BlackBerry Torch 9800 - lőn világosság

Hirdetés

Bevezető

A kanadai RIM neve sokaknak nem cseng ismerősen, de ha azt írjuk, hogy ők gyártják a BlackBerry telefonokat (és a hozzá kapcsolódó rendszert), akkor már sokan a homlokukra csapnak. De még mindig nagyon kevesen azok közül, akik a Nokia-Motorola-Sony Ericsson szentháromság égisze alatt cseperedtek fel és váltak felhasználóvá. A Samsung és az LG már kivívta magának a helyet a triumvirátusban, a BlackBerry ismertsége itthon nagyjából a HTC szintjén lehet.

BlackBerry Torch 9800
[+]

Pedig BlackBerry telefonokat és szolgáltatást mindhárom hazai operátor megpróbál értékesíteni. Ezek a készülék azonban jellemzően az üzleti szférában népszerűek, leginkább azért, mert sokáig úgy volt (és valamennyire most is igaz), hogy akkor használhatóak ki igazán, ha a megfelelő szolgáltatás is megvan. Manapság azonban egy alapszintű BlackBerry account pár ezer forintot kóstál, s természetesen a készülék működik enélkül is, POP3 fiókokkal vidáman kommunikál.

BlackBerry Torch 9800
[+]

A RIM az amerikai piacon erős nagyon, de mostanában ott is kicsit szorul a hurok. Az iPhone és az Android alapú modellek jelentik a fő konkurenciát, amelyek bár nem képesek olyan szintű biztonságra és sokoldalúságra a céges levelezés kapcsán, mint a fennállása óta gyarkolatilag ezen a pályán mozgó kanadai cég, mégis gondot okoznak. Ezt a gondot pedig úgy hívják, hogy felhasználói felület, illetve élmény, ez az, ahol a RIM-nek bizony erősíteni kell, plusz tovább kell sulykolnia azt is, hogy telefonjai már messze nem csak célhardvereknek foghatóak fel, hanem multimédiás szempontból is erősek. A Speedshop a kedvünkért hozatott messzeföldről egy Torch-ot (ez a legfrissebb modell), így megnézhetjük, hogy képes-e a BlackBerry kicsit kilépni az évek óta felvett üzleti szerepkörből a consumer irányba is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • RIM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés