beleadva fejlesztették ki a BlackBerry 10 operációs rendszert és az arra épülő készülékújdonságokat, melyekből a teljes érintőkijelzős Z10 és a cég hagyományait a modern operációs rendszerrel ötvöző Q10 most piacon van. Egy probléma azonban van velük: mindkettő prémium modell, ennek megfelelő árazással.

BlackBerry Q5
[+]

Márpedig kizárólag felsőkategóriás készülékekkel nem biztos, hogy egyenesbe lehet hozni a vállalatot. A BlackBerry pénzügyi helyzete egyébként nem túl rózsás, de nem is olyan, amiből nem lehet kilábalni, de azért nehezen lépnek egyről a kettőre és a Z10/Q10 páros sem megy úgy, ahogy szeretnék. Ezért olyan fontos tesztpéldányunk, a BlackBerry Q5, mely a portfólió olcsóbbik QWERTY-billentyűzetes tagja. A korábbi modellek területén jártas olvasóink rá is vághatják, hogy ez az új Curve, hiszen a Q10 egyértelműen a Bold széria szellemi örökségeit viszi tovább. De tévedés lenne ilyet állítani, a Q5 valószínűleg inkább az olcsóbb BlackBerry néven lesz ismert, és még az is lehet, hogy egyszemélyes hadseregként fogja rendberakni a vállalat financiális helyzetét. Mindezt egy nagyon furcsa, de valószínűleg hatásos recept birtokában teheti meg, de erről majd kicsit később.

BlackBerry Q5
[+]

A Q5-ből már hetekkel ezelőtt láttunk egy nem végleges példányt, de tesztalanyunk már garantáltan olyan modell volt, amilyen a boltok polcaira is kerül, hiszen a Speedshoptól kaptuk. Épp ezért rendes dobozban érkezett hozzánk, melynek mérete nem különösebben nagy, dizájnja és minősége pedig átlagos, semmi prémium-életérzést nem sugároz. Tartozékok tekintetében semmi extrát nem kapunk, európai és angol hálózati töltőfej, microUSB-kábel és egy sztereó headset jár a masinához. Akkumulátort kár is keresnünk a csomagban, nem fogunk találni, ez ugyanis a gyártó első olyan készüléke, melyben nem cserélhető a telep, azaz nem levehető a hátlap.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés